Karayazı 'memleketini' kalkındıracak

Karayazı 'memleketini' kalkındıracak
İstanbul ve Kars'ın tanınmış iş adamlarından Sarıkamış Şehitler Platformu Başkanı Metin Karayazı, MHP'den Kars milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Kars'ın her ilçesinde büyük sorunların yaşandığına dikkat çeken Karayazı, “Kars'a
Sarıkamış Şehitler Platformu Başkanı Metin Karayazı, MHP'den Kars Milletvekili Aday Adayı oldu. Sarıkamış'ı tüm ülkeye ve dünyaya tanıtmayı kendisine misyon edinen Karayazı; memleketi olan Kars'a yeterince hizmet gelmediğini belirterek, “Kars'ı hak ettiği noktaya getirmek amacındayım” diye konuştu.

Sarıkamış doğumlu olan ve aynı zamanda Beylikdüzü Kayak İhtisas Spor Kulübü Başkanlığını yapan Karayazı, “Kars'ın 2 AK Partili milletvekili olmasına rağmen sorunları bitmek bilmiyor. Sarıkamış'tan tutun Arpaçay'a; Kağızman'dan il merkezine kadar tüm Kars'ta sorunlar diz boyu. Çünkü bu vekiller seçildikten sonra Kars'ı unuttu. Ben de Kars'la bağını asla koparmayan, Sarıkamış'ı tüm dünyaya tanıtmak için çaba gösteren ve ilimizin iyi bir noktaya gelmesi için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen biri olarak Hareket Partisi'nden Kars milletvekili aday adayı oldum. Eğer seçilirsem Kars'ın sorunlarını çözmek için 8 Haziran'da çalışmaya başlayacağım” ifadesini kullandı.

“7 Haziran bir seçim değil Türk ulusunun seferberlik ilanıdır” diyen Karayazı, “Eğer halkımız ülkenin düzeltmesini istiyorlarsa, etnik gruplara bölünmesini istemiyorlarsa MHP kadrolarının iş başına gelmesi gerekiyor. Ülke huzur ve refah istiyorsa, ülkü bölünmek istemiyorsa, bayrağının muhafazasını istiyorsa, ülke diktatörlüğe gitmek istemiyorsa herkesi sandığa çağırıyoruz. Ve MHP'de birleşmeye davet ediyoruz. Ve ben MHP'nin tek başına iktidar olacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Siz yerel seçimde Beylikdüzü'nden belediye başkan aday adayı olmuştunuz. Şimdi de Kars'tan milletvekili olmak için kolları sıvadınız. Neden Kars?
Kars benim memleketim. İstanbul'da ikamet etsem de Kars'la irtibatımı asla koparmadım. Orada yaşayan 3 bin kişilik bir ailem var, mezarlarımız var, topraklarımız var.

Kars kaç milletvekili çıkarıyor?
3 milletvekili çıkarıyor. Şu an 2'si AK Parti'den maalesef. İktidar partisinden olmalarına rağmen Kars'ta gözle görünür bir hizmet yok. Şehrimizde herhangi bir yatırım yok. Seçim zamanı adaylar gidiyor, o tarihte boy gösteriyor. Milletvekili olduktan sonra da Kars'ı unutuyorlar. Şimdi seçimler yaklaştığı için çalışmalara başladılar. Bugün haberlerde okudum, Sarıkamış'a ambulans gönderilmiş.

İstanbul'da çok sayıda Karslı var. Birçoğu da önemli noktalara gelmiş isimler, iş adamları. Bu kişilerin Kars'a yatırımları yok mu?
Şu an Kars'a yapılan yatırımların çoğu burada yaşayan iş adamlarının yaptığı yatırımlar. Devletin oraya yatırımı ya da herhangi bir teşviği yok. Düşünebiliyor musunuz, 13 yıldır iktidarda olan bir parti ve o partinin iki tane milletvekili olduğu bir ilden bahsediyoruz. Kars'la Arpaçay arasını arabayla gitmek mümkün değil. Atla gidilse daha iyi, yol o derecede bozuk. İşin entrasan yanı Arpaçay ilçesinin Belediye Başkanı da AK Partili. Halen daha bu ülkeye hizmet ettiklerini anlatıyorlar. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa'ya herkes hizmet yapar, zaten de yapılıyor. İstanbul'da artık devletin yapabileceği hiçbir şey yok. Ankara'ya da yok, İzmir'e de yok. Hükümet gerçekten bir hizmet yapmak istiyorsa el atması gereken yerler oralar.

Haftanın 2 günü Kars'ta olacağım

Hükümetin en çok bahsettiği hizmetlerden biri duble yollardır. Siz ise yol sorunu olduğunu söylüyorsunuz. Kars'a neden bu yatırımlar gelmiyor?
Kars insanı biraz duygusaldır. Çabuk inanır, çabuk ikna olur. Kandırdıktan sonra da hizmeti keser, daha doğrusu gerek duymaz. Nasıl olsa Kars'tan aldık oyumuzu derler. Seçime üç beş ay kala yatırımlara başlarlar. Ambulans gönderir, yolları yapar. Seçime kadar yol yetiştiyse yetişti; yetişmediyse yarım bırakılır ve olduğu rafa kalkar.

