'Şikayet edenler partide kalmayacak'

'Şikayet edenler partide kalmayacak'
Kılıçdaroğlu'ndan Atilla Sertel sorusuna sert cevap.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında soruları cevaplıyor. Partisinin seçim bildirgesini açıkladıktan sonra ilk kez NTV'ye konuk olan Kılıçdaroğlu, Oğuz Haksever'in moderatörlüğünde Mustafa Karaalioğlu, Murat Yetkin ve Funda Görey'in sorularını yanıtlıyor.

İşte Kılıçdaroğlu’nun sorulara verdiği cevaplar ve yaptığı açıklamalardan satır başları:

Soru: Başkanlık sistemi AK Parti'nin seçim beyannamesinde öne çıktı. Cumhurbaşkanının yetkilerini kısma vaatleriniz var.
Bir üniversite kendi rektörünü seçemez mi? Üniversiteler rektörünü seçerler, kurallarını koyarız mesele biter. Kenan Evren'e göre hukuk sistemi oluşturulmuştur. Bu mantığın tamamen değişmesi lazım. Bu parlamentoya Gazi parlamento derken bu parlamentor beceriksizdir diyoruz tüm yetkileri bana verin diyoruz. Bu olamaz.
Soru: Cumhurbaşkanlığı yetkilerini azaltılması bir anayasa değişikliği gerektiriyor. Mevcut cumhurbaşkanı ve bundan sonraki cumhurbaşkanları halk oyuyla seçildi ve seçilecekler. Halk oyuyla cumhurbaşkanı seçilme modeli kaldırılabilir mi?
Kaldırılabilir. Parlamentodan uzlaşmayla bir cumhurbaşkanı seçilebilir. Ama halk da seçebilir. Halkın seçtiği cumhurbaşkanının yetkisinin az olması da problem olmaz. Vesayeti kaldıracağımıza ağırlaştırıyoruz. Parlamento şu anda liderin ağzına bakıyor. Değişimden yanayız demokrasiden yanayız.
''ASIL BÜYÜK PROJE ÇİP ÜRETEN TÜRKİYE''
Üçüncü köprü yerine keşke ikinci üçüncü tünel olsaydı. Asıl büyük proje çip üreten Türkiye.
Soru: Partinizin inandırıcılık sorunu var mı?
Vaatlerim için 4 yıllık süre istiyorum. Biz Güney Kore'den önce otomobil üreten bir ülkeyiz. Bizim Güney Kore'den ne eksiğimiz var? Cevap kirli siyaset. Ben devletin en büyük hazinelerini yönettim niye amcan yeğenim köşeyi dönmedi? Devlet kinle öfkeyle kibirle yönetilmez. Devleti yönetmek zor değildir kurumlar saat gibi çalışıyorsa kolaydır.
Soru: Bu seçimde ağırlığınız ekonomi. Türkiye'nin ticaret yolları kapanıyor. Güneyle olan ticaret yolları kapanıyor. Bunları nasıl aşacaksınız? Suriye iç savaş var diktatör orada. IŞİD belası var. Nasıl tekrar Türkiye etrafıyla ticaret yapabilir hale getireceksiniz?
Milletvekili gönderdik Mısır ve Suriye halkıyla dost olduğumuzu söyledik. İktidarımızda hiçbir komşumuzla kavga etmeyeceğiz. Mezhep eksenli dış politikayı şiddetle reddediyoruz. Asıl tehlike 23 Nisan'da Mısır, Ro-Ro sözleşmesini yeniden imzalamazsa asıl sorun o zaman başlayacak. Mavi Marmara en büyük hatalardan birisiydi. Gazze'de Kızılay'ın çadırı var yardım yapacaksan gönder.
Esad'ın yaptıklarını savunmadık hiçbir zaman. Akan kanın sorumlusu siyasi iktidardır.TIR'larla oraya giden yardım malzemesi değildi yardım malzemesi gizlenir mi? Gizlenmez. İki aylık iki haftalık ömrü kaldı dediniz. Oraya müdahale etmemeliydik. Suriye'ye silah göndermek Türkiye'ye yakışmaz. Musul'da THY kadar öngürüsü olmadı bu hükümetin o seferi durdurdu biz IŞİD size bi şey yapmaz dedik konsolosumuzu esir aldılar.
Dış politikada Suriye dahil Ortadoğu dahil barışı getiririz. Ekmeleddin bey Ortadoğu'ya barışı getirecek önemli insanlardan biriydi.
Soru: Ekmeleddin bey dediniz. Ama MHP'den aday oldu siz teklif ettiniz mi?
Parlamentoda olması önemli tabii. Adaylık teklifi düşünmedik.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), milletvekili geçici aday listesinde İzmir 2. bölgeden CHP 6. sıra adayı olarak yer alan 'in adaylığını, "Basın İlan Kurumu'ndaki görevinden süresi içinde istifa etmediği" gerekçesiyle yapılan itiraz sonucu düşürdü.
Şikayet edenleri araştırıyorum onlar bizim partiliyse kesinlikle bizim partide kalmayacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.