Siyasetin dilini değiştirmeliyiz

Siyasetin dilini değiştirmeliyiz
Ataşehir'de Rize dernekleri ile birlikte şiftarda bir araya gelen Ekrem İmamoğlu, "Yeni bir dönem, yeni bir anlayış süreci başlamıştır. Demokrasiye atılan büyük ihanet hamlesine karşı bir araya gelmeli, siyasetin dilini, tavrını ve davranış biçi
CHP İBB adayı Ekrem İmamoğlu, Rize dernekleri ile Ataşehir'de iftarda bir araya geldi. Bine yakın davetli tarafından karşılanan İmamoğlu, "Başkanım oğlumun nikah şahidi olur musunuz?" yazılı dövizle önünü kesen Seyran Karabulut'u yardımcılarına yönlendirdi. 72 yaşındaki Emine Bulut adlı bir vatandaş ise İmamoğlu'na "nazar muskası" hediye etti.

Denize bakarak büyüdüm

İftar sonrası Rizelilere seslenen İmamoğlu, "Ben, dünyanın en şanslı insanlarından biriyim. Niye derseniz? Övünmek gibi olmasın, Karadeniz'de doğdum. Karadeniz'in coşkusu, heyecanı, enerjisi çok kıymetli. Ben, çocukken denize bakarak büyüdüm. Denize bakıp rüyalara dalardım. Güzel şeyler hayal ederdim. Çok zaman da İstanbul'u hayal ederdim. Hepimizin yakını vardır ya İstanbul'da. Yola bakar otobüslerin geçişini takip ederdim. Allah nasip etti, İstanbul'a geldim. 40 haneli küçük bir köyden geldim. Okul, iş, sosyal ve siyasi hayatım bu şehirde şekillendi. Ama elbette doğduğum toprakları hiç unutmadım. Memleketin her köşesine duyarlı bir kardeşinizim. 40 haneli bir köyde, Trabzon'da, Çocuk Esirgeme Kurumu'nun çocuklarıyla yetişen bir ilkokul hayatı. Sonrasında ortaokulda kolejde okumuş birisiyim. Trabzon Lisesi'nin 100'ncü yıl mezunlarındanım. Yani karma bir yaşam. Her birisi benim için olağanüstü bir tecrübe" dedi.

Asla vazgeçmeyeceğiz

31 Mart'ta İBB Başkanı seçildiğini ifade eden İmamoğlu, "Sonra, Türkiye'nin demokrasi sürecindeki en kutsal mücadelelerinden birini, ne yazık ki demokrasiye zarar veren insanların yüzünden en büyük mücadelelerden birine rehberlik yapma fırsatı elde ettim. Bu nedir biliyor musunuz? Tam da bu Cumhuriyet'in eseridir. Bu ülkenin kurucu unsuru Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına minnet borçluyuz. Biz, bir arada yaşamış ve yaşamalıyız diye yola çıkmış bir milletiz. Asla vazgeçmeyeceğiz. Yeni bir dönem, yeni bir anlayış süreci başlamıştır. Demokrasiye atılan büyük ihanet hamlesine karşı bir araya gelmeli, siyasetin dilini, tavrını ve davranış biçimini hep birlikte değiştirmeliyiz. Bu ülkenin geleceği için hepimiz mesulüz" diye konuştu.

Seçimi kazanacağız

Rizeli hemşehrilerini sorumluluk almaya davet eden Ekrem İmamoğlu, "Sizlerle birlikte yol yürümek istiyorum. Bunun demokrasi adına bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Demokrasiden uzaklaşmış, Akıldan, bilimden, sanattan, adaletten, haktan, hukuktan uzaklaşmış bir anlayışın yaptığı hatalar üzerinden, bu memleket ve millet adına bir fırsata dönüştüğünü düşünüyorum. Bu fırsatı, olağanüstü muazzam bir sürece evriltmek zorundayız. Biz, seçimi kazanacağız. 24 Haziran sonrası İstanbul seferberliğini ilan edeceğiz. Eğitim, çevre, adalet, aklına gelebilecek her hususta seferberlik ilan etmek zorundayız. Vasatın altına düşmüş, ne yazık ki yerlerde sürünen ekonomi yönetimini başka yöne çevirmek, memleketin bir kuruşunu bile korumak adına bir seferberlik başlatmalıyız. Yozlaşmış bir süreçle baş başayız. Bunun önüne geçmek adına, bunun simgesel yeri İstanbul'dur. Başaracağız. Hepinizin en üst seviyede kol kola olmanızı, bize katkı sunmanızı el birliğiyle çalışmamız gerektiğini sizlere duyuruyorum" açıklamasında bulundu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.