Siyasette kavga istemiyorum !

Siyasette kavga istemiyorum !
'Allah'ın izniyle Başbakan olacağım ve sorunları çözeceğim'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir mitinginde 'Başbakan Kemal' sloganları atan coşkulu kalabalığa, "O da olacak. Allah'ın izniyle Başbakan olacağım ve bu ülkenin sorunlarını çözeceğim" dedi.

Özel uçakla Ankara'dan Eskişehir'e gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nu, Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda partililer karşıladı. Seçim otobüsüne binen Kılıçdaroğlu miting öncesinde bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'i Sümer Mahallesi Vişne Evleri'ndeki evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kılıçdaroğlu çıkışta, gazetecilere Yılmaz Büyükerşen'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

"İKTİDARA YÜRÜYORUZ"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Sıhhıye Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitingde yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. Platforma kalabalığın 'Başbakan Kemal' sloganları ile çıkan Kılıçdaroğlu, "O da olacak İnşallah. Allah'ın izniyle başbakan olacağım ve ülkenin sorunlarını çözeceğim. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Yürüyoruz. Kararlılıkla yürüyoruz. Adım adım yürüyoruz. İktidara yürüyoruz, Türkiye'yi şaha kaldıracağız" diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN'E ÖVGÜ

Kılıçdaroğlu, Eskişehir'de olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirtti. Eskişehir'i yaşanacak kent haline Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in getirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ya CHP ne yaptı? Ne yaptığını görmek istiyorsan gel Eskişehir'e kardeşim. Görürsün ne yaptığımızı. Hatta Yılmaz Hoca'nın yaptıklarını biz yaptık diyorlar" dedi.

"SİYASETTE KAVGA İSTEMİYORUM"

Kemal Kılıçdaroğlu kendisinin kavgadan yana olmadığını söyledi. Kavga isteyenlere cevap vermediğini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Siyasette kavga istemiyorum. Kavga olmasını istemiyorum. 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Benim başbakanlığımda siyasette kavga olmayacaktır, benim başbakanlığımda vatandaştan topladığım her kuruş verginin hesabını vatandaşa vereceğim. Herkese eşit muamele yapacağım, herkesin benim başımın üstünde yeri var diyeceğim. Onlar böldüler ben böldürmeyeceğim. Onlar kavga istiyorlar ben kavga etmeyeceğim. Dikkat edin hiç onlara cevap vermiyorum. Hiç dikkate almıyorum. Benim derdim vatandaşın derdidir. Vatandaşın derdini çözeceğim. Onun derdine derman olacağım."

"ÇOCUKLARINIZA ATAMA SIRASI CHP İKTİDARINDA GELİR"

Türkiye'de 17 milyon yoksulun olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, bunu içine sindiremediğini söyledi. Yoksulluğu en derin hissedenin anneler olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"17 milyon yoksul yurttaşıma açık ve net şunu söylüyorum. Açlık çektiğinizi biliyorum. Senden sadece bir şey istiyorum. 7 Haziran'da sandığa git CHP'ye oy ver, gerisini düşünme. Ben sizlerden biriyim. Açlığı, yoksulluğu, işsizliği bilirim. Ankara'daki beyler bilmez, altın klozetli tuvaletlerde oturuyorlar. Artık o sürece geçtiler. Sizin sorununuzu ben bilirim. Ben sizden birisiyim. Sizin hakkınızı savunacağım. Ankara'daki beylerin çocukları KPSS sınavına girmez ama sizin çocuklarınız girer ve atama bekler. Ne zaman bana sıra gelecek diye. Sizin çocuklarınıza ancak sıra CHP iktidarında gelir." 

Kılıçdaroğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkını CHP'nin verdiğini, kadın erkek eşitliğini savunan partinin de CHP olduğunu söyledi.

"SOSYAL YARDIMLARI İKİ KATINA ÇIKARACAĞIM"

CHP'nin iktidara gelmesi halinde sosyal yardımların kesileceği yolunda söylentilerin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"CHP iktidara gelirse sosyal yardımları kesecek diyorlar. Niye keselim? 77 milyon duyun; asla sosyal yardımların hiçbirini kesmeyeceğim. Sosyal yardımları CHP iktidarında iki katına çıkaracağım. Sadece 4 yıl yetki verin yoksulluğu bitireceği. Yetki verin Türkiye'yi şaha kaldıracağım. Söz Kılıçdaroğlu sözü. Söz namus sözü. Hiçbir şeker fabrikası özelleştirilmeyecek. Şeker fabrikaları modernize edilecek kendi şekerimizi kendimiz üreteceğiz. Ankara'daki beyler milleti perişan ettiler. 13 yıldır iktidardalar. 2002'de oy verdiğiniz parti şimdi yok. Garip gurebanın partisiyiz diye oy aldılar, o parti köşeyi dönenlerin, alın teri yiyenlerin partisi oldular."

"MİLLETVEKİLİ EMEKLİLERİNE İKRAMİYE YOK"

Kemal Kılıçdaroğlu, YÖK'ü kaldıracaklarını, öğrencilerin üniversite yönetiminde söz hakkı olmalarını sağlayacaklarını, okul bittiğinde iş bulana kadar hiçbir kimseden kredi taksitlerinin alınmayacağını söyledi. 