Sizin için Kars'ta yaşamıyor olmanın dezavantajı olmayacak mı?
Dediğim gibi ben Kars'tan hiçbir zaman kopmadım. Eğer milletvekili seçilirsem de orada sürekli açık bir irtibat bürom olacak. Ayrıca haftanın iki gününü de mutlaka Kars'ta geçireceğim. Bunu yapmadıktan sonra zaten oraya gitmenin de, milletvekili olmanın da bir anlamı yok. Zaten önemli olan nerede ikamet ettiğin değil, milletvekili olduğun yere ne kadar hizmet ettiğindir. Kars'ta yaşasa bile milletvekili olan birisi de orada yaşamayacak ve Ankara'ya gidecek. Ama ben şunun altını çizerek tekrar söylüyorum; ikametim neresi olursa olsun haftanın iki günü Kars'ta olacağım.

Her ilçede sorunlar büyük

Kars milletvekili seçilirseniz ne tür hizmetlerde bulunacaksınız? Neler yapmayı hedefliyorsunuz?
Öncelikle şunu söyleyeyim, Kars'a gitmiş hiçbir hizmet yok. Tabi bunların hepsini sıraya koydum. Öncelikle teşvikler arttırılacak. Ordan buraya göç değil, buradan oraya göçün sağlanması lazım. Teşvik fonu oluşturularak oradaki bir yatırımcının istihdam sağlayacak bir girişimde bulunmasına ya da buradan oraya gidecek bir iş adamının yatırım yapmasına olanak sağlanmalı. Bu en azından oradan büyük şehirlere olacak göçleri de frenler. Buradan geri gidişler olmasa bile oradakilerin durdurulması gerekir. Bir kere yol çok ciddi bir sorun. Örneğin Kağızman güzel, elmanın, kayısının, cevizin yetiştiği bağlık bahçelik bir ilçemiz. Hemen dibinden Aras Nehri geçmesine rağmen su yok. Aras Nehri sulama için kullanılabilinir ama yapılmıyor. Bu ciddi bir olay. Sarıkamış Türkiye'nin kalbinin attığı bir şehitlik; buraya maalesef çok ciddi ziyaretler oluşmuyor. Yılda sadece bir gün yürüyüş yapılıyor, şehitlerimiz anılıyor ve bitiyor. Halbuki burası da Çanakkale kadar önemli. Çanakkale de bizim tarihimizdeki en şanlı zaferlerden birisi. Ulaşım daha rahat olduğu için insanların ilgisi de fazla oluyor. Turizm açısından Uludağ'dan çok çok iyi bir kar var, çok güzel bir tesis var. Ama Sarıkamış'a ulaşım insanlar için zor geliyor. Uçak saatlerinin dengesizliğinin giderilmesi gerek. Uçakla İstanbul'dan Sarıkamış'taki tesislere ulaşmak toplam 2 buçuk saat; Uludağ 5 saat. Sabah 6'da bir uçak seferi konmuş olsa Sarıkamış da daha çok tercih edilen bir yer haline gelir. Buradan sürekli turistin gitmesi demek Kars'ın da kalkınması demek. Ama hiçbir şey yapılmamış. Ben tüm bu sorunların çözümü için gereken tüm girişimlerde bulunacağım.

Diğer Doğu illerinde de böyle mi?
Ben diğer illeri bilmiyorum ama farklı olduğunu da düşünmüyorum. Bir ilden AK Parti'nin milletvekili yoktur ya da oradan onlara oy çıkmıyordur; olmaması gerekir ama belki de bu yüzden hizmet gitmeyebilir. Ama Kars'ta 3 milletvekilinden 2'si AK Partili; buna rağmen hizmet gelmiyorsa çalıştıklarını söylemek mümkün olmaz.

Bu seçim seferberliktir

7 Haziran Seçimleri'nin sonuçlarını nasıl öngörüyorsunuz?
Benim sloganım şu, 7 Haziran bir seçim değil Türk ulusunun seferberlik ilanıdır. Sağduyulu olan herkesin; Türkü, Kürdü, Çerkezi, Karapapağı, Alevisi, Sünnisi ile toprak bütünlüğünü kaybetmemek ve vatanını, milletini korumak için yapması gereken bir şey var; 7 Haziran'da sandığa gidecek ve oyunu kullanacak. Ve bu milleti hak ettiği yere getirecek. 8 Haziran'da ya birlik ve bütünlük içinde Türkiye Cumhuriyeti'ni tekrar oluşturacağız ya da etnik gruplara, etnik kökenlere ayrılmış olarak kimliğimizi arayan bir ulus haline geleceğiz.

