Bakırköy'de kemik erimesi semineri

Bakırköy'de kemik erimesi semineri
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Belediye Tıp Merkezi Doktor ve çalışanlarının katıldığı seminere Bakırköylüler yoğun ilgi gösterdi.
Bakırköy Belediyesi ve Osteoporoz Hasta Derneği (OHD) işbirliği ile Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi Konferans Salonunda Osteoporoz (Kemik Erimesi) hastalarına ve hasta adaylarına yönelik seminer verildi.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Belediye Tıp Merkezi Doktor ve çalışanlarının katıldığı seminere Bakırköylüler yoğun ilgi gösterdi.
Seminer konuşmacıları olan Prof. Dr. Merih Sarıdoğan, Prof. Dr. Nurten Eskiyurt, Prof. Dr. Şansın Tüzün ve Prof. Dr. Ülkü Akırmak kemik erimesinde riskler ve alınması gereken önlemler konusunda katılımcıları bilgilendirildi.

Prof. Dr. Merih Sarıdoğan yaptığı sunumla kemik erimesinin nedenlerinin başında; menopoz, yaşlılık, genetik hastalıklar, hormonlar, hareketsizlik, ilaçlar, kötü diyet, hamilelik ve kırık kemik iltahabının geldiğine dikkat çekti. Sarıdoğan, menopoz sonrası tüm kadınların ve 50 yaş üstü tüm erkeklerin risk grubuna dahil olduğu ve mutlaka kontrol yapılması gerektiğini vurguladı.

Kemik erimesi nedenleri arasında büyük önem arz eden beslenme şekilleri hakkında sunum yapan Prof. Dr. Nurten Eskiyurt ise; “Kemik erimesi kemik içindeki minerallerin dolayısı ile kemiğin yoğunluğunun azalması ve böylece kırılganlığın artması ile sonuçlanan bir hastalıktır. Çocukluk yaşlarından itibaren kemik sağlığı için süt ve süt ürünleri, yağlı deniz balıkları, sebze ve meyvelerin yenmesi çok önemli.” dedi. Eskiyurt, D vitamini ve kalsiyum alımının kemik sağlığı için olmazsa olmaz olduğu belirterek, D vitamini eksikliği yaşamak için güneşten kaçmamak ve güneş koruyucu kullanırken daha dikkatli olmak gerektiğini belirtildi.

Seminerde konuşmacılar genel itibariyle egzersiz yapmanın çocukluktan itibaren özelliklede ergenlik döneminde kemik yoğunluğunu arttırdığı ve kemik erimesinden koruduğu belirtti. İnsanın en yüksek kemik yoğunluğuna yirmili yaşların sonunda ulaştığı ve bundan sonra ise bu yoğunluğun artmadığı gibi azaldığı paylaşıldı. Be nedenle bu yaşa kadar beslenme, egzersiz ve güneşlenmeye özel olarak önem verilmesi gerektiği konuşuldu.

Seminerin ardından konuşmacı Profesörler, Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ile Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi Fizik Tedavi Ünitesini gezdiler. Hocalar; Bakırköy Belediyesi tarafından oluşturulan fizik-tedavi ünitesini övgüye değer buldular.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da Bakırköylüleri bilinçlendirmek ve bilgilendirmek için sağlık alanında seminerlere devam edeceklerini ifade etti.
Bakırköylüler de Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na verilen hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.