Siyaset yurttaş merkezli olmalı

Siyaset yurttaş merkezli olmalı
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi Adaylığını Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda düzenlediği toplantıyla açıkladı.
Çelebi, meydana toplanan kalabalık yurttaş topluluğuna yaptığı konuşmada "Toplumun Vicdanı Olmaya Devam Edeceğiz.Çoğulcu bir toplumsal yaşam hedefini; yükselen muhafazakârlık ve cemaatçilik karşısında özgürlükçü ve demokratik bir siyasetin öncülüğünü yapacağız" dedi.

 

Öneseçime girecek

Özgürlük Meydanındaki Çelebi'nin aday adaylığı açıklamasına DİSK, DİSK'e bağlı sendika başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) platformu üyeleri, Engelliler, Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odalarından yüzlerce katılımcı destek verdi.Tarık Akan, Sadık Gürbüz ve Mehmet Gümüş de Çelebi'ye destek vererek başarı dilediler.

 

Yine meydanlardayız

 

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi Konuşmasında özetle şunları söyledi

"Meclisteki çalışmalarımın ana ekseni sokaktan meclise meclisten sokağa doğru oldu. Sokaktan, mahallelerden, alanlardan, emekçilerden, doğa savunucularından, esnaftan kısaca hayattan kopuk değil halkla birlikte halk için Milletvekilliğimi sürdürdüm.Sorunların çözümünde bizzat sorunların muhataplarıyla bir araya gelip taleplerini kendi politikalarımızla süzerek taleplerimiz haline getirdik. Romanların sorunlarını romanlarla, emeklilerin sorunlarını emeklilerle, işçilerin sorunlarını işçilerle kimlik ve kültüründen dolayı ayrımcılığa uğrayanların sorunlarını bu sorun alanlarında mücadele edenlerle çözmeye çalıştık.

Bizde her türlü ezen ezilen ilişkisinin ortadan kalktığı, her türlü sömürü ilişkisinin ortadan kalktığı çokça üretip hakça bölüşeceğimiz bir düzen için toplumun vicdanı olmaya devam edeceğiz

 

Önseçimi savundum

 

Parti içinde sürekli ön seçimi savunan birisi olarak bugün karşınızdayım. Demokratik bir parti yaşamı demokratik bir Türkiye’yi örmememizi bugünden sağlayacaktır. Bugün AKP’nin anti demokratik tüm Türkiye’yi tek adam diktatörlüğüne dönüştürdüğü günümüzde ön seçimler demokratik bir parti ve Türkiye için son derece önemlidir.İnsanların kendileriyle ilgili tüm kararlara ve bunların uygulanmalarının denetlenmesine bizzat katılmalarının yolunu açmaktır demokrasi. Yeni ve Çağdaş bir Türkiye  İşte bu katılımcı ve doğrudan ve çoğulcu demokrasi ile mümkün olabilir.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.