SİLİVRİ AK PARTİ DANIŞMA MECLİSNDE BULUŞTU

SİLİVRİ AK PARTİ DANIŞMA MECLİSNDE BULUŞTU
AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı Eylül ayı Danışma Meclisi Toplantısını gerçekleştirdi. Milletvekili Tülay Kaynarca ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun da katıldığı danışma meclisi toplantısında, gündeme ve kongre sürecine ilişkin değerlendirm
Yerel Yönetimler Gündemli gerçekleşen İlçe Danışma Meclisinde İlçe Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Birim Başkanı Sedat Yardımcı Divan Başkanlığı yaptı. İstanbul Millet Vekili Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul İl Yönetimi Silivri sorumlusu Ferhat Sakallı, Esenyurt AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Silivri Belediyesi Geçmiş Dönem AK  Parti Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları, AK Partinin Silivri’de kurulduğu günden bugüne çeşitli kademelerinde görev yapmış teşkilat mensupları katıldı.  

 

DEMİRAL; AK DAVAMIZIN LİDERİNİ DEVLET ZİRMESİNE TAŞIMAK BİZİM İÇİN ONURDUR

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan programda AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral’ın açılış konuşması yaptı. Demiral konuşmasına ’’Danışma Meclislerimiz bir araya geldiğimiz, hasbihal ettiğimiz, keyif aldığımız toplantılarımızdan biridir.’’ diyerek başladığı konuşmasına;’’ Bu danışma meclisi daha önemli çünkü yoğun bir iki ay geçirdik.Ramazan ayı içerisinde çok güzel iftarlar gerçekleştirdik. Birçok kişi ile bir araya geldik. Tarihi anlara şahitlik ettik. Türkiye tarihine damgasını vuran bir olayı yaşadık. Halk kendi Cumhurbaşkanını kendi öz iradesi ile sandığa giderek oy kullanma sureti ile seçti. Bu tarihe Ak Parti kadrolarında yer alarak şahitlik etmekte bizler için ayrı bir gururdur. Ak davamızın lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı devletin zirvesine taşıdık. Bu bizim için gurur verici bir olaydır” dedi.  

 

ARAMIZA  NİFAK SOKMAK İSTEYENLERE İZİN MERMEYİN

Kongre sürecine de değinen Demiral; “Önümüzde bir kongre süreci var. Kongre süreçleri teşkilatların yenilendiği, teşkilatların dinamizminin arttığı dönemlerdir. Kasım ayı itibari ile İstanbul İl Teşkilatımızın ilçe kongrelerini gerçekleştireceğiz. Bu bağlamda da şimdiden ilçemize hayırlı olsun diyorum. Elbette İlçe Başkanı Adaylarımız olacak. Sizden istediğim nifak sokmaya çalışanlara fırsat vermeyin. Burada en önemli örnek Türkiye Başbakanını seçti ancak tek tık ses bile çıkmadı. İnşallah tüm teşkilatlarımızda bu olgunlukla kongre sürecini geçirecektir. Halkımızın bize verdiği muhalefet görevini yerine en iyi şekilde getirmeye devam ediyoruz.

 

SAHTE PROTOKOLLERLE SİLİVRİ AYAKTA UYUTULUYOR

Konuşmasında Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın üniversitelerle yaptığı protokol mevzularına da değinen Demiral; “Burada iki konu var özellikle Silivri’ye üniversite getireceğim düşüncesi var. Ancak yapılan sahte protokollerle bir türlü üniversite gelmiyor. Bizde bu konuda gerekli muhalefeti yapıyoruz. Silivri bu konuda ayakta uyutuluyor. Birçok üniversite ismi geçmesine rağmen hiç birisinde muvaffak olunamıyor. Sözleşmeleri protokolleri inceliyoruz arkasında başka şeyler çıkıyor. Bizlerde buraya üniversite gelmesi konusunda elimizden geleni her zaman ki gibi yapmaya devam ediyoruz. Doğru bir üniversiteye evet ancak rant için gelecekse buna da hayır diyeceğiz.’’ dedi.

