SMA'lı Aysun'un isyanı: Bütün SMA'lı hastalar için ilaç istiyorum

SMA'lı Aysun'un isyanı: Bütün SMA'lı hastalar için ilaç istiyorum
İmamoğlu'yla pazarda karşılaştı hasta kızına götürdü.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Tuzla'da Aydıntepe Pazarı'nda seçim turuna çıktı. Pazarda İmamoğlu ile karşılaşan 56 yaşındaki Aynur Erim adındaki vatandaş, kızının SMA hastası olduğunu ve ilaç bulmakta zorluk yaşadıklarını belirterek İmamoğlu'ndan yardım istedi.

Erim'in adresini alan İmamoğlu, pazar turunun ardından soluğu ailenin evinde aldı. SMA hastası 32 yaşındaki Aysun Erim, ''Ben bu ilacı sadece kendim için değil, tüm SMA hastaları için istiyorum'' isyanına tanıklık eden İmamoğlu, ''Konuyla özel olarak ilgileneceğim. Genel anlamda yetkililer sesini duysun diye yanına geldim'' dedi. İmamoğlu, ailenin iletişim bilgilerini aldı. Turu sırasında zaman zaman koşan İmamoğlu, ''Temposuna güvenmeyen arabaya binsin'' diyerek çevresindekilere takıldı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Tuzla turunun ikinci bölümünde ilk olarak partinin eski genel başkanlarından Aydın Güven Gürkan'ın mezarını ziyaret etti. Partililer ve vatandaşların katıldığı anmada İmamoğlu kısa bir konuşma yaptı. Ardından esnaf ziyaretlerinde bulunan İmamoğlu'nun, Aydıntepe Pazar turunda ilginç bir olay yaşandı.

Pazarda İmamoğlu ile karşılaşan Aynur Erim (56) adındaki vatandaş, kızının SMA hastası (Omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini etkileyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığı) olduğunu ve ilaç bulmakta zorluk yaşadıklarını belirterek İmamoğlu'ndan yardım istedi.


Takipçisiyim…
Erim'in adresini alan İmamoğlu, pazar turunun ardından soluğu ailenin evinde aldı. İmamoğlu, SMA hastası Aysun Erim (32) ile tanışarak, sorunlarını dinledi. Erim, İmamoğlu'na, ''Yaşadığım, yerinde duran bir hastalık değil. Ankara'da 70 gündür eylem yapıyoruz ama bize ilaç yok diyorlar. Randevu alıp hastaneye gidiyoruz, bir sonuç yok. Bu ilacı sadece kendim için istemiyorum.

Bir kader arkadaşım bugün vefat etti'' sözleriyle isyanını dile getirdi. İmamoğlu, ''Konuyla özel olarak ilgileneceğim. Genel anlamda yetkililer sesini duysun diye yanına geldim'' diyerek, Erim'e sorununun takipçisi olacağı sözünü verdi ve ailenin iletişim bilgilerini aldı.


İstanbul lezzetini bulacak
Çıktığı esnaf ve pazar turlarında vatandaşlarla ilginç diyaloglar yaşayan İmamoğlu'nun Tuzla turu da renkli geçti. İmamoğlu, esnaf turu sırasında bir turşucuyla sohbet etti. Turşucunu tabelasında, Adile Naşit ve Münir Özkul'un fotoğraflarını gören gazeteciler, esnafa, ''Sirkeli turşu mu limonlu turşu mu'' diye sordu. Turşucunun, ''Ortası, biz kavgaya son verdik'' şeklindeki esprili yanıtına İmamoğlu, ''İstanbul lezzetini bulacak'' şeklinde karşılık verdi.

İyilik olsun…
İmamoğlu, ''Ben bu ilacı sadece kendim için değil, tüm SMA hastaları için istiyorum'' isyanına tanıklık eden İmamoğlu, ''Konuyla özel olarak ilgileneceğim. Genel anlamda yetkililer sesini duysun diye yanına geldim'' dedi. İmamoğlu, ailenin iletişim bilgilerini aldı. Turuna devam eden İmamoğlu'nun yaşlı bir kadınla sohbeti de ilginçti. İmamoğlu'nun, ''Sen ne kadar güzelsin. Tuzla'da ne olsun istersin'' sorusuna yaşlı kadın, ''İyilik olsun, hırsızlık olmasın'' yanıtını verdi. Turu sırasında zaman zaman koşan İmamoğlu, ''Temposuna güvenmeyen arabaya binsin'' diyerek çevresindekilere takıldı.

Ben İmamoğlu, sen Namazcı!
Trabzonlu hemşehrisi Erkan Yavuz Atagül'ün dükkanına giren ve bir süre sohbet eden İmamoğlu'na ''Zemzem Suyu'' ikram edildi. Atagül, ''Umreden yeni geldim. Başkanı görünce ikram etmek istedim'' dedi. Pazar turunda da birçok hemşehrisi ile karşılaşan İmamoğlu'na ilgi büyük oldu. İmamoğlu, bir kadın vatandaşın, ''Benim soyadım Namazcı'' sözlerine, ''Ben İmamoğlu, sen Namazcı; ne güzel'' şeklinde yanıt verdi. Bu sözler pazardaki vatadaşlar arasında gülüşmelere yol açtı.

62 yıllık çifte nikah tazeleme sözü
Pazarda 62 yıllık evli Rukiye-Mümin Öztürk çiftiyle karşılaşan İmamoğlu, ''Başkan seçilirsem size bir nikah tazeleyelim. 62 yıllık evlilik bulmak kolay mı'' dedi.

İmamoğlu, çiftin iletişim bilgilerini yardımcıları aracılığıyla aldı. İmamoğlu, yine pazarda karşılaştığı bir kadının, ''Sen benim oğlumun yaşındasın. Sana her gün dua ediyorum. Allah seni kötülüklerden korusun'' sözleri üzerine duygulanarak, ''Beni de oğlun kabul et'' dedi. Pazar esnafının sorunlarıyla da ilgilenen İmamoğlu, çocuklarla da karne sohbeti yaptı. İmamoğlu, Pazar turunun ardından ''Gemi İnşaa Sanayicileri Birliği''nin toplantısına katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.