Ülke Politikaları Vakfı CHP'lileri bir araya getirdi

Ülke Politikaları Vakfı CHP'lileri bir araya getirdi
Ülke Politikaları Vakfı (ÜPV) Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulu, 19 Aralık 2019 Perşembe günü Maslak Hilton Oteli salonunda toplandı. Toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanısıra, eski genel başkanlar Altan Öymen ve Murat Karayalçın, CHP


 

Ayrıca, CHP Sakarya Milletvekili ve CHP TBMM Grup Başkan Vekili Engin Özkoç, CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Zeybek, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP İdari ve Mali İşler Başkan Yrd. Erol Bektaş; bilim insanları Prof. Dr. Beril Durmuş, Prof. Dr. Bülent Önal, Prof. Dr. Ersin Kalfaoğlu, Prof. Dr. Yalçın Karayağız, Prof. Dr. Zerrin Yılmaz, Prof. Dr. Figen Kadırgan ve Prof. Dr. Mesut Parlak la birlikte, da hazır bulundular.

CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu mazeretleri nedeniyle toplantıya katılamayacaklarını belirten ve başarılar dileyen mesajlar gönderdiler.


Toplantı, Ülke Politikaları Vakfı Başkanı Engin Akman’ın açış konuşması ve hoşgeldiniz dilekleri ile başladı. Daha sonra kürsüye, Ülke Politikaları Vakfı Kurucu Başkanı ve eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel gelerek, ÜPV’nin kuruluş yıllarındaki Türkiye ve dünya ile bugünkü durum arasında büyük farklılıklar olduğunu; neo-liberal ekonomi politikaları ve yasa değişiklikleri sonucu Cumhuriyet’in değerlerinin ve kazanımlarının yok edilmeye başlandığını; bürokrasinin ve devlet kurumlarının zaafiyete uğratıldığını; eğitim, tarım, maliye, toplumsal düzen, doğa politikalarının bozulduğunu, finansal yurttaşlıklar türemeye başladığını anlattı. Bu yüzden de, ÜPV’nin insan hakları, demokrasi hedefleri doğrultusundaki kuruluş amacına ve vizyonuna sadık kalarak, yeni bir yapılanmaya gitmesi gerektiğini ve siyasal partilerle işbirliği yapmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Bu bakımdan, bir sivil toplum kuruluşu olarak ÜPV’nin CHP ile birlikte hareket etmesinin Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine, çağdaş değerleri de ekleyerek tekrar kavuşması yolunda önemli bir adım olacağının altını çizdi.

Zekeriya Temizel’den sonra kürsüye, ÜPV Mütevelli Heyet ve Danışma Kurulu Üyesi Selahattin Yıldırım geldi. Konuşmasında, ÜPV’nin kuruluşundan itibaren demokrasi, insan hakları, sürdürülebilir kalkınma, vb. konuları temel alan çalışmalar yürüttüğünü ve artık yeni bir yapılanma durumu oluştuğunu belirtti. Bu bağlamda, ÜPV’nin CHP ile işbirliği yapacağını ve bir dizi konuda çalışma grupları oluşturacağını vurguladı. Dünyada ve Türkiye’de ciddi bir siyasal ve ekonomik kriz yaşandığını ve artık, özellikle son yerel seçimler sonrasında, CHP’nin sadece ana muhalefet partisi değil, belediyelerde hem iktidar partisi hem de muhalefet partisi olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden, ÜPV’nin önümüzdeki dönemde çalışmalarını belediyelere odaklamasının, özellikle CHP’li belediyelerin başarılı olmaları üzerine yoğunlaştırmasının doğru olacağını belirtti.
Alkışlarla kürsüye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, özellikle son yerel seçimler öncesinde parti olarak uyguladıkları yaklaşımlardan söz ederek, Türkiye’nin artık tercihini sağ-sol olarak değil, demokrasi-otoriter yönetim arasında yapmak durumunda kaldığını belirtti. 20 Temmuz 2015’te çok ciddi bir “sivil darbe” yapıldığını söyleyerek, Türkiye’nin içine düşürüldüğü bu durumdan CHP’nin bu yeni yaklaşımları ve politikaları ile kurtarılacağını anlattı ve bu bağlamda Ülke Politikaları Vakfı gibi bir sivil toplum kuruluşu ile çalışmalar yapma ve ortak hareket etmenin önemine değindi. Bu bağlamda, “Demokrasi”, “Üreten Türkiye”, “Güçlü Bir Sosyal Devlet” ve “Sürdürülebilirlik” başlıklarına sahip dört ayaklı bir strateji izlenmesi gerektiğini vurguladı. Toplumun tüm kesimleriyle birlikte, çağdaş demokrasi ve insan haklarına uygun yeni bir anayasa oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.

Son konuşmacı, Ülke Politikaları Vakfı Danışma Kurulu Başkanı Murtaza Çelikel oldu. CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak, ÜPV çatısı altında toplanan herkesin ülke çıkarlarını şahsi çıkarlarının önünde gören insanlar olduğunu söyleyen Çelikel, ÜPV’nin iki temel noktasının “Demokrasi” ve “İnsan Hakları” olduğunu belirtti. Belediyelerdeki iktidarın çok önemli olduğunu, belediyelerin mutlaka başarılı olması gerektiğini vurgulayarak, “yaşlı bir insan olarak Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’den artık bir iktidar istiyorum” dedi.

ÜPV Danışma Kurulu Toplantısı’na Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ülke Politikaları Vakfı eski Başkanları Hüseyin Karataş ve Hasan Mutlu, Ülke Politikaları Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Jaklin Köse, Yusuf Eren Yalçın, CHP Beşiktaş Belediye ve İBB Meclis Üyesi, CHP Beyoğlu eski İlçe Başkanı İnan Güney, Av. Özel Demirkol, Vakıf Denetim Kurulu Üyeleri DSP İstanbul eski İl Başkanı İsmail Yazgılı, Selim Mataracı ve Hamit Tahan’ın yanısıra farklı kesimlerden Elif Keskinel Ülker, Mehmet Sandal, Cenk Tıkız, Sevgi Atalay, Aytaç Ülketaş, Orhan Alkan, Süleyman Arıkan, Atilla Yakupoğlu, Erhan Demirdizen, Yeşim Eşref, CHP PM eski Üyesi İlay Aksoy, CHP İstanbul eski Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Berhan Şimşek, Bilhun Tamaylıgil, CHP İstanbul eski İl Başkanı Nebil İlseven, CHP İstanbul eski İl Genel Sekreteri Hakkı Sağlam, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Temizel Yalınkılıç, CHP Beylikdüzü Belediye ve İBB Meclis Üyesi Nuri Aslan, CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Mesut Metin, CHP Sarıyer İlçe Belediye Meclis Üyesi Meltem Yücel Pir, İsmail Divrik, Sanem Arıyeşil, M. Ali Çelikel, Ahmet Hacıoğlu, İsmail Yıldırım, Siyaset Bilimci Ozan Mercan, Siyasal İletişimci O. Suat Özçelebi ve Mücahit Avcı da katıldılar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.