180 ünite kan bağışladılar

180 ünite kan bağışladılar
Beylikdüzü Belediyesi ve Kızılay işbirliği ile düzenlenen kampanyada Beylikdüzü Metrobüs Meydanı’na getirilen Kızılay otobüsünde tam 85 ünite kan bağışı yapıldı.

Vatandaşlar, “Bağışlanan her kan, kurtarılan üç can” sloganı ile yola çıkan kampanyada kan vermek için kan bağış otobüsüne akın etti. Beylikdüzü Belediyesi ve Kızılay’ın birlikte düzenlediği etkinlikte Beylikdüzü Metrobüs Meydanı’nda yer alan kan bağış otobüsüne vatandaşlar yoğun bir katılım gösterdi.

 
Beylikdüzü Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün lojistik destek sağladığı kampanya günüde vatandaşların önce kayıtları alındı, sonra kan vermek için ne kadar uygun olduklarını gösteren mini bir testten geçirildi. Kan bağışı yapmalarında herhangi bir sorun görünmeyen vatandaşlar, uzman doktor ve hemşireler kontrolünde ünite olarak kan verdiler. Saat 12.00-19.00 arasında yürütülen kampanyada tam 85 ünite kan bağışı yapıldı.

 

Organizasyonda yerini alan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan ise kan bağışının çok hassas ve önemli bir konu olduğuna değinerek, “Sağlık yeterliliği olan herkes kan vermeli. Kızılay ile yaptığımız işbirliği sonucu hem sosyal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz, hem de vücut sağlığımızı korumuş oluyoruz” dedi. Vatandaşları kan bağışı yapmaya davet eden Başkan Yardımcısı Turan, Türkiye’de kan bağışı yapanların %90’nının erkek olduğunu, kadınları da bu bilince çağırdığını ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.