SİLİVRİ ADD’NİN HEDEFLERİ DE, PROJELERİ DE BÜYÜK

SİLİVRİ ADD’NİN HEDEFLERİ DE, PROJELERİ DE BÜYÜK
Atatürk Düşünce Derneği Silivri Şubesi Başkanı Av. Süleyman Yalçıntaş, ADD’nin çalışmalarını ve hedeflerini Haberdar Gazetesine anlattı.

 Gazetemizin Haber Müdürü ve Silivri Sorumlusu Fatma Sarıbıyık Yıldırım’a konuşan Yalçıntaş; “ En öncelikli hedefim derneğimizi  kiradan kurtarıp kendi binasına kavuşturmak” dedi. 

Silivri Atatürk Düşünce Derneğinde 2006 yılından bu yana çeşitli görevlerde bulunan Av. Süleyman Yalçıntaş, ADD serüvenini ve hedeflerini bir bir sıraladı. Haberdar Gazetesine konuşan ADD Silivri Şube Başkanı Süleyman Yalçıntaş, siyasi parti gözetmeksizin Atatürk’ü seven herkesin dernekte yer alabileceğinin de altını çizdi. Derneği kendi binasına kavuşturmak istediğini söyleyen Yalçıntaş, ayrıca Silivri ADD olarak İktisadi İstetmesini kuracaklarını da ifade etti.

YALÇINTAŞ; ADD’Lİ OLMAK, ADD’YE SAHİP ÇIKMAK BİR ONURDUR!

2006 yılından bu yana ADD’de çeşitli görevlerde bulunan Av. Süleyman Yalçıntaş;  “  “Dernekte rahmetli gazeteci ağabeyimiz İlhan Uygun’dan sonra bir boşluk vardı. Zaten İlhan ağabeyin sayesinde 2006 yılında girdik derneğe. Hatta eşim Ceylan Öndül Yalçıntaş’ta vardı. Daha sonra İlhan abi işlerinin yoğunluğundan dolayı derneği bırakınca, dernek bir süre atıl durumda kaldı. Daha sonra ben İlhan abi ile konuşup derneğin böyle atıl vaziyette kalmaması için Başkan olabileceğimi ve kendisinin de bana destek vermesini talep ettim. Bunun üzerine üyelerinde desteği ile karar aldık ve ben başkan oldum. Ama ben tam başkan seçildim İlhan abi vefat etti.  Daha sonra ne yapacağız ne edeceğiz derken ben derneği kendi büroma taşıdım.  Yani ben ne yapacağım ne edeceğim derken dernek tamamen benim üstüme kaldı. Bundan da asla şikâyetçi değilim. Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucu Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini, düşünceleri, ve değerleri yaşatmak amacı ile kurulan bir derneğe sahip çıkmak benim için onurdur” dedi.

ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE ADD’Yİ SİLİVRİ’DE YENİDEN CANLANDIRDIK

Atıl durumda kalan ADD Silivri Şubesini kendi ofisine taşıyarak sahip çıkan Av. Süleyman Yalçıntaş; “ Ben kendi büromda derneği ayakta tutmaya çalıştığım dönemde, Sendikacı Metin Açıkalın ve Rahim Girgin diye bir arkadaşımız bana gelerek, biz derneği hep birlikte hareketlendiririz, çalıştırırız dediler. Bana destek olacaklarını söylediler. Bunun üzerine biz toplandık Ankara’ya Genel Merkeze gittik.  Genel Merkezimize neler yapabileceğimizi anlattık ve gerekli onayı da Ankara’dan aldık. Ve üyelerin de desteği ile  şu anki yönetimimizi kurduk. Tabi yönetimi kurarken, üyelerimize de yönetme girme davetinde bulunduk ama bir çoğu da kabul etmedi. Bu şekilde yeniden ADD’yi Silivri’de harekete geçirdik” dedi.

EN BÜYÜK HEDEFİM ADD’Yİ KENDİ YERİNE KAVUŞTURMAK

İlk öncelikli amacının ADD’ye bir yer almak ve kendi yerine kavuşturmak olduğunu söyleyen Başkan Süleyman Yalçıntaş;  “Amacım Derneğimizin üye sayısını arttırmak. Bin kişi olsun. Gençlerden oluşsun.  Gençlerimizde derneğimize sahip çıksın. Derneğimize bir bina almak istiyorum. Daha doğrusu derneğimize bir daire almak hedefindeyim. Nasıl Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kendi yerini aldı. Bende aynı şekilde derneğimize bir yer alıp kendi yerine kavuşturmak istiyorum. Benden sonra kim gelirse gelsin derneğimiz kendi yerinde hizmet etsin. Ayrıca Silivri ADD İktisadi İstetmesini kuruyoruz. İktisadi işletme ile faaliyetlerimizi daha rahat yürütebileceğiz. Sosyal projelerimizi de daha rahat hayata geçirebileceğiz” dedi.



BELEDİYEMİZDEN DERNEĞİMİZE BİR YER İSTİYORUZ

Belediyemizden de bir talebimiz var diyen Yalçıntaş; “ Derneğimize bir çay bahçesi gibi bir yer istiyoruz. Aslında biz Kale Park’ı düşündük ama olur mu bilemiyorum. Derneğimize gelir getirecek bir yer olursa bizler oradan elde edilecek gelir ile öğrencilere burs vermeyi hedefliyoruz.  Tamamen durumu olmayan çocukların eğitimine katkı sunarız. Böyle bir yer verilirse de çok daha iyi olacağına inanıyorum” dedi.

ATATÜRK’Ü SEVEN HERKES DERNEĞİMİZE ÜYE OLABİLİR

Atatürk’ü seven herkesin derneğe üye olabileceğini söyleyen Yalçıntaş; “ Herkes gelip derneğimize üye olabilir. Yeter ki Atatürk’ü sevsin. Biz siyasi parti gözetmeksizin herkesin bu dernekte yer almasını istiyoruz. Atatürk’ü seven, anlatan ve onun düşüncelerini yaşatan herkesi derneğimize bekliyoruz. Herkese kapımız açık.” dedi.

HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEK OLMAZ

ADD Olarak insanların yararına olabilecek her türlü sosyal projenin içinde olacaklarını belirten Başkan Süleyman Yalçıntaş; “ Sosyal Sorumluk projelerle ilgili Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden bir şehidimizin ailesine destek olmak için yardım konseri düzenledik ADD olarak. Daha sonra arkadaşlarımız durumu olmayan ailelerin çocuklarının sünnet ettirilmesi için sünnet şöleni projesi sundu bizlere. Ve yönetim olarak değerlendirip sünnet şöleni düzenledik ve çocukları sünnet ettirerek o ailelere bir nebze de olsan yardımcı olmaya çalıştık. Bu arada Atatürk baskılı tişört, anahtarlık gibi ürünleri derneğimize bağış yapan vatandaşlara hediye ettik.  Ve oradan elde edilen bağışlar  ile de üniversite okuyan  birkaç öğrenciye burs vereceğiz. Her şeyi devletten beklemek olmaz. Bizlerde taşın altına elimizi koymalıyız. Bu vesile ile sosyal projelerimize destek veren herkese ve tüm Silivri halkına teşekkür ediyorum” dedi.

ADD’DEN CUMHURİYET GALASI VE FENER ALAYI

ADD olarak bundan sonra da Sosyal Sorumluluk projelerinin devam edeceğini söyleyen Yalçıntaş; “ Projelerimizi ihtiyaçlara göre belirleyeceğiz.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için 27 veya 28 Ekim de Cumhuriyet Balosu düzenlemeyi düşünüyorum.  Cumhuriyet Galası gibi olacak.  Ve galaya ünlü bir sanatçıyı da getirmeyi düşünüyorum. Bunu Belediye ile birlikte ortak olarak ta yapabiliriz. Bununla ilgili gerekli çalışmaları ve görüşmeleri de ekibimle birlikte yapacağım. Silivri’mize, Silivrililere ve Derneğimize yakışır bir Cumhuriyet Galası olacak. Ayrıca yine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Fener Alayı düzenlemeyi düşünüyoruz. Uzun yıllar önce nasıl Asker – halk iç içe fener alayında buluşuyordu. Yine öyle bir fener alayı düzenlemeyi düşünüyorum. Asker- Halk ve Yöneticiler hepsi bir arada yürüyeceğiz Atatürk anıtına. Yani benim düşüncem ve hedefim bu” dedi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.