Silivri halkına güveniyorum

Silivri halkına güveniyorum
CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci, ilçe merkezinde yaptığı basın açıklamasıyla, Silivri'yi daha ileriye taşımak için aday olduğunu söyledi. “Ön seçimse ön seçim” diyen Değirmenci, “Eğer partim beni aday gösterirse inanıyorum ki
Silivri’de CHP’den 15 yıl boyunca belediye başkanlığı görevinde bulunan Selami Değirmenci, 2019’da yapılacak yerel seçimler için adaylığını açıkladı. CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil'in ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında adaylık dosyasını takdim eden Değirmenci, “Bütün gücümle Silivri için varım ve adayım. Belediyecilikte hemşehri memnuniyetini esas alan tutarlı kararlı dürüst yönetimle hızlı bir yönetim anlayışını esas alacağız. Ben yaptım oldu anlayışını reddeceğiz. Hızlı, cesur ve atılgan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Tüm kesimleri kucaklayacak iş yaparken ezmeyecek. Başkanlık makam yetkilerini baskı aracı olarak kullanmayacağız. Kentin kaynaklarını kent halkının yararına kullanacağız, kişilerin kullanmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Silivri halkı bizi layık görüyor

1989 ve 2004 yılları arasında belediye başkanlığı yaptığını anımsatan Değirmenci, tekrar neden aday adayı olduğunu ise şu şekilde anlattı; “İnsanlar her seçimde sen aday oluyorsun filan iki de bir çıkıyorsun diye düşünebiliyor. Bunlar çok doğal. Ben aday oluyorum neden oluyorum. Geçmiştede görüldüğü gibi benim Silivri halkıyla diyaloğum iyi Silivri halkı tarafından bu göreve layık görüldüğüme inanıyorum.”

Ciddi yatırımlar yaptık

Kendisinin belediye başkanlığı döneminde Silivri'ye çok şey kazandırdığını da paylaşan Değirmenci şunları söyledi; “Su şebekesi gibi hala kullandığımız suların bizim açtığımız yerlerden gelmesi gibi. Trakya'nın en büyük araç parkına sahibi olmak gibi devlette bile ambulans işletmesi yokken 3 ambulansla 24 saat hizmet veren bir birim olmamız gibi. Yine itfaiye hizmetiyle bizim görev sahamız dışında olsa bile birçok köye hizmet verebiliyorduk. Halk ekmek gibi, İBB'den önce zemin etütlerinin yapılması gibi çalışmalar yaptık. Ki bunlar çok ciddi paralar gerektiren şeylerdi. Biz ilçe belediyesi olarak geçmişte düzenli depolama alanı yaptık. Edirne Belediye Başkanımız da aynısını yaptı genel başkanımız da Edirne Başkanı'na bu hizmetten dolayı önümüzdeki dönem de adayımız sensin demişti. İki dönem, üç dönemde iki defa deniz temizliğini yapmış olmamız gibi büyük yatırımlar yaptık.”

İlkleri gerçek kıldık

Geçmişi gençlerin çok iyi bilemeyebileceğini bu nedenle detaylı olarak geçmişte gerçekleştirmiş olduğu çalışmaları paylaşmak istediğini de vurgulayan Değirmenci, “Geçmiş yıllarda Silivri'de birçok ilke imza atıklarını anlatan Değirmenci şöyle konuştu; “ “İstanbul'da ilk defa hayvan barınakları yapmıştık. Meslek liselerinin getirilmesi, 10'a yakın okulun yapılması. Yerel Gündem 21 uygulamamız vardı. Yaklaşık 180 kişilik bir meclisle Silivri'yi yönetiyorduk. Belediye Meclisi'nden önce oraya öne alıyorduk. Demokratik yapıyı ve kenti yönetime katmayı sağlamaya çalışıyorduk. Belediye Meclisi'nde olmayan tüm sivil toplum örgütlerine, muhtarlara gündemi gösterip tartışmaya dahil ediyorduk. Bizden sonra meclis üyelerini bile konuşturmadılar. Ben üç dönemin ikisinde mecliste azınlıktaydım ama kararlarımız hep oybirliğiyle çıkmıştı çünkü geniş platformlarda tartışılıyordu herkese söz hakkı veriyorduk. Çok rahatlıkla muhalefet meclis üyeleri de bu ortamda körü körüne muhalefet edemiyordu” dedi.

