Yoksulluk edebiyatını bırakın

Yoksulluk edebiyatını bırakın
CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti bildirgesini açıkladıktan sonra vekil adaylarıyla bir toplantı yaparak kampanyanın nasıl yürütüleceğine, nasıl bir dil kullanılacağına dair açıklamalarda bulundu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün seçim bildirgesini açıkladığı toplantının ardından basına kapalı olarak il başkanlarına ve milletvekili adaylarına seslendi. Alınan bilgilere göre yaklaşık 40 dakika süren toplantıda Kılıçdaroğlu, adaylara “Sizden rica ediyorum, AKP’nin adını ağzınıza almayın. Televizyonda, radyoda polemikten uzak durun” dedi. Kılıçdaroğlu, şu tavsiyelerde bulundu:


 ‘Yerele vakıf olun’

l 2011 seçimlerinde maalesef aile sigortasını iyi anlatamadık. Şimdi 720 TL’nin altında geliri olan aile kalmayacağını anlatın. Sosyal yardımlar kesilecek propagandasına karşı, sosyal yardımların iki katına çıkarılacağını anlatın. Türkiye, halen bu konuda OECD ortalamasının gerisinde. Biz, sosyal yardımları OECD ortalamasına çıkartma vaadinde bulunuyoruz.
l Bildirgede yer alan konular dışında ilinizin, bölgenizin yerel sorunlarına da vakıf olun, onları anlatın, dillendirin. İktidar olmamanız için bir neden yok, önce siz iktidar olacağımıza inanacaksınız ve anlatacaksınız. İktidar olacağımıza inanırsanız, özgüveniniz olacaktır. Bilgiye dayalı siyaset yapın ki, halkta, ‘bunlar uzman olmuş, iktidar olurlarsa, sorunlarımızı çözerler’ algısı oluşturun. Yoksulluk edebiyatını bırakın.

l Yaptığınız konuşmayı uzatmayın. En fazla 15-20 dakika konuşun. Konuşma yaptığınız yere uygun bir dil kullanın. Açık ve net olun. Her konuşmanızda sosyal devlet vurgusu yapmayı unutmayın. * Kampanyanız sırasında en çok ‘Kaynak ne’ sorularına maruz kalacaksınız. Bu konuyu, Türkiye’de en iyi bilen 10 kişiden biri benim. Kredi kartı borçlarının yapılandırılması konusunun devlete yükü yoktur, keza konut önerimizde devlet kısa sürede kâra geçecektir. Diğer konularda da devlete yük, yük sayılmayacak kadar azdır. Bunu böyle anlatın. Bu sorular karşısında sık sık Kaçak sarayı örnek gösterin. Deyin ki, ‘Kaçak sarayın fayansına gelince para var da, emekliye gelince mi yok’.
l Örgütlerimizin kötü bir alışkanlığı var. CHP’li kahvelere gidip orada çalışma yürütmeyi yeterli sayıyorlar. Halkı dinleyin. En az oyumuz olan bölgeden başlayın. Hane halkıyla çalışın, kadınlarla çalışın, kanaat önderleriyle çalışın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.