Silivri Ak Kadınlardan ‘Düğün gibi’ kongre

Silivri Ak Kadınlardan ‘Düğün gibi’ kongre
AK Parti Silivri İlçe Kadın Kolları dün 4. Olağan Kongresinde kısa bir süre önce ataması yapılan Kadın Kolları Başkanı Nuray Albayrak için sandık başına gitti. Tek listeyle giden kongrede katılım az olması dikkatlerden kaçmazken, salondaki kadınların konu

Ünsal Düğün Salonunda yapılan kongreye AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal’ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Gülay Dalyan, AK Partili belediye meclis üyeleri ve ilçe teşkilat üyeleri, Eski Kadın kolları başkanları ve AK Parti Eski İlçe Başkanları da katıldı. Kongrede katılımın fazla olmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Demiral: Nefis mücadelesi yapmayın

Kongre divan heyetinin seçilmesi, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından faaliyet konuları ile ilgili bir slayt gösterisi izlendi ve konuşmacılar kürsüye davet edildi. İlk Konuşmayı yaklaşık 20 gün önce AK Parti Silivri Kadın Kolları Başkanlığına atanan Nuray Albayrak yaptı. Albayrak’ın birlik beraberlik mesajlarının ardından AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral söz alarak kadınların siyasette ki önemi ve Silivri siyasetinde AK Parti’li kadınların başarısından bahsetti. İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve Gülay Dalyan’dan  örnek veren Demiral konuşmasında şunları söyledi:

Her kongre bizleri heyecanlandırıyor. Biliyorsunuz kısa bir süre öncede ilçe kongremizi gerçekleştirdik. Kongremizden önce İstanbul genelinde tek kadın ilçe başkanı bendim.Açıkçası kendimi yalnız hissediyordum. Şimdi 4 kadın ilçe başkanımız var. Yine Silivri’de İlçe Başkanlığı görevini sürdüren vekilimiz Tülay Kaynarca ve Çorlu’da kurucu ilçe başkanlığı görevlerinde bulunan Milletvekilimiz Gülay Dalyan bana bu anlamda hep kuvvet verdiler. Kadınlarımızdan istediğim bu bir davadır. Davanıza sahip çıkın ve nefis mücadelesi yapmayın. Nefsinize yenilmeyin. Kadınların siyasette olmasının önünü açan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İl Başkanımıza, bizleri yalnız bırakmayan kadınlarımıza teşekkür ediyor kongremizin hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Topal: Burada düğün havası var

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal’da bir konuşma yaparak artık kadınların siyaset sahnesinde daha etkin olduklarını ve oy kullanma oranlarının Amerika’dan bile daha yüksek seviyelere ulaştığını ifade etti. Topal’ın konuşması sırasında salondaki kadınların kendi aralarında konuşmaları ve sürekli ayakta olmaları Topal’ın dikkatini dağıtınca kongreye damgasını vuran o sözlerde peşinden geldi.

Topal konuşmasını yaparken duraksadı ve ‘Ortam sanırım kongreye yapmaya pek uygun değil. Bir düğün havası var. Yerlerinize oturmanızı istiyorum’ dedi. Ardından konuşmasını sürdürürken tekrar aynı şeyler yaşanaınca bu defa Topal kadınlara bakarak bir dakika boyunca sessiz kaldı ve konuşmasını bıtaktı. Salondan tepki üzerine gelen alkış sesleri sonrası yeniden konuşmasına devam eden Topal’ın bu tepkisi protokol sıralarında oturan izleyicileri de rahatsız etti.

Bu defa seçilerek göreve geldi

AK Parti İstanbul Milletvekilleri Gülay Dalyan ve Tülay Kaynarca’nın da konuşmalarının ardından seçime geçildi. Atama yoluyla 20 gün önce göreve gelen Nuray Albayrak bu defa tek listeyle gidilen kongrede seçilerek AK Parti Silivri Kadın Kolları başkanı oldu.

KAYNAK:GAZETE İSTANBUL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.