Başkan Kerimoğlu'ndan ailelere uyarı

Başkan Kerimoğlu'ndan ailelere uyarı
Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, "çocuklarınızın diş temizliği ve ağız sağlığı kontrollerini düzenli yaptırın" dedi.
Bakırköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından devlet okullarındaki binlerce ilköğretim öğrencisine yönelik yürütülen ağız ve diş sağlığı taraması hizmetleri, sömestr tatilinin ardından hız kesmeden devam ediyor.
Bakırköy'de yaşayan 4-14 yaş grubu arasındaki tüm kreş, anasınıfı ve ilköