SİLİVRİ CHP ADAY ADAYLARINI TANITTI

SİLİVRİ CHP ADAY ADAYLARINI TANITTI
Silivri CHP Örgüt Toplantısında Aday Adayları kendilerini tanıttı.
 İl Başkan Yardımcılarının da katıldığı Aday tanıtım toplantısında, Meclis Üyesi Aday Adayları tek tek kendini tanıtırken, Belediye Başkan Aday Adayları ise kürsüde 15’er dakika konuşma yaparak, hem kendilerini tanıttılar hem de projelerini anlattılar. 

Aday Adayları birlik beraberlik mesajı verdi

CHP Silivri İlçe İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’nun başkanlığında Ünsal Düğün Salonunda düzenlenen örgüt toplantısında Aday Adayları kamuoyuna tanıtıldı. Tek tek kendini tanıtan Aday Adayları, birlik beraberlik mesajı verildi. CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci, Abdullah Yıldırım ve Hüseyin Şahin konuşmalarında bir birlerini ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı ima ederek üstü kapalı göndermelerde bulunurken,  Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise bizim rakibimiz AK Parti diyerek, “ 2014 seçimlerinde %50’nin üzerinde bir oyla yeniden seçimi kazanacağız” dedi.  

Aday tanıtım toplantısına yoğun katılım
Silivri CHP’nin Aday Adayı tanıtım toplantısına CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Aksu, Bektaş Davutoğlu, Bayram Ali Çeşmeci, Ali Ulvi Gökbulak, Silivri TDH İlçe Başkanı Silivri İlçe Yönetimi, Kadın ve gençlik kolları, CHP İstanbul İl yönetim kurulu üyeleri Silivri CHP Belediye başkan aday adayları Özcan Işıklar, Selami Değirmenci, Abdullah Yıldırım ve Hüseyin Şahin, Silivri tdh ilçe başkanı Doğan Filiz ve çok sayıda partili katıldı. 

Tuğlu sitem etti
Aday Adaylarının tanıtıldığı Örgüt Toplantısında ilk konuşmayı CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu yaptı. Örgütüne sitem ederek konuşmasına başlayan Tuğlu; “ Bu tür toplantılarda sağladığımız katılımı nedense bayramlarda gösteremiyoruz. Hep belirli kişiler geliyor ve bu durumdan dolayı sizlerden özel bir ricada bulunmak istiyorum. AKP iktidarı, bayramlarda Atatürk büst ve heykellerine çelenk konmasını yasaklayan bir yasa çıkardı. Bizler; Laiklikten ve Cumhuriyetten yana olan CHP’liler, resmi törenlerin dışında çelenk sunumunu yapıyoruz. Buradaki kalabalığı, milli bayramlarımızda da aynı duyarlılık içinde görmek istiyorum” dedi. 