Kılıçdaroğlu, asgari ücreti bin 500 lira yapacaklarını, emeklilere de her yıl 2 maaş ikramiye vereceklerini belirterek, "Ancak milletvekili emeklileri bundan yararlanmayacak. Onların maaşları yüksek" dedi.

Siyasete yeni bir anlayışı getireceğini, ülkede bahar havası eseceğini, her eve bereket ve huzur getireceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu 13 yılda 2 Trakya büyüklüğünde toprağı çiftçilerin ekmediğini, iktidara geldiklerinde çiftçilere mazotu 1.5 liradan vereceklerini sözlerine ekledi.

"GİZLİ GİZLİ GÖTÜRÜYORLARDI, BELGESİ ORTAYA ÇIKTI"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara mitinginde konuştu. Anadolu Meydanı'nda, eski adıyla Tandoğan Meydanı'nda, başkentlilere hitap eden Kılıçdaroğlu, Adana ve Hatay'da durdulup aranan ve MİT'e ait olduğu açıklanan TIR'lar hakkında bazı yayın organları ve internet sitelerinde yer alan haberlerin ardından hükümetin açıklamalarını eleştirerek "Ya insani yardım gizli gönderilir mi? Gizli gizli götürüyorlardı. Belgesi ortaya çıktı. Ne diyorlardı? Biz insani yardım malzemesi gönderdik. Kime söylüyorlardı? Millete yalan söylüyorlardı. Şimdi çıktı ortaya. Efendim diyor, biz bu silahları Türkmenlere gönderiyorduk. Türkmenler de diyor ki vallahi bize böyle bir silah gelmedi, nereden çıktı, diyor. 77 milyon yurttaşıma söylüyorum. Bir hükümet size yalan söylüyorsa o hükümetin itibarı artık dünyada yoktur" dedi.

"SENİN UFKUN YOK, DÜNYAYI OKUYAMAZSIN"
Partisinin açıkladığı Merkez Türkiye Projesi'nin hükümet tarafından eleştirilmesine değinen Kılıçdaroğlu, "Düne kadar CHP proje üretemez, diyenler bu kez başka bir telden çalmaya başladılar. Efendim, bu benim kitabımda vardı. Senin kitabında yok kardeşim. Senin ufkun yok. Sen göremezsin. Dünyayı okuyamazsın. Dünyayı bilemezsin. Türkiye'yi bilemezsin. Genç nüfusu bilemezsin. Onların geleceğini çizemezsin. Biz Türkiye'yi bölgesinin ve dünyanın bir numaralı markası yapacağız. Göreceksiniz genç nüfusumuz iş imkanı bulacak. Bu projeyle 2 milyon 200 bin kişiye yeni iş imkanı yaratıyoruz. Bu proje bütün bölgenin barışını, güvencesini sağlyacak. Diyebilirsiniz ki mevcut hükümet 13 yıldır yönetiyor. 13 yıldır iktidarda neden bunu düşünemediler? Çünkü onlar ceplerini düşünüyorlar. Onlar yandaşlarını düşünüyorlar. Davutoğlu, Erdoğan için çalışır; Kılıçdaroğlu, halk için çalışır. Sizi baş tacı yapacağım. Sözüm sözdür" diye konuştu.

"BENİM LÜKS ARABA MERAKIM YOK"
Kendisinin makam aracı, saray ve lüks merakının olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu; "Mevcut hükümet sizin 2002'de oy verdiğiniz hükümet değildir. O hükümet sizin önünüze çıktı. Dediler ki yasaklarla mücadele edeceğiz. Bize oy verin. Dediler ki biz yolsuzlukla mücadele edeceğiz, bize oy verin. Dediler ki biz yoksullukla mücadele edeceğiz, bize oy verin. Tam 13 yıldır iktidardalar. Mevcut hükümeti iktidar yaptınız. Allah aşkına, ben 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Oy verdiğiniz parti, sizin düşündüğünüz parti değil. Oy verdiğiniz parti, sizi kandırdı. Sizi aldattı. Yolsuzlukları önleyeceğim, dedi. Gırtlağına kadar yolsuzluğa battı. Yoksulluğu bitireceğim dedi, 17 milyon yoksulumuz var. Artık gün değişti. Değişim zamanı. Yeni bir süreci başlatacağız. Kavgadan uzak bir süreç. Huzur içinde bir süreç. Benim saray merakım yok. Benim lüks araba merakım yok. Benim altın klozetli tuvalet merakım yok. Benim köşeyi dönme merakım yok. Ben sadece ve sadece bu ülkenin güzel insanları için çalışmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

"TAŞERON İŞÇİLERİ HANGİ PARTİYİ DESTEKLERSE DESTEKLESİNLER CHP İKTİDARINDA KADRO SAHİBİ OLACAK"
Kendi iktidarlarında hangi parti mensubu olursa olsun bütün taşeron işçilere kadro sözü veren Kılıçdaroğlu, "Söz verdim. Taşeron sistemini kaldıracağız. Herkese kadro vereceğiz, dedim. Taşeron sistemin kaldırırken mevcut iktidara yakın olan veya oradan akrabaları olan insanlar da çalışabilir. Sakın aklınıza şu gelmesin. Kılıçdaroğlu, gelecek. Partilileri alacak. Bizim işimize son verecek. Unutma Türkiye, unutma 77 milyon yurttaşım. Ben kimsenin ekmeğiyle oynamam. Kimsenin ekmeğini çalmam. Kimsenin hakkını yemem. Taşeron işçileri hangi partiyi desteklerse desteklesinler CHP iktidarında onlar kadro sahibi olacak. İş güvenceleri olacak. Ben onların güvencesi olacağım" şeklinde konuştu.

