BAKIRKÖY DİŞ HASTANESİ AÇILDI

BAKIRKÖY DİŞ HASTANESİ AÇILDI
Kemerburgaz Üniversitesi Bakırköy Sağlık Kampüsü ve Bakırköy Diş Hastanesi yapılan törenle hizmete açıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Kaymakamı Adem Öztürk, Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, Altınbaş Eğitim Vakfı Başkanı Vakkas Altınbaş’ın da katıldığı törenle hizmete açılan Kemerburgaz Üniversitesi Bakırköy Sağlık Kampüsü ve Bakırköy Diş Hastanesi 40 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu.

 

Bakırköy Sağlık Kampüsünde ; Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakülteleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünün bulunacağı ifade eden Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, hedeflerinin dünya çapında bir üniversite yaratmak olduklarını belirterek,” Tek hedefimiz kalite, kalite, kalite. Full Kampüs adını verdiğimiz bu yerleşkemizde tüm bölümlerimizin doluluk oranı %100. Kampüsümüzden 3.500 öğrenci yararlanacak.Gerçek manasıyla dünya çapında bir eğitim vereceğiz.” dedi.

 

BAŞKAN KERİMOĞLU,”NİCELİK DEĞİL NİTELİK ÖNEMLİ”

 

Törende bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da önemli olanın nicelik değil nitelik olduğuna vurgu yaparak şunları ifade etti: “ Türkiye’de çok sayıda tıp, eczacılık, diş hekimliği fakültesi var. Bu yüzden nitelikli öğrenci yetiştirmekte zorlanıyoruz. Bu kampüste nitelikli akademisyenlerin öncülüğünde sağlık alanında nitelikli sağlıkçılar  yetiştirileceğinden en ufak şüphem yok. Türkiye’de çoğulculuk, nicelik esas oldu, niteliği göz ardı ettik. Asıl olan nicelik değil niteliktir. Kendimde tıp doktoru olmam nedeniyle sağlık ve tıp alanında yapılacak tüm çalışmaları yürekten destekliyorum. Bakırköyümüze açılışı yapılan sağlık kampüsü ve diş hastanesinin değer katacağını biliyorum. Akılcılığı, bilimi ve teknolojiyi esas alan öğrencilerin bu kampüste yetişeceğini umuyorum.”

 

DİŞ HEKİMLİĞİ  FAKÜLTESİ VE HASTANESİ 12 BİN METREKARELİK ALANDA

 

Hizmete açılan Bakırköy Diş Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi de 12 bin metrekarelik alanda hizmet verecek. Araştırma ve deney laboratuvarlarının bulanacağı yerleşkede ; altyapı ve kliniklerin belki de Avrupa’nın en iyisi olacağı yetkililer tarafından ifade edildi.

 

Yerleşkede ayrıca 300 öğrenciye hizmet verebilecek kütüphanede bulunuyor.

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.