Tüm Türkiye’nin vekili olacağım

Tüm Türkiye’nin vekili olacağım
1923 Mübadelesi ile İstanbul’a göç etmiş bir ailenin 4. kuşak çocuğu olan ve birçok eğitim alanın da mastır yapan Yüksek İç Mimar Murat Çelik, AK Parti İstanbul 3. Bölge'den Milletvekili Aday Adayı oldu. Gazetemize konuşan Çelik, tüm Türkiye'nin vekili ol

AK Parti 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Murat Çelik ile seçim çalışmalarını ve Türkiye'nin sorunlarını konuştuk. Genç Milletvekili Aday Adayı Çelik mazlum insanların adına bu yola çıktığını belirterek gerekçelerini sıraladı. Türkiye’nin vekili olacağını ve sorun üreten değil sorunları çözmek için yola çıktığını hatırlatan Çelik, "Yeni Türkiye’yi inşa etme yolun da ben de söz sahibi olmak istiyorum" dedi. Çelik, "Ülkem adına, bölgemiz adına bu yola çıkmış bulunmaktayım" diye konuşan Çelik, "Gerek çözüm sürecine, gerekse yapılacak olan yeni Anayasa içerisinde ben de yer almak katkı sunmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Siyasete AK Parti ile başladı

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksek İç Mimar Murat Çelik, küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu siyasete girmeden önce eğitimini almak istemiş. Ve sırasıyla AK Parti Siyaset Akademisini, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu'nu, Bahçeşehir Üniversitesi Diplomat Okulu'nu ve Bahçeşehir Üniversitesi Global Liderlik Forumu programlarını bitirmiş. İstanbul Üniversitesi, AUZEF Fakültesi, Sosyoloji Bölümü'nde lisans eğitimine devam ediyor. Siyasette teorik eğitimlerini tamamlayan Çelik, A K Parti ile siyasi yaşama giriş yapmış ve ardından AK Parti Büyükçekmece İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, yerel yönetimler komisyon üyeliği ve halkla ilişkilerden sorumlu lçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş.

Neden milletvekili olmak istiyorsunuz?

AK Parti teşkilatında görev yapmış bir kişiyim ve çok iyi biliniyor ki partimiz gençlere çok fazla önem veriyor. Tüm aday adaylarımızın ortak sloganı yeni Türkiye. Yani yeni Türkiye’yi inşa etme yolunda ben de söz sahibi olmak istiyorum. Ülkem adına, bölgemiz adına, mazlum insanlarımız adına bu yola çıkmış bulunmaktayım. Özellikle bu dönem yeni sivil Anayasa yapılmasında söz sahibi olmak istiyorum. Bunun yanında bildiğiniz gibi çözüm süreci var. 1984’den bu güne silahların konuştuğu bir olay var ortada. Bundan sonra silahların değil bütün dillerin ve düşüncelerin konuşulduğu özgür bir şekilde kendini ifade edebileceği bir Türkiye istiyoruz. Gerek çözüm sürecinde ve gerekse yapılacak olan yeni bir Anayasa yapılması içerisinde ben de yer almak katkı sunmak istiyorum. Ben İstanbul 3. Bölge'den Aday Adayı oldum ama 1923 Mübadelesi ile İstanbul’a göç etmiş bir ailenin 4. kuşak çocuğuyum. 3.Bölge'den ziyade İstanbul’un tamamının çok iyi tanıyan birisiyim. Dolaysıylada parti büyüklerimiz de uygun görürlerse İstanbul ve bölgemizi mecliste temsil etmek istiyorum. Milletimizin sorunlarını meclise taşımak değil mecliste çözmek istiyorum. Yeni Türkiye yolunda gençlerinde söz sahibi olabilmesi istendiği için ben de milletvekili Aday Adayı oldum.

 

Nasıl bir vekil profili çizeceksiniz?

Çok küçük yaşlardan beri siyasete ilgi duyan ve içerisinde yer almak isteyen birisiydim. Fakat bunun için önce eğitimini almam gerktiğini dolayısıyla bende bu işe başlamadan önce yani siyasete girmeden önce siyaseten teorik eğitimlerini aldım. Sonrasında ise partimizin Büyükçekmece İlçe Teşkilatı yönetim kurulunda yerel yönetimler komisyonun başkanlığı, ilçe başkan yardımcılığı gibi birçok görevde bulundum. Benim çocukluğum da milletvekillerine ulaşmak çok zordu. Ama AK Parti ile bu çizgi kırıldı. Bugün baktığınız zaman ben de teşkilatın içerisinden gelen birisi olarak bizim vekillerimiz Meclis çalışmaları dışında kalan günlerde milletimizle iç içeler. Ben de bu örnekle yola çıkarak bölgede insanlarımız ile bağımızı koparmadan sürekli iç içe ve bunun yanında sadece bölgem için değil İstanbul’un tamamı ve de tüm Türkiye’nin sorunları ile ilgilenen bir vekil profili çizeceğim

 

Siyasi hedef ve beklentileriniz neler?

Siyasette asla ve asla şahsım adına bir beklentim yok. Partimiz AK Parti 14 Ağustos 2001 yılında kuruldu ve ilk seçimde ise iktidar oldu. Bugün bakıldığı zaman 13 yıllık zaman içerisinde ise sağlık, eğitim, ulaşım gibi birçok alanda ciddi anlamda yol kat etti. Biraz önce bahsettiğim gibi tüm manzumlara ulaşmak ve onların sesi olmak istiyorum. Ama bu sorunları sadece meclise taşımak değil bunun yanında TBMM'de bu sorunları çözmek istiyorum. Yani sorun çözen bir vekil olarak anılmak istiyorum. Ben ilçe teşkilatımızda görev aldığım süre içerisinde de bizim vekillerimizden bunu gördüm. Partimizde görev almış vekillerimizi bir anlamda kendime örnek alıyorum.

 

7 Haziran seçimlerini nasıl görüyorsunuz?

Ben şuna inanıyorum ve de bunu görüyorum. Allah'ın izini ile yine 7 Haziran seçimlerinde tek başımıza iktidar olarak ve daha güçlü olarak çıkacağız. Bunda hiçbir tereddüt yaşamaıyorum. Zaten bizim hedefimizde bu seçimlerde 400 ve üzeri milletvekili çıkarmaktır. Partimizin kurucusu ve liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan partimizi öyle sağlam bir temel üzerine inşa etti ki şimdiki Genel Başkan ve Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki teşkilatlarımız beldesinden iline ilçesine kadar herkes canla başla çalışıyor. Teşkilatın içerisinde bulunan bir kişi olarak kendisini partisine, davasına adamış başka da bir parti var mı bilemiyorum. Biz netice itibariyle şuna da bakıyoruz; aldığımız oy oranından ziyade biz Türkiye'de ne kadar vatandaşımızın kalbine girebilmişiz. Sonuç olarak şunu görüyorum ve de inanıyorum; Yine sandıklardan gümbür gümbür çıkacağız. Çünkü kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan partimizi çok sağlam temeller üzerine kurdu.

 

İstanbul milletvekili olacaksınız. İstanbul’un sizce en büyük sorunu ne?

Sizler de takdir edersiniz ki şuanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Topbaş ve ekibi İstanbul için ciddi manada hizmet yaptılar. Marmaray’dan tutun da Metro ve Metrobüse kadar birçok hizmet var bunlar inkar edilemez. Sorun trafik olarak gözükse de kabul edersiniz ki İstanbul dünyada 130 ülkeden daha kalabalık ve büyük bir şehir. İstanbul’u yönetmek demek.

 

Partiniz sizi niçin tercih etsin, şansınız nasıl seçilme ve sıralama da?

Partimize talep çok yoğun, Temayül yoklamasında bölgemizden aday adayı olarak 330 kişinin ismi vardı. Bence hedefe ulaşmak için önce inanmak ve çalışmak lazım. Sonrasında da başarı gelsin. Allah'ın izini ile ben o listede yer alacağıma inanıyorum. Niçin inanıyorum sorusunun cevabına gelirsek; partimizin özellikle genç arkadaşlara çok fazla önem verdiğini biliyorum. Bu yola çıkarken bu kararı almamdaki en büyük nedenlerden birisi de partinin içerisinden teşkilatlardan gelen birisi olmamdan kaynaklanıyor. Bu beni cesaretlendirdi. İlk olarak genç olmam, ardından teşkilatın içerisinden gelmem iyi bir eğitim almam, eğitimim beni avantajlı kılıyor diye düşünüyorum. Özelikle de İstanbul 3. Bölge'nin nüfusunun yarısından fazlasının göçmen olması benim için avantaj. Büyükçekmece, Beylikdüzü, Çatalca, Silivri gibi ilçelerimizde ciddi anlamda göçmen nüfusu var. Benimde Trakyalı bir ailenin çocuğu olmamdan dolayı Trakyalı seçmenin ciddi anlamda ayrıca bir desteğini alacağını düşünerek bir ayrıcalığımın olacağını düşünüyorum.

 

Yeni Türkiye yeni Anayasa, sizce ne ifade ediyor?

Şimdi yeni anayasa derken şu anki durumda çok uzun bir Anayasamız var. Yani darbe döneminde yapılmış bir Anayasamız var. Dünyaya bakıldığında Amerika'daki Anayasanın ne kadar kısa olduğunu görüyoruz. Yeni yapılacak yeni anayasamız kesinlikle ve tamamen anlaşılabilir tamamen sivil bir düşüncenin yaptığı bir Anayasa olması sağlanacaktır.

 

En az 20 milletvekili çıkarırız

Partiniz 3. Bölge'den 2011 Genel Seçimleri'nde 15 vekil çıkardı. Bu seçimdeki beklentiniz nedir?

Ben İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı olarak başvurumu yaptım. Benim gibi yüzlerce arkadaşımız da teveccüh gösterip onlar da aday adayı oldular. Benim temennim bu vatan için kim hayırlı işlere imza atacaksa onlara adaylık nasip etsin. Bu ben isem bana, başka bir arkadaşım ise o arkadaşımıza nasip olsun. 7 Nisan'da listeler açıklanacak. Şimdi bana soruyorlar; o listede yer almaz isen küsermisin diye. Asla ve asla küsmem. Eğer ölmez sağ kalırsak nerede isem orada partim için çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğim. Ayrıca bu sadece bana dair bir şey de değil. Türkiye genelinde 6 binden fazla başvuru var, tüm arkadaşlarımızın da bu düşüncede olduklarını biliyorum. Çünkü biz siyasi ahlakı parti içerisinde zaten fazlasıyla aldık. Yani ben olarak değil, biz olarak hareket ediyoruz. Biz bunu gördük ve bunu öğrendik. Ben 7 Haziran seçimlerinde bölgemizden en az 20 vekil çıkaracağımıza inanıyorum ve bunu görüyorum.

 

 

Kelime oyunu

Hayat: Mücadele.

Aile: Olmazsa olmaz

Kitap: Abdülhamit’in Kurtlarla Dansı

Siyaset: İnsan yönetme sanatı

Yetki: Yerinde kullanılmalı

Geçmiş: Temiz bir sayfa

Bugün: Yenilik

Gelecek: Yeni Türkiye

Eğitim: Şart

İstanbul: Metropol

Türkiye: Dünya Devleti

Recep Tayyip Erdoğan: Dünya Lideri

Ahmet Davutoğlu: Çok çalışkan, donanımlı ve başarılı

AK Parti: Yeni Türkiye inşa etmek..

 

Cumhuriyet'in birinci yılında Büyükçekmece'ye göç etmişler

 

1982 İstanbul Büyükçekmece doğumlu olan Murat Çelik, 1923 Mübadelesi ile Selanik'ten Büyükçekmece'ye göç etmiş olan bir ailenin çocuğu. Büyükçekmece'nin yerlisi olan Çelik, ilköğretimini Güzelce Cevdet Zebure Kotan İlköğretim Okulu'nda (birincilikle mezun ), lise öğretimini ise Büyükçekmece Yabancı Dil Ağırlıklı Süper lisesinde tamamlamış. Ardından Akademi İstanbul'da Gazetecilik eğitimi almış, fakat mezuniyetinden sonra gazetecilik mesleğine devam etmemiş. Mimariye olan ilgisi onu, İç Mimarlık okumaya yönlendirmiş ve İstanbul Kültür Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde lisans eğitimini ikincilikle mezun olarak tamamlamış. Yüksek Lisansını ise İstanbul Haliç Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İç Mimarlık Ana Bilim Dalı, İç Mimarlık programında tamamlamış, ''Ahşap Malzemenin İç Mekan ve Mobilya Tasarımında Kullanımı '' adlı tezini vererek Yüksek İç Mimar olmuştur. Yabancı dilini geliştirmek için bir dönem Amerika'da yaşamış ve burada Alliant International University kampüsünde İngilizce dil eğitimi almış.

 

Siyaset öncesi eğitim

Mesleki eğitimlerini tamamlayan Çelik, küçük yaşlardan beri ilgi duyduğu siyasetin eğitimini almak istemiş ve sırasıyla Ak Parti Siyaset Akademisini, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu'nu, Bahçeşehir Üniversitesi Diplomat Okulu'nu ve Bahçeşehir Üniversitesi Global Liderlik Forumu programlarını bitirmiş. Hala hali hazırda, İstanbul Üniversitesi AUZEF Fakültesi, Sosyoloji bölümünde lisans eğitimine devam etmektedir. Siyasette teorik eğitimlerini tamamlayan Çelik, AK Parti ile siyasi yaşama giriş yapmış ve ardından AK Parti Büyükçekmece İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, yerel yönetimler komisyon üyeliği ve halkla ilişkilerden sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan 25. dönem genel seçimlerinde, milletvekili aday adaylığı için sürdürmüş olduğu İlçe Başkan Yardımcılığı görevini, AK Parti Büyükçekmece 5. olağan kongresinde bırakmıştır.

 

Birçok derneğe üyeliği var

Evli ve bir erkek çocuk babası olan Murat Çelik, mimarlık, inşaat ve gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın sahibi. Çelik ayrıca, Türkiye Mimarlar Mühendisler Odalar Birliği (TMMOB) Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (Tümsiad ) Büyükçekmece Güzelce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Güzelce Spor Kulübü üyesi olarak görev yapıyor. Çelik, bir dönem Güzelcespor'da yönetim kurulu üyeliği ve genel kaptanlık görevlerinde bulunmuş. Vatani görevini ise Şırnak Uludere' de kısa dönem er olarak tamamlamış.

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum