Silivri CHP’nin aday adayları arasına Yıldırım düştü!

Silivri CHP’nin aday adayları arasına Yıldırım düştü!
Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın parti binasında peş peşe düzenledikleri basın toplantısı ile CHP’den Aday Adaylıklarını açıklamalarının ardından, CHP eski İlçe Başkanı ve Silivri Belediyesi eski
Abdullah Yıldırım’ın CHP Silivri İlçe binasında düzenlediği adaylık açıklaması toplantısına, Yıldırım’ın eşi, kızı, damadı ve torunu katıldı. Toplantıya Yıldırım’ın ailesi ve yakın dostlarının yanı sıra geçtiğimiz günlerde belediye başkan aday adaylığını açıklayan Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, CHP Silivri İl Genel Meclis Üyesi Gürcan Albayrak, Silivri Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Anıl Onur  ve partinin ileri gelen isimleri katıldı.  
Dosyasını Paçalı’ya teslim etti
Silivri’den belediye başkan aday adaylığını açıklayan Abdullah Yıldırım, sade bir toplantı yapmayı tercih etti. Aday adaylık dosyasını CHP Silivri İlçe Başkan Vekili Cemile Paçalı’ya teslim eden Yıldırım, diğer belediye başkan aday adaylarına da başarılar diledi. Yıldırım toplantının sonunda ailesi ve toplantıya katılan dostları ile birlikte basına poz verdi. Dosyayı teslim alan CHP Silivri İlçe Başkan Vekili Cemile Paçalı “Sayın Abdullah Yıldırım’a çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Kendisinin bugüne kadar partimize değerli katkıları olmuştur” dedi. 
CHP’sen Silivri’ye belediye başkan aday adaylığını açıklayan Abdullah Yıldırım, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bugün sizleri buraya davet etmemdeki amacım Silivri Belediye Başkan Aday Adaylığımın başvuru dosyasını ilçe başkanlığına teslim ederken bu onur ve heyecanı sizlerle paylaşmak istememdir. Bugünümde yanımda olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor hoşgeldiniz diyorum. Beni hepiniz yakinen tanıyorsunuz.İzninizle ben yinede siyasi özgeçmişimi kısaca hatırlatmak istiyorum.
Yıldırım, özgeçmişini anlattı 
1986 yılında Demokratik Sol Parti Kurucu Başkan Yardımcılığı,1990-1992 yılları arasında Demokratik Sol Parti Silivri İlçe Başkanlığı yaptım.  1992 yılında CHP’nin tekrar siyasi parti olarak faaliyete başlamasından  bu güne  dek  partimin her kademesinde görev alarak partime bağlılığımı ve sorumluluğumu sürdürdüm ve sürdürmeye devam edeceğim. Partimin bayrağı altında aldığım görevler şunlardır; 1992-2004 Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği 2005-2007 Silivri İlçe Sekreterliği 15 Mayıs 2007 İlçe Başkan vekilliğini devraldım. 30 Ağustos 2007’de asaleten atandım. Ondan sonraki kongrede İlçe Başkanlığı görevine seçildim. Bu süreçte İlçe delegeliği, İl delegeliği, kurultay delegeliği gibi onur verici görevlerde bulundum.Zaferle çıktığımız 2009 yerel seçimlerinden sonra, halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirebilmek ve sorumluluğum gereği onurla yürüttüğüm ilçe başkanlığı görevimden ayrıldım.

Silivri’nin sorunlarını biliyorum 
Silivri halkına hizmet edebilmek için Silivri Belediyesi Başkan yardımcılığı görevini bir süreliğine üstlendim. Bu süreçte elimden geldiğince, gücümün yettiğince halkımın hizmetinde olmaya çalıştım. Ne mutlu bana ki kısa sürede Silivri halkına hizmet etme gururunu yaşadım. Hatalarımız ve sevaplarımız ile bir şeyler yapmaya çalıştık. Bunun takdirini değerli halkımıza bırakıyorum. Belediye Başkan yardımcılığından ayrıldıktan sonra da partimin hizmetinde olmaya devam ettim. Bugünleri düşünerek halkımıza daha iyi hizmet etmenin bir zorunluluk olduğu gereksinimini duyarak bugün aday adayı olarak huzurlarınızdayım. Bu süre içerisinde Silivri’nin sorunlarını dışarıdan sade bir vatandaş olarak takip ederek sorunlarını ve çözümlerini çok kapsamlı bir şekilde tahlil etme imkanı buldum.
Bu partinin çatısı altında yetkili ve yetkisiz bulunduğum her an, benim için hep çok değerli ve kutsal oldu. Bugüne kadar partimin bütün yerel ve genel seçimlerinde partimin başarısı için tüm gücümle katkı sunmaya çalıştım.
Mücadelemizi inançla sürdürdük 
AKP’nin yerel iktidar olduğu 5 yıllık dönemde içimizdeki burukluğa rağmen partimizdeki direnç o dönemdeki inançlı parti üyelerimiz, muhalefette olmamıza rağmen belediyedeki meclis grubumuz, partimizin çeşitli kademelerinde görev alan arkadaşlarımızla ilçe binamızın kapısını her zaman açık tutarak demoralize olmadan mücadelemizi büyük bir inançla sürdürdük.Ve muhalefette olduğumuz dönemde Kipa ve Şaban Dişli skandalının ortaya çıkmasını, o dönem grup başkan vekili olan ve şu an ki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ortak yürüttüğümüz çalışmalar ile başardık.AKP’nin 11 yıllık iktidarının ülkemizi, yurttaşlarımızı getirdiği durum hepinizce bilinmektedir.Her geçen gün artan diktatörlük ve tek adamcılık yönetim anlayışı halkımızı isyan noktasına getirmiştir.Ülkenin bölünüp parçalanması,ekonomik gidişatı,hak ve özgürlüklerimize konulan yasaklar,ayrıştırmalar,ötekileştirmeler,ülkenin karış karış dışarıya peşkeş çekilen değerleri , kadınlarımızı aşağılayan zihniyet ,kaç çocuk doğuracağından,doğurmaya karar verme hakkını bile elinden almaktan tutun,hayatımızın her alanında müdahale etme hakkını kendinde gören,yargılama sürecinde bile savcılık görevi üstlenen, özgür düşüncesini ifade eden gazetecisini ve Genel Kurmay Başkanını bile terorist ilan eden bir AKP dikta yönetimine hep birlikte dur demek yerelde başarılı olmak ile başlayacak.


Hep birlikte mücadele etmek zorundayız 
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemi doğrultusunda  kılcal damar örgütlenme yapısında olduğu gibi,genel iktidarı almanın tek yolu mahallerde,köylerde ve beldelerde hiçbir ayırım yapmaksızın herkesi kucaklayan  partilimiz yada partimize sempati duyan ,mevcut iktidarın dayatmalarından kurtulmak isteyen tüm yurtseverlerimizle birlikte mücadele etmek zorundayız. Partimizin demokratik yapısı gereği muhalefet duygularımızı içimizde bölünme olarak değil tam tersi pozitif anlamda farklılıkları birleştirerek avantaja dönüştüreceğimize inanıyorum..Emeği,vefayı partiye sadakati ön plana çıkartan bir anlayış çerçevesinde,aynı parti çatısı altında farklı görüşleri de saygı çerçevesinde tartışabilmenin bize birlik,beraberlik ve güç kazandıracağına inanıyorum. 


Diğer aday adaylarına da başarılar diliyorum
Partimin beni bu göreve layık görüp aday göstermesi durumunda 2009 yerel seçim öncesindeki yakaladığımız mücadele,birlik beraberlik ruhu,aynı heyecan,inanç ve sinerjiyi oluşturacağımıza inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin  yereldeki iktidarını sürdürmek ve Genel iktidara giden yolculuğunu Silivri’den başlatacağız.Bugün buraya davet edemediğimiz arkadaşlarımız,dostlarımız,partililerimiz bize gönül koymasınlar.Partimizde birden fazla aday adayının olması dolayısıyla,hepimiz Silivri’den ekmek yediğimiz ve Silivri’de aynı havayı soluduğumuz için olumsuz etkilenmeler ve yanlış anlamalara sebebiyet vermemek,sizleri zor durumda bırakmamak için toplantımı sınırlı sayıda tutmak istedim.İlerleyen süreçte inşallah hep birlikte daha büyük salonlarda,meydanlarda bir araya gelip bugünü telafi etme imkanı bulacağız.Partimiz adına yola çıkan tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyor,Partimiz ve Silivrimiz için en hayırlısı olmasını temenni ediyorum.”



Haber: Fatma Sarıbıyık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.