TRT CENAZEME BİLE GELMESİN!

TRT CENAZEME BİLE GELMESİN!
CHP lideri Özel, yerel seçimler öncesi son grup toplantısında TRT'nin yayın politikasına tepki gösterdi.

TRT'nin muhalefet ve iktidar adaylarına ayırdığı dakikaları mukayese eden Özel, "Beni ne zaman vereceksin, ölürsem cenaze törenimi canlı verecekler. Dirime gelmeyen ölüme de gelmesin" tepkisini gösterdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde partisinin son TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, AK Parti adayları ile CHP adaylarına verilen sürelerle ilgili açıklama yapıp TRT’yi eleştirdiği sırada CHP grup toplantısını canlı veren TRT Haber yayını kesti. Özel de "Ben TRT dediğim anda TRT yayından çıkmış. Gün olur devran döner bunun hesabı sorulur" diyerek tepkisini dile getirdi. “TRT anayasal bir kurum. Kanunu, anayasaya dayanılarak çıkarılmış. Bunların kanununda tarafsızlık yazıyor. İşte AKP'nin, bir kamu televizyonunu, parti televizyonu haline getirdiklerinin kanıtı” diyen Özel, “TRT emekçilerini yolluyorlar, programımızı takip ediyorlar. Bir dakika haberimiz yok. Ne zaman vereceksin, genel merkez yanarsa haber vereceksin herhalde. Beni ne zaman vereceksin, ölürsem cenaze törenimi canlı verecekler. Dirime gelmeyen ölüme de gelmesin. Dirimde olmayan ölümde de olmasın. Ben TRT dediğim anda TRT yayından çıkmış arkadaşlar. Gün olur devran döner, bunun hesabı sizden de Tayyip Erdoğan da sorulur” ifadelerini kullandı.

Madenler alarm veriyor

Elazığ'da bir madende meydana gelen göçük hakkında konuşan Özel, “Şükür can kaybı olmadan sonlandı. Madenler halen alarm vermeye devam ediyor. Herkes 'Soma'yı unutursak yüreğimiz kurusun' diyordu. Madenlerde bir arpa boyu yol alınmadı. 'Madencinin fıtratın ölüm var' demek insanımızı kandırmaktır. Alman'ın, İngiliz'in fıtratında olmayanı görmek vatandaşı kandırmaktır.

Bu kazaları durdurmak için kanun yapmayanlar ne yapıyor? Murat Kurum'un liç yığınına izin verdiği, o karardan sonra Erdoğan'ın imzasıyla şirketin 221 milyon lira borcunu affetmesi. Bu şirket o madenden 334 milyon dolar kâr etmiş. Böyle bir insafsızlık ve kayırmacılık” eleştirisinde bulundu.

Acı bir reçete geliyor

Ramazan pidesinin açıklanan fiyatına tepki gösteren Özel, “Acı bir reçete geliyor. 31 Mart'tan sonra kemer sıkma, zamlar ve tasarruf genelgeleri ardı ardına gelecek. Pideyi 15 lira yapmışlar. Yüzde 50 zamlanmış ama işin içinde bir oyun var. Hem fiyata zam yapıp hem gramajdan alıyorlar. Zam yüzde 80. Hani enflasyon yüzde 65'idi. Et ve Balık Kurumu'nun önünde 850 metre kuyruk oluştu. İnsanlar çocuklarının boğazlarından bir tutam kıyma geçsin diye sabahın köründe bu mücadeleyi veriyorlar. Emeklilerle ilgili bayram ikramiyesi var... 2015'te söz verip 2018'de bin lira verdiler. Hesap kitap yapıp 3 bin lira verdiler. Emekli orada ucuz kıyma kuyruğunda... İlk verildiğinde bin lira ile 24 kg kıyma alınıyordu. Şimdi 3 bin lira ile 6 kilo kıyma alınıyor. 18 kilo kıymayı Erdoğan, emeklinin bayram ikramiyesinden çalmıştır. Bizim dediğimiz 17 bin lira olsa 35 kilo olacak” dedi.

Emekli kart çıkaralım

Emekliler konusuna da değinen Özel, “Gelin üç gün çalışalım, 'emeklikart' çıkaralım. Faturalarda indirim yükleyelim, emekliye bu seneyi çıkartacak, gelin bütünleşik bir emeklikart uygulaması getirelim. Üzerimize ne düşen varsa vermeye, katkıda bulunmaya hazırız. Emeklikart çıkaralım, bu zulmü bitirelim. Boş tostlar satılıyor. Çürük meyve 'olgun meyve' diye satılıyor. Şimdi ana yemek 'az çorba' oldu. Bu sistemin yarattığı yoksullardan yana politikalar yaratmak lazım. Halen maden şirketini zengin eden bir düzenin içindeyiz” açıklamasını yaptı.

BU NEYİN KİNİ?

28 Şubat davası tutukluları üzerinden Erdoğan'ı hedef alan Özgür Özel, “28 Şubat'ın geçmişte yarattığı mağduriyetlere hep birlikte tavır almaya devam ediyoruz. Ama 28 Şubat'ın başka mağdurları daha var. Şu anda 28 Şubat davasında içeride insanlar yatıyor. 84 yaşında Çetin Doğan yatıyor. Kimini ben ziyaret ettiğimde yanağı delikti, beslenemiyordu, kanserdi, kimi tek başına yürüyemiyordu. Bu neyin kini? Sen 28 Şubat sürecinin zaten dümen suyuna girdin. Sen Amerikan destekli bir projenin Amerikan destekli bir figürüsün. Af yetkini domuz bağcılara, Sivas canilerine kullanıyorsun. Ama bu insanlara hâlâ kin duyuyorsun. Eğer şu kadarcık vicdan, ahlak, devlet adamlığı varsa yarın af yetkini kullanır bu ayıbı bitirirsin. Bitirmezsen şuranda senin kalp yok bir taş var, bir taş var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.