HDP'nin seçime parti olarak girme kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Medeni cesaretlerini kullandılar. Barajı aşıp aşamayacaklarını Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları bilir. Ama şunu unutmamak gerekir; etnik ayrım yapan hiçbir grup Türkiye Cumhuriyeti'nde başarılı olamaz. Bizim partimizin içinde 'milliyetçi' kelimesi var ama milliyetçiliğimizin içerisinde herkes var. Türküm diyen, ay yıldızlı bayrak altında yaşayan herkesi kapsıyor. Ama burada ben Kürdü ayırdım, Türkü ayırdım gibi bir durumun oluşmasının mümkünü yok. Etle kemiği birbirinden ayırmanın hiçbir anlamı yok. Benim ana tarafım Kürt, baba tarafım yerli... Nasıl ayıracaksınız beni... Böyle bir şey olabilir mi? O nedenle ben HDP'nin barajı aşabileceğini düşünmüyorum.

Barajı geçemezlerse Güneydoğu ve Doğu'daki oyları AK Parti'ye kayacak...
Aslında AK Parti'ye gidecek diye bir şey yok. Çünkü artık Türk insanı sağduyulu davranacak. Şu an Türkiye'deki bu etnik ayrımın fitilini ateşleyen zaten AK Parti. Eğer insanlar huzursuz olmak istiyorlarsa, bölünmeyi istiyorlarsa AK Parti'ye oy verecekler. HDP'nin oyları AK Parti'ye gidecek diye bir şey yok. Ondan sonra en çok oy alan parti hangisiyse o alacak. Ben AK Parti'nin en çok oyu alacak parti olacağına inanmıyorum. Ben bu milletin bu oyuna geleceğine inanmıyorum.

MHP tek başına iktidar olacak

Seçim sonucunda ne olur? Koalisyon hükümeti mi olur? MHP bu seçimde ne yapar?
Yıllardır bu ülke bazı düşüncelere tek başına iktidarlık verdi. Merkez sağa da verdi, sola da verdi. Radikal İslam dediğimiz, İslam mıdır değil midir ne olduğu belli olmayan bir görüşe de iktidarlık verdi. En azından aynı grupta sırt sırta vermiş ama sonrasında menfaatleri nedeniyle ayrılan insanları da gördü, inançlarını da gördü. Şu anda tek başına iktidar Milliyetçi Hareket'in kadrolarının hakkı. Ülkeyi düzeltmek istiyorlarsa MHP kadrolarının iş başına gelmesi gerekiyor. Ne diyoruz; söz sizin oy sizin ya yıkım, enkaz ya da dirilmek.

Yani MHP tek başına iktidar olacak mı?
Biz aday adayları olarak bir karar aldık. Aday olup olmamak çok önemli değil. Dava bizim davamız, misyon bizim misyonumuz, ülke bizim ülkemiz, din bizim dinimiz. Yine aynı güçle çalışacağız. Allah izin verirse Milliyetçi Hareket Partisi'ni tek başına iktidara getireceğiz. Ülke huzur ve refah istiyorsa, ülkü bölünmek istemiyorsa, bayrağının muhafazasını istiyorsa, ülke diktatörlüğe gitmek istemiyorsa herkesi sandığa çağırıyoruz. Ve MHP'de birleşmeye davet ediyoruz.

Uçak seferleri erkene alınmalı

Metin Karayazı, “Kars her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vilayeti ve en büyük özelliklerinden biri bu coğrafyada kurulmuş iki cumhuriyetin kurulduğu tek ilimiz. Kendini sürekli saldırılara perde etmiş, siper etmiş bir ilimiz, şehitler vermiş bir ilimiz, turizm açısından geliştirilmemiş, turimz potansiyeli çok yüksek olmasına rağmen gelişmesi engellenmiş bir ilimiz. Dünyada iki tane kristal kar var, biri İsviçre Alpleri'nde diğeri ise Sarıkamış'ta. Ama buradan oraya tek uçak seferi var. O da 11.15'te kalkıyor. Kars'a inmesi, Sarıkamış'a gitmesi derken teleferik, telesiyej kapanıyor. Yani o gün ölüyor. İnsanlar buradan giderken otel masrafını filan düşündüğü için de turizme sekte vuruyor. Ani Harabeleri var, orası da çok tanıtılmıyor. Çok eski bir yerleşim olmasına rağmen günümüzde dahi doğru düzgün yolu olmayan; Aras Nehri'nin geçmesine rağmen suyu olmayan, sulaması eksik olan, her türlü gelişmeden muaf edilmiş, hiçbir zaman hizmet götürülmemiş, hep o insanların duygularıyla oynanmış, seçim zamanı verilen vaadlerin hiçbiri tutulmamış bir şehir. Ben bu yüzden Kars diyorum.”

Sarıkamış'tan asla vazgeçmedi
1965 Kars Sarıkamış doğumlu olan Metin Karayazı, İstanbul Beylikdüzü'nde faaliyet gösteren fitness, kardiyo, yüzme havuzu bir de spa merkezi ve özel güvenlik şirketi sahibi. Sarıkamış Şehitler Platformu Başkanı olan Karayazı Sarıkamış'ın tarihini ve turizm potansiyelini tüm ülkeye ve dünyaya tanıtmayı kendisine misyon edindi. Aynı zamanda Beylikdüzü Kayak İhtisas Spor Kulübü Başkanlığı'nı yürüten Karayazı birçok gencin sportif başarı kazanmasında da etkili oldu. Karayazı evli ve 4 çocuk babası.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.