Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Projeler aynı, İsimler farklı…

Projeler aynı, İsimler farklı…

Silivri CHP Belediye Başkan adayı Özcan Işıklar ve AK Parti Belediye Başkan adayı Tahir Sert’in proje kitapçıklarını inceledim ve gördüm ki; projeler aynı isimler farklı. Biri Devlet Üniversitesi getireceğim derken diğeri  Vakıf Üniversitesi diyor. Biri Raylı sistem derken, diğeri  Metro diyor. Biri yonca kavşak derken diğeri E-5’i üste alacağım diyor.

Biri Yaşam parkı diyor, diğeri Doğa parkı. Biri kazanırsam ilk işim Silivri’ye Kültür Merkezi yapacağım diyor, diğeri Silivri’ye bir Kültür Merkezi yetmez ben 5 tane yapacağım diyor.  Biri Kalepark’tan aşağı Finiküler ile ineceğiz diyor, diğeri bugüne kadar iki yakası bir araya gelmeyen Silivri’nin iki yakasını bir araya getireceğim diyor. Diyorlar da diyorlar. Sert ve Işıklar’ın dev projeleri havalarda uçuşuyor…

Ha birde bir birlerinin projelerini çalmaktan bahsediyorlar. Sanki herkes projesini kendi kapısının önüne yapacak anacım... Kim ne yapacaksa Silivri için yapacak. Kavga etmenize gerekte yok. Hanginiz kazanırsanız kazanın yeter ki Silivri için bir şey yapın. Bu arada kavgasını ettiğiniz bazı projeler 2004-2009 döneminde Silivri Belediye Başkanı olan Hüseyin Turan’ın tamamlamaya fırsat bulamadığı projeleri. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim.

Kuyruğumuz İBB’ye bağlı

Bu arada Işıklar ve Sert’in projelerinin arasında ancak ve ancak İBB imkânlarıyla Silivri’ye kazandırılabilecek projeler var. Hatta % 80’i İBB kaynaklarıyla yapılabilecek projeler desem yalan olmaz. Geri kalanı yol, çiçek, park, bahçe böcek.  Velhasıl Silivri’nin kaderi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına bağlı.

İstanbul’da Sarıgül, Silivri’de Işıklar olursa belki bir ihtimal vaat edilen projeler gerçekleştirilebilinir. Aynı şey AK aday Tahir Sert içinde geçerli.  İstanbul’da Kadir Topbaş, Silivri’de Tahir Sert olursa vaat edilen projeler gerçekleştirilir. Aksi halde Silivri’de 5 yıl çiçek böcek dikeriz… Demem o ki; “ İstanbul ve Silivri’nin aynı siyasi partiden olması şart. Daha açık söylemek gerekirse kuyruğumuz İBB bağlı anacım…

Kendin çal kendin oyna!

AK Parti ve CHP Belediye Başkan adaylarının köy ve mahallelerde düzenlediği mitingleri mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum. Önce ki akşam CHP’nin adayı Özcan Işıklar Gazitepe’de konuştu, AK Parti’nin adayı ise Fener köyünde. Söylemler hep aynı. Mitinglere katılan yüzler hep aynı. Işıklar, Hükümete hırsız diye bağırıyor, Sert’te Işıklar’a... Miting alanlarına onlarca arabayla giden Işıklar ve Sert, gittiği köylerde kendi kendilerine coşku yaratmaya çalışıyorlar. Hal böyle olunca da, “kendin çal kendin oyna” durumu çıkıyor ortaya.  O yüzden kimse kendini kandırmasın.

Hatta oturup özeleştiri yapmalarını tavsiye ediyorum kendilerine. Tabii birde hiç mitinglere katılmayan, rengini belli etmeyen bir seçmen kesimi var. Seçimin kaderini belirleyecek en büyük etken sessiz çoğunluk bana göre. Bu nedenle 30 Mart’ta Silivri’de seçimi kimin alacağını net bir şekilde söylemek çok zor. O yüzde kimse ben seçimi aldım nidasında dolaşıp ta kendini kandırmasın. Daha seçime 10 gün var. Seçimin kaderi son 3 günde değişebilir. Taş düşebilir, Sürpriz çıkabilir, birilerinin içine öküz oturabilir. Bilmem anlatabildim mi?!
Şimdilik bu kadar. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatma Sarıbıyık Yıldırım Arşivi