'Sonraki patlama mecliste mi olacak?'

'Sonraki patlama mecliste mi olacak?'
CHP Sağlık Komisyonu: “Sorunu Meclis Çözmezse Başka Ülkelerin Meclisi Çözer”
CHP Sağlık Sistemi, Hastaneler ile Hastane ve Engelli Haklarını İnceleme ve İzleme Komisyonu Ankara’da yaşanan patlamanın ardından olay yerine giderek incelemelerde bulundu.
Ardından yaralılar hakkında bilgi almak üzere Ankara Güven ve Numune Hastaneleri ile GATA’ya giderek yaralılar hakkında bilgi alan komisyon, gözlemlerini paylaşmak üzere TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Komisyon adına açıklamayı yapan İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, “bugün sahte ilaçlar üzerine basın toplantısı yapmayı planlıyorduk. Ancak dün yaşanan katliamdan sonra konumuz sahte hükümet, sahte demokrasi ve sahte güvenlik oldu” dedi.

Her hafta Perşembe günleri basın toplantısı düzenleyen CHP Sağlık Komisyonu üyeleri Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Bursa Milletvekilleri Dr. Ceyhun İrgil ve Ecz. Erkan Aydın, Kayseri Miletvekili Dr. Çetin Arık ve İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, bu hafta Ankara patlaması nedeniyle gündemlerini değiştirdiklerini, patlamanın ardından yaralıları ziyaret ederek, ailelerin yanlarında olduklarını dile getirdiler.

Hastanelerden aldıkları bilgileri paylaşan komisyon, “Ülkemiz yoğun bir gündem trafiği içerisinde. Keşke ülkenin önünü açacak gündemlere yoğunlaşılsaydı, ama maalesef Türkiye’de yaşanan olaylar yüzümüzü önümüze düşürüyor” açıklamasını yaptı. Ülkenin başkentinde 4 ay arayla bomba patladığına dikkat çeken komisyon, hükümetin tek yaptığının yayın yasağı getirmek olduğunu, yaşanan olaylarda ciddi bir güvenlik zaafiyeti yaşandığına vurgu yaptı.

İstanbul Milletvekili Ali Şeker: “Bir Sonraki Patlama Mecliste Mi Yoksa Genelkurmay da Mı Olacak?”

Komisyon adına açıklamayı yapan İstanbul Milletvekili Şeker, 10 Ekim Ankara Katliamından sonra ikinci katliamın yaşandığını, olay yerine ilk giden milletvekili olarak gördüklerinden yüreğinin ve kanının donduğunu söyledi. Bir otobüsün tamamen yandığını belirten Şeker, yaralıların ağırlıklı olarak patlamaya bağlı cam yaralanması ve solunum yolları yanması akciğer patlaması nedeniyle getirildiklerini belirtti. Servislerin en az 50 kişilik olduğuna dikkat çeken Şeker, ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını söyledi. Tüm terör örgütleri ile etkili mücadele yürütülmesi gerektiğini söyleyen Şeker, insanların en temel hakkı olan yaşama hakkının tehlikede olduğuna dikkat çekerek, “böylesi bir ortamda et fiyatlarını, kişisel verilerin korunması kanunu konuşmak yerine can güvenliği, ülke güvenliği konuşulmalıdır” dedi.

Şeker konuşmasının sonunda bir sonraki patlama mecliste mi yoksa Genelkurmay binasında mı patlayacak, diye sordu.
  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.