Şeffaf belediyecilik vurgusu

Belediyecilikteki en önemli hususunda şeffaf belediyecilik olduğunu da anımsatan Değirmenci bu konu hakkında da geçmişte bir örnek vererek, “Kent Bilgi sistemi yaptık 250 bin dolara yapmıştık, Kadıköya aynısını iki buçuk milyona yapmıştı. Çok geniş bir Kent Bilgi Sistemimiz vardı. Müteahhitlerin hak edişleri oradan izleniyordu. Herkes kime ne ödeme yapılmış görüyordu hesaplarımız kontrole açıktı. Biz işte bu demokratik yapıyı kent adına kullanmaya talibiz. Bizim temel ana prensiplerimiz var” diye konuştu.

Oy oranını yüzde 50'ye çıkarırım

Seçimlerde olası bir ön seçim ihtimalinden de hiçbir zaman çekinmediğini anlatan Değirmenci şöyle konuştu; “Ben Silivri'de yaşayan hemşehrilerimin, partili kardeşlerimin sağ duyusuna güveniyorum. Olası bir ön seçimden çıkacak sonuç ne olursa olsun benim kabulüm. Ben biliyorum ki öyle bir seçimde bu halkın desteğini alırım. Eğer partim beni aday gösterirse ben inanıyorum ki bugün yüzde otuzlarda olan oy oranını yüzde ellilere taşıyacağım. Neden mi böyle konuşuyorum? Çünkü ben Silivri halkına güveniyorum. Bugüne kadar hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan hizmet yaptım bundan sonra öyle yapacağım ve her kesimden insanın desteğini alacağım.”

Kent demokrasisi güçlenmeli

Kent demokrasini güçlendirmek için canla başla çalışacaklarını anlatan Değirmenci, “Halk tarafından mutlak surette denetlenebilen, hesap verebilen bir beledyecilik diyorum. İşlevsel mahalle meclisleri kurmaktan yanayız. Bu mahalle meclislerinin kimlerden oluşacağına belediye başkanları karar vermemeli. Bu işlerin bir standardı olmamalı bu standarda kimler uyuyorsa o insanlar oraya gelmelidir. Parti ayrımı bile güdülmemelidir. Bu kent demokrasisinin gelişimi için çok önemli bir karardır. Önce mahalle meclisleri, sonra belediye meclisinin kararlarıyla kent bütçesi oluşturmayı vaat ediyoruz” diye konuştu.

Otopark sorunu çözülmeli

Silivri'nin en büyük sorunlarından birinin otopark olduğunu da anlatan Değirmenci bu konuda önemli çözüm yollarına gideceklerini belirterek, “Biz göre Silivri'nin şu an en önemli sorunu otopark sorunu. İlçemizde otopark sorunu yok demeyin. En ateşli sorunumuz otopark sorunu. Bunu kabul edelim lütfen. İlçede bugün trafik yürümüyorsa bu otopark olmadığı için oluyor. Çok acil ama çok acil birkaç tane otopark yapılması lazım. Bazı şahıslar yapacakmış ama belediyenin de desteklenen alanlarda derhal otopark yapılması lazım. Bu böyle acil bir sorun olarak karşımızda duruyor” dedi.

Kavşak problemlerimiz var

İlçedeki kavşak ve yollarında ciddi bir problem arz ettiğini vurgulayan Değirmenci, “Kavşak problemlerimiz var. Silivri'nin içinde D-100 karayoluna çıkmaya kalkın nasıl bir eziyetle karşılaştığınızı göreceksiniz. Bu gelip geçici olsa tamam ama bu kadar uzun bir süredir bu insanlara bu eziyetin çektirilmesini doğru bulmuyorum. Selimpaşa'daki kavşağa bakın dünyada eşi bile yok. Tabi bunlar ilçe belediyesinin yapacağı işler değil ama ilçe belediyesi de takip edecek. Yine Alipaşa Kavşağı'nın günümüz şartlarına getirilmesli lazım. Bir bakın Silivri'ye tek şerit halinde giriyorsunuz. Hangi şehre girerken tek şerit halinde giriliyor? Bu görüntü Silivri'ye yakışıyor mu? Bu en önce çözülmesi gereken sorunlardan bir tanesidir” şeklinde konuştu.