Konuşma sırası kura ile belirlendi
CHP Silivri Örgüt toplantısında Belediye Başkan Aday Adayları konuşmalarının sırasını belirlemek için kura çekti. Kendi ismini çeken tek kişi ise Hüseyin Şahin oldu. Sırasıyla Abdullah Yıldırım, Selami Değirmenci, Özcan Işıklar ve Hüseyin Şahin konuşma yaparak kendilerini ve projelerini anlattılar. Aday adaylarının arkasına sıralanan 64 meclis üyesi aday adayı birer dakikalık konuşmalarla kendilerini tanıttı. İsimler arasında tanınmayan kişilerin olması dikkat çekti. Meclis üyesi aday adaylarından Gürcan Albayrak, Bora Balcıoğlu,Şerif Sezen, Doruk Bulut, Tülay Sinkıl, Ali Tonta, Devrim Uzun, Esra Selimoğlu,Cengiz Aksu, Cafer Bilgiç, Şenel Yıldırım,Mümin Koçoğlu, Zafer Bıyıklı, gibi isimler kendilerini tanıtırken örgütünden alkış aldı. 
Yıldırım: Başka partilere geçip seçim kaybettirenleri unutmadık 
Yapılan kura çekiminde ilk konuşmayı CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Yıldırım yaptı. Yıldırım kendisini tanıttı ve “Bizler 2009 yılında birlik içinde seçimi aldık, beraberlik adımlarıyla yola çıktık. Yaşadığı kentte halkı ile arasına kapılar örmeyen, kendini Kaf Dağının zirvesinde görmeyen, geldiği yeri unutmayan bir başkan olmak için adayım. Güçlüye değil, haklıya yakın olan, sorun konuşan değil, çözüm üreten, sevgi ve paylaşım odaklı, güler yüzlü belediyecilik anlayışını hayata geçirmek için adayım. Vefayı, sadakati, hakkı, emeği, güveni hak ettiği yere taşımak için adayım. Yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değişmeyen bir ekip anlayışı için adayım. Koltukta oturmayan, her daim sahada olan bir başkan olmak için adayım. Başka partilere geçip seçim kaybettiren kişileri unutmadık. CHP’nin yolundan hiç şaşmadık. Genel merkezimiz kimi aday gösterirse göstersin, kişisel egolara yenik düşmeden partimizin başarısı için çalışalım. CHP hepimizin. Atatürk’ün kurmuş olduğu bir partide görev almaktan onur ve gurur duyarım” dedi. 
Değirmenci: CHP’nin oylarını arttırmak için kan değişimi şart! 
Yıldırım’ın ardından konuşma yapan Aday Adayı Selami Değirmenci, isim vermeden Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı ima ederek  gönderme yaptı. Değirmenci “Bizler 2009’da seçim kazandırmak için uğraştığımız, otobüs üstüne çıktığımızı günleri unutmadık. Fakat vefasızlıkla karşılaştık. Silivri’de CHP iktidar ama referandumda ne yazık ki oylarımız eksik kaldı. Bugün eksilere düşmüş olan CHP oylarını geri kazanmak ve arttırmak için kan değişimi şart. Yönetimimizin merkezine insanı koyacağız. Keyfilikten uzak bir hizmet anlayışı sergileyeceğiz”
Işıklar: %50’nin üzerinde yine seçimi alacağız
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise konuşmasında 4,5 senedir devam eden yönetim anlayışından ve yapılan çalışmalardan bahsetti. Silivri’yi teslim aldıklarında bağlanan beldeleriyle köyleriyle büyük bir kenti özveriyle yönettiklerini anlattı. Işıklar yaptığı projelerinin yanı sıra, özellikle insan odaklı ve sosyal projeleriyle de ilgili örnekler verdi: “Biz birbirimize rakip değiliz. Bizim rakibimiz AK Parti. Biz birbirimizle değil onlarla yarışacağız. Göreceksiniz; CHP Silivri tarihinde ilk defa %50’nin üzerinde oy alacak ve yine seçimi birinci olarak bitirecek” dedi. 

Şahin: Ön seçim istedi
Son olarak Belediye başkan aday adaylarından Hüseyin Şahin konuşmasını yaptı ve sık sık Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a siyasi göndermelerde bulundu. Şahin, geçtiğimiz günlerde projelerin açıklarken bir tek aday hariç diyerek Değirmenci ve Yıldırımla çalışabileceğini; Işıklar ile çalışmayacağını söylemişti. Fakat örgüt toplantısında kim aday olursa olsun çalışacağını ifade etti ve “Ben CHP’li olmaktan, Atatürkçü olmaktan, devrimci olmaktan, 1 Mayıs’ta Gezi Parkı Eylemlerinde Taksim’de olmaktan onur duyuyorum. Partimde adayın ön seçim ile belirlenmesini istiyorum. Genel Merkez ön seçim yapmasa bile bizler Silivri’de bir ön seçim yapalım ve kim önde çıkarsa Adayımız o olsun. Öyle sağa sola şirin gözükmek için, Atatürk ilkelerinden uzaklaşmak olmaz. Tarikatlara yakınlaşmak olmaz. Ben Aday seçilirsem ve Belediye Başkanı olursam ilk işim mahalle evlerini kapatmak olacak. Birilerine, tarikatlara şirin görünmek için onların yanında olmayacağım. Onlara hizmet edeceğim ama onlardan olmayacağım” dedi.
Haber/ Fatma Sarıbıyık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum