Son söz seçmende

Son söz seçmende
25. dönem parlamentosunun üyelerinin belirleneceği 2015 Genel Seçiminde, 53 milyon 765 bin 231 seçmen, 20 siyasi partinin ve 165 bağımsız adayın yarıştığı seçimde oy kullanacak.
25. dönem parlamentosunun üyelerinin belirleneceği 2015 Genel Seçiminde, 53 milyon 765 bin 231 seçmen, 20 siyasi partinin ve 165 bağımsız adayın yarıştığı seçimde oy kullanacak.

SEÇMEN SANDIK BAŞINA KOŞTU

Türkiye bugün 25'inci dönem milletvekili genel seçimini yapıyor. Sabah saat 08.00'den itibaren seçmenler sandık başlarına koşup oylarını kullanmaya başladı. Oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek.

Siyasi partilerin yürüttüğü iddialı kampanyalar nedeniyle seçime katılım oranının yüksek olması beklenirken, ilerleyen saatlerde sandık başlarında kuyruk olabileceğini düşünen seçmenler sabah erkenden sandık başlarında gitti. Bir çok seçmenin sandık kurullarının önünde, oy verme işleminin başlamasını kuyruk oluşturup beklediği gözlendi. Saat 08.00'e geldiğinde ise tüm yurt genelinde oy verme işlemi başladı. Oylarını kullanan seçmenler, çıkacak sonucun ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy kullanmanın dışında bugün ülke genelindeki 85 seçim çevresindeki 172 bin 685 sandıkta, kayıtlı 53 milyon 765 bin 231 seçmenden büyük bölümünün oy kullanması ve katılım oranının yüksek olması bekleniyor. 

Seçim nedeniyle başta sandıkların bulunduğu binaların çevreleri olmak üzere yurt genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Sandıklarda oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek ve ardından tasnife geçilecek ve ilk sonuçlar seçimin seyrini göstermeye başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim sonuçları ve seçimi etkileyebilecek yayınların yapılmaması için koyduğu yasak saat 21.00'e kadar sürecek. Ancak Yüksek Seçim Kurulu seçimin seyrine göre bu yasağı daha erken sonlandırabilecek.

Sandık görevlileri yemin etti

Beyoğlu'nda bir okulda sandık başında görevli olan memurlar, görevlerine başlamadan önce 'sandık yemini' etti.
25. dönem parlamentosunun üyelerinin belirleneceği 2015 Genel Seçiminde görev alan sandık başkanları ve memurlar sabah erken saatlerde görev yapacakları okullara geldi. 

Beyoğlu Hüvviyet Bekir İlkokulu'ndaki görevliler, hazırlıklarını tamamladıktan sonra oy verme işlemleri başlamadan önce 'sandık yemini' etti. Sandık görevlileri, "Hiç bir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirtilmesi için, görevimi kanuna göre doğru olarak yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim" diyerek yemin etti. Ardından da içinde oy pusulalarının bulunduğu mühürlü çuval açılarak son hazırlıklar yapıldı. Oy verme işlemi saat 08.00'da başlayacak ve 17.00'a kadar devam edecek.

İstanbul'da oy verme işlemi başladı

25. dönem parlamentosunun üyelerinin belirleneceği 2015 Genel Seçiminde saatlerin 08.00'i göstermesiyle birlikle oy verme işlemi aşladı. Kadıköy'deki İstanbul Anadolu Lisesi'nde de sabah erken saatlerden itibaren sandık başına giden seçmenler milletvekili genel seçimlerine ilişkin tercihlerini yaptı.
Bahçelievler'deki Siyavuşpaşa İlkokulu'na gelenler de oylarını kullanmaya başladı. Oylarını kullanan seçmenler "hayırlı olsun" dileğinde bulundu. Oy verme işlemi saat 17.00'a kadar sürecek.

Sandık yemini edip, oy kullandırdılar

Antalya'da 25. dönem milletvekili genel seçimine ilginin yüksek olması beklenirken sandık kurulu görevlileri oy vermeyi başlatmadan 'sandık yemini' etti.

Sandık başkanları, memurlar ve parti gözlemcileri, sabah erken saatlerde görev yapacakları okullara geldi. Oy verme işlemi başlamadan önce sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar eden görevliler, yeminlerini etti. Daha sonra numaralandırılan şeffaf sandıklar mühürlendi. Oy pusulaları ve zarflar ise tek tek sayılarak oylamaya hazırlandı. Görevliler saat 08.00'den itibaren vatandaşlara oy kullandırmaya başladı.

Sandık başındaki görevlilerin yemini ise şöyle:

"Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.