İstihdam vaat etti

Silivri halkına iş yeri de vaat eden Değirmenci, “Gençlerimiz yetişiyor iş arıyor iş bulamıyoruz. Biz bir sanayi oluşturmak için tam 8 sene mücadele verdik. Daha sonra ancak 2013 Eylül'de mahkemeler bitti ve orası onaylandı. Bunu bakanlığa sunduğumuzda yerel seçimlere çok az kalmıştı bakanlık seçimler bittikten sonra bu sanayi merkezini onayladı. Sanayiler kurulmaya başlandı. Sonra ne oldu? Şimdi bir bakın oralarda konut yükseliyor kabul edilemez bir durum bu. Silivri'nin o kadar çok konut alanı var ki. Burada ne mücadele gerekirse mücadele vereceğiz burada gençlerimize iş imkanı sunabilecek sanayi merkezleri kuracağız. Burayı başka şehirlerin oteli pozisyonuna düşürecek durumumuz yok. Burada yaşayan insanlar burada işini yapsın kazansın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Çiftçilere destek sözü verdi

Silivri'nin bir tarım kenti olduğunu da anlatan Değirmenci, ilçedeki tarımın yaygınlaştırılması için çalışacaklarının sözünü verdi. “Çiftçilik her gün ölüyor” diyen Değirmenci, “Bunu aşmak için üretim amaçlı kooperatifçiliğin her geçen gün geliştirilmesi bunun belediye kontrolünde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ama sadece ürün çıkarmak yeterli değil bir satış kooperatifi de belediyenin kontolünde kurulacak, satış sağlanabilir. Halkın ürününü İstanbul'a kadar taşır iki misli değerlendirmiş oluruz. Kısaca söylemek gerekirse tarımda kalkınma için bu anlamda üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” dedi.

Sorun tanımıyorum

Silivri halkıyla büyük bir gönül bağı kurduğunu anlatan Değirmenci, “Şimdi ben bu gönül bağına güvenerek tekrar aday oluyorum ve sizlerin desteğini istiyorum. Ben ekibimle birlikte yaparım. Sorun tanımıyorum. Muhalefetteymişim, iktidardaymışım hiç umrumda değil. Eğer kararlılığınız varsa vizyonunuz varsa yaparsınız. Hiçbir şeyin arkasına saklanmaya gerek yok. Bütün sorunlar çözülür. Ama bütün sorunları kent halkıyla birlikte hareket ederek çözersiniz. Kaynakların ne zaman nereye harcanacağına birlikte karar verirseniz birçok şey başarırsanız. Bunların fazlası yapılabilir miydi? İktidar partisinde olsam belki fazlasını yapardım. Ama geçmişte bütün meselelerde kararlılıkla ilerledim ve karşılığını aldım. Yine almak için çalışacağım. Şimdiye kadar gönülleri kazandık şimdi de yeniden yine Silivri'yi kazanacağız” diye konuştu.

Gençlerle yürüyeceğim

Kendisinin her daim gençlerle birlikte hareket edeceğini anlatan Değirmenci, “Biz belli bir yaşa gelmişiz. Belediye Meclisi'nde genç kadrolarla, çoğunluğu gençlerden oluşan kadrolarla ilerlemek istiyorum. Bu gene laf diyeceksiniz ama laf değil. Geçmişe bakın şu an belediye meclisinde olan ön seçimle gelen genç arkadaşlarımızın hepsi bizim kadromuzdaydı. Belediyedeki uygulamalarımda da bunu yaptım. Hep gençlere fırsat verdim. Düşüncelerimiz gene aynı doğrultuda” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.