Şentop'tan ilginç darbe açıklaması

Şentop'tan ilginç darbe açıklaması
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, İlim Yayma Vakfı Vefa Yurdu’nda düzenlenen ‘15. İlim Yaymalılar Buluşması’na katıldı.
 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın da katıldığı buluşmada konuşan TBMM Başkanı Şentop, "Çok zor süreçlerden geçtik. Darbeler, sıkı yönetimler, 2010, 2011’e kadar Türkiye’nin düşük yoğunluklu darbe sürecinde olduğuna inanan birisiyim. Zaman zaman, belli tarihlerde darbe olmuş, sonra normalleşmişiz, sonra darbe olmuş diye bir siyasi tarih öngörmüyorum. Türkiye’de darbeler, o düşük yoğunluklu darbe döneminde yoğunluğun arttığı dönemler olmuş. Türkiye 1960’tan itibaren 61 anayasasıyla beraber aslında darbenin anayasal bir düzen haline getirildiği bir ülke olmuş. Bunu Türkiye fiilen Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yürütülen siyasi mücadeleyle 2010-2011’lerde aştı. Bunu resmen 16 Nisan 2017’de yapılan anayasa değişikliğiyle, bu anlayışı değiştirdik" ifadelerini kullandı.

Kendimizi eyeniden kurmalıyız

"Bugün ki çatışmalar 20. yüzyılın çatışmaları gibi pozisyonunu korumak çatışmaları değil, yeni kurulacak dünya düzeninde pozisyon alma çatışmalarına dönüştü" diyen Şentop, “Yeni bir dünyayı kurabilmek için önce kendimizi kurmak mecburiyetindeyiz, Türkiye olarak. Ama Türkiye’yi kurabilmek için de kendi nefislerimizi de yeniden kurmak mecburiyetindeyiz. Bu mayanın yeniden çalınması, yeniden katılması gerekiyor toplum hayatımıza kültür hayatımıza” şeklinde konuştu. Şentop, "Dünyanın kaderi İslam dünyasının kaderine, İslam dünyasının kaderi Türkiye’nin kaderine, Türkiye’nin kaderi de işte bu çatı altında, bu çatının manevi ikliminde yetişmiş insanların kaderine bağlı hale geldi. Bunun farkında olmak mecburiyetindeyiz" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.