"BİRİLERİ ALLAH İLE KULUN ARASINA GİRMEYE ÇALIŞIYOR"
Hiçbir inancı siyasete malzeme yapmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Herkesin inancı benim başımın üstüne. Her inanca saygı gösterdim. Hiçbir inancı siyasete malzeme etmedim. Allah ile kulun arasına kimsenin girmeye hakkı da yoktur yetkisi de yoktur. Birileri girmeye çalışıyor. Sevgili kardeşim. Ona izin verme. Kendi inancını birilerine malzeme yaptırma. Senden istirham ediyorum. Sen temiz bir insansın. İnançlı bir insansın. Seni seviyorum, sana güveniyorum ama sen de Kemal kardeşine güven. Bil ki Kemal kardeşin kul hakkı yemedi, yedirmeyecek" açıklamasında bulundu.

"NEDEN TELEVİZYONLARDA KARŞIMA ÇIKMIYORSUN?"
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Senin hakkını ben savunuyorum. Senin ücretin yükselsin diye ben mücadele ediyorum. Bütçesini ben yapacağım. Gidip beni işverenlere şikayet ediyorlar. Kılıçdaroğlu, asgari ücreti bin 500'e çıkaracak; biz itiraz edemiyoruz. Siz itiraz edin. Sen niye itiraz edemiyorsun? Neden televizyonlarda karşıma çıkmıyorsun? Neden çıkıp asgari ücret bin 500 lira olmaz, vermeyeceğim demiyorsun? Cesaret edemiyorlar. Oy kaybederiz diyorlar. Zaten oy gitti. İktidarın da kayıyor. Hiç meraklanma kardeşim. 7 Haziran'da sandığa gideceğiz, demokrasi dersi vereceğiz"

"SİZE MODERN HAPİSHANE SÖZÜ VERDİ, ONLARA MİLLETVEKİLİ VERDİNİZ"
Hükümetin hapishane vaadederek oy aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Diyarbakırlılara seslenerek "98 bin vatandaşımız borcunu ödemediği için hapse girdi. 450 bin vatandaşımız da hapse girmek için sıra bekliyor. Çünkü hepsini hapse atacağımız hapishane yok. Gerçi hükümet modern hapishaneler yapacağız diyor. Hapishane vaadediyor. İşin garip tarafı hapishane vaadetti, oy aldı. O da bir garip. Nasıl oy aldı anlayamadım. Fabrika vaadetse oy alır da hapishane vaadederek oy alan vatandaşlarımın şimdi vicdanına sesleniyorum. Sevgili Diyarbakırlılar, size modern hapishane sözü verdi. Siz onlara milletvekili verdiniz. Şimdi sesleniyorum ben size hapishane değil, fabrika sözü veriyorum. İş sözü veriyorum, aş sözü veriyorum" dedi.

"HÜKÜMET SİZE YALAN SÖYLÜYORSA O HÜKÜMETİN İTİBARI ARTIK DÜNYADA YOKTUR"
Adana ve Hatay'da durdulup aranan ve MİT'e ait olduğu açıklanan TIR'lar hakkında bazı yayın organları ve internet sitelerinde yer alan haberleri hatırlatan Kılıçdaroğlu, hükümetin yalan söylediğini savunarak "Bunlar düne kadar millete ne diyorlardı? 'Efendim biz insani yardım gönderiyoruz'. Ya insani yardım gizli gönderilir mi? Biz Irak'a Türkmenlere insani yardım gönderdik. CHP olarak gönderdik. TIR'larla gönderdik. Bir sefer değil, iki sefer gönderdik. Ama giderken herkesle beraber gittik. Gazeteci arkadaşlarla gittik. Kampları ziyaret ettik. İndirdik malzemelerimizi, ilaçlarımızı, ayakkabılarımızı. Herkese dağıttık. İnsani malzemeden niye utanalım? Gizli gizli götürüyorlardı. Belgesi ortaya çıktı. Ne diyorlardı? Biz insani yardım malzemesi gönderdik. Kime söylüyorlardı? Millete yalan söylüyorlardı. Şimdi çıktı ortaya. Efendim diyor, biz bu silahları Türkmenlere gönderiyorduk. Türkmenler de diyor ki vallahi bize böyle bir silah gelmedi, nereden çıktı, diyor. 77 milyon yurttaşıma söylüyorum. Bir hükümet size yalan söylüyorsa o hükümetin itibarı artık dünyada yoktur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.