 

KUTLU; SİLİVRİ BELEDİYESİ BORCU EN ÇOK, YATIRIMI EN AZ BELEDİYEDİR

İlçe Başkanı Demiral’in ardından söz alan Silivri ve İBB Meclis Üyesi Rıfat Kutlu; Belediye seçimlerinden bu yana altı ay geçmesine rağmen mevcut belediye yönetiminin elle tutulur bir icraatının olmadığı hepinizin malumu. Silivri Belediyesi İstanbul genelinde borcu en çok ancak yatırımı en az belediye olarak biliniyor. Geçirmiş olduğumuz yaz döneminde birçok festival yapıp ancak bir metre yatırım yapmayan belediye, bir organizasyon şirketi görüntüsü vermekte.

Silivri Belediyesi yanlış protokol, yeni protokol, iptal edilen protokol, yada tahsis edilmiş üniversitesi sahte çıkmış protokolün yeniden yapılması gibi sözde üniversite getirme girişimleri var ancak bu güne kadar üniversite getirme adına, bir seferde protokol oluşturma başarısını bile gerçekleştiremediler” dedi.

 

NİYETİ ÇÖP İHALESİNİ İSTEDİĞİ FİRMAYA VERMEKTİR

Çöp ihalesi konusuna da değinen Kutlu; “Gündem de birde çöp ihalesi var. Belediye bunu da çeşitli bahanelerle iki aydır geciktiriyor. Niyeti istediği firmaya işi vermek. Hatırlayacaksınızdır ki geçen dönemde de bu çöp ihalesi konusunda da Silivri Belediyesini İç İşleri Bakanlığı denetlemeye gelmişti. Gönül isterdi ki burada her ne kadar muhalefette olsak Belediyenin güzel icraatlarından bahsedelim ancak az öncede dediğim gibi zaman geçtikçe belediyenin yaptığı değil de neler yapamadığını görmeye devam ediyoruz.

 

SEFERE ÇIKMAK BİZDEN, ZAFERİ VERMEK ALLAH’TAN

Mevcut Boğluca deresi ıslah çalışması da %95 oranında bitti diyen Kutlu; “ Geri kalan kısmı da mevcut binanın tarihi köprü üzerine kurulmasından sebep beklemekte.  Burada da tarihi köprüye zarar vermeden bina nasıl yıkılabilir bunun teknik çalışmaları yapılıyor. Önümüzde ki günlerde bu konuda ki çalışmalarda tamamına erecektir. Başbakanımızın ve Partimizin duruşunuve amacını Silivri’mizde her zaman olduğu gibi en iyi şekilde göstermeye devam edeceğiz. 2015 bir sefere daha çıkacağız, belki sonra bir sefere daha çıkacağız, sonra bir sefere daha çıkacağız, ama zaferi kendimizden değil Allah’tan bileceğiz. Sefere çıkmak bizden zaferi vermek Allah’tan” dedi.

 

SAKALLI; ŞER ODAKLARININ HEVESİ KURSAKLARINDA KALDI

AK Parti İstanbul İl Yönetimi Silivri sorumlusu Ferhat Sakallı’da yaptığı konuşma da; “ Ak Parti Teşkilat disiplininin bir göstergesi olan Danışma Meclisinde tekrar beraberiz. Hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz günlerde Genel Merkez Kongremizi gerçekleştirdik ve hem partimizin Genel Başkanını hem de yeni Başbakanımızı seçmiş olduk. Son birkaç zamandır zor süreçlerden geçtik. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve arkasından parti içi değişikliklerimiz oldu. Bunun yanında da birçok şer odaklarıyla mücadele ettik.  Ama görüyoruz ki her bir şer odağının hevesi kursaklarında kaldı. Bu zorlu süreci dirayetli Liderimiz ve dava bilincine sahip teşkilat mensuplarımız sayesinde başarı ile sonuçlandırdık” dedi.

 

KAYNARCA SİLİVRİ TEŞKİLATINA TEŞEKKÜR ETTİ

Danışma Meclisi programının sonunda konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca; “ Öncelikle siz değerli Silivri Teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bu iki aylık süreç çok önemliydi ve çok önemli bir değişim süreciydi. Bu süreç Cumhurbaşkanlığı seçimini içinde barındıran, yeni Başbakanın seçildiği, yeni Genel Başkanımızın seçildiği, değişen bir Bakanlar Kurulu’nun olduğu, değişen bir MKYK(Merkez Karar Yürütme Kurulu)’ nun olduğu, olağan üstü tüm başlıkları hiçbir problem yaşamadan atlatan bir süreçti. İleride şu zaman dilimi tarihte altın sayfalarla yazılacak” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.