'Tarihimizin en hileli seçimine giriyoruz'

'Tarihimizin en hileli seçimine giriyoruz'
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Türkiye'nin en hileli seçimi yaşayacağına dikkat çekti.
 CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "AKP imamları dahi sahteciliğe alet ediyor. Her türlü seçim hilesini yapacaklar” dedi.

HER TÜRLÜ SEÇİM HİLESİ 7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE HEPİMİZİ BEKLEMEKTEDİR”

ANKA’ya konuşan Gök, seçimin güvenliği konusunda AK Parti’ye ağır eleştirilerde bulundu. Seçim hilelerine işaret eden Gök, şöyle dedi:
“AKP iktidar partisi iktidardan gideceğini gördüğü için her türlü çılgınlığı ve her türlü seçim hilesine yapılacak bir pozisyonda gözüküyor yani bu seçim gününden önce yurt dışında kullanılan oylarda dahi imamları dahi AKP sahteciliğe alet ediyor. Oy gibi namus gibi bir kavram gibi önemli olan bir oyun dahi çalınmasına imamları dahi görevlendiren bu parti valileriyle, emniyet müdürleriyle, polisleriyle, kaymakamlarıyla seçim günü seçim güvenliğini bozacak her türlü organizasyon içerisinde olacaklardır. Her türlü seçim hilesini yapacaklardır. Akıllarına gelen gelmeyen her türlü seçim hilesi 7 Haziran seçimlerinde hepimizi beklemektedir. Ama biz de CHP olarak bu konuda ciddi hazırlıklar yaptık. Elbette bütün halkımızın da seçim günü sandık güvenliğini sağlamak konusunda bir yurttaşlık görevi olarak sandıklarda bulunması gerekmektedir. AKP’nin yaratacağı seçim hilelerine karşı sandığı ve tabii ki demokrasiyi korumak hepimizin görevi olmalıdır.”

“İÇ GÜVENLİK PAKETİ ZATEN BU AMAÇLA ÇIKARTILDI”

İç Güvenlik Yasası’na işaret eden Gök, “İç Güvenlik Paketi zaten bu amaçla çıkartıldı. İç Güvenlik Paketi’yle valilere, kaymakamlara, emniyete çok olağanüstü yetkiler verildi, buradan yapılmak istenen sandıkların valiler, kaymakamlar, emniyet müdürleri tarafından oluşturulacak bir yapıyla halktan ve gözetimlerden kaçırılmasıdır. Sandık sonuçlarının etkilenmesidir. Bu tablo içerisinde tüm devlet olanakları girmiştir. Tarihimizin en hileli seçimine doğru gidiyoruz” iddiasında bulundu.

“CUMHURBAŞKANI ARTIK PSİKOLOJİK BİR VAKADIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da sert sözlerle eleştiren Gök, “Cumhurbaşkanlığı makamında oturan zat bizzat Türkiye’deki seçimleri etkilemeye yönelik çalışmalar sürdürüyor. Tarafsızlığını yitirmiştir. Biz kendisini ciddiye almıyoruz. Cumhurbaşkanı artık psikolojik bir vakadır. Böylesine toplumu kutuplaştıran, toplumu ikiye ayıran ve bir seçim döneminde dahi meydanlarda AKP lehine propaganda yapıp diğer muhalefeti suçlayan bir cumhurbaşkanı örneği Türkiye’de şimdiye kadar hiç görülmemiştir. Bu Cumhurbaşkanını Allah’a havale ediyoruz” dedi.

“ORTADA ACİZ BİR BAŞBAKAN VAR”

“Ortada bir başbakan görmüyoruz” ifadesini kullanan Gök, “Ortada başbakanlığı kesinlikle boş olan bir zat dolaşıyor. Bu zatın ne yaptığı da belli değil. İpler kendi elinde değil. Kendisini ifade etmekten aciz, ortada aciz bir başbakan var. Türkiye’de iktidar ve AKP çökmüştür” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.