1470 kişinin gözleri tarandı

1470 kişinin gözleri tarandı
Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçenin 5 farklı bölgesinde gerçekleştirdiği ücretsiz göz taraması ve muayenesi sağlık hizmetinden 1470 kişi yararlandı.

481 kişi de göz rahatsızlıkları teşhis edildi

 Büyükçekmece Belediyesi'nin Özel Serene Tıp Merkezi işbirliğiyle Sinanoba, Tepecik, Türkoba, Karaağaç ve Ahmediye mahallelerinde gerçekleştirdiği ücretsiz göz taramasına 1470 kişi  katıldı. Yapılan göz taraması ve muayeneler sonucunda çeşitli göz hastalıkları saptanan hastalar belediye tarafından özel servislerle Serene Tıp Merkezi'ne götürülerek tedavilerinin yapılması sağlandı.

Göz taraması sonucunda 481 kişinin gözlerinde çeşitli rahatsızlıklar teşhis edildi. Bu kişilerden 183 tanesinin göz ameliyatı gerçekleştirilirken, 93 kişiye ücretsiz olarak gözlük verildi. 175 kişinin tedavisi ise halen devam ediyor.

 

Sağlık taramaları sürecek

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, insanların göz sağlığı konusunda çok hassas olmaları gerektiğinin altını çizerek; "Gözlerimiz en önemli organlarımızdan bir tanesidir ve çok iyi korumalıdır. Bu açıdan periyodik olarak göz muayenesi yaptırmalıyız. Modern cihazlarla yapılan göz taraması sonucunda gözlerinde herhangi bir rahatsızlık bulunan vatandaşlarımızı tespit ettik. Bu vatandaşlarımızı yine ücretsiz servislerle tıp merkezine göndererek, tedavilerinin yapılmasını sağladık. Gözlük kullanması gereken vatandaşlarımıza da ücretsiz olarak gözlük verildi. Sosyal belediyecilik anlayışımız kapsamında farklı zaman dilimlerinde de bu tür sağlık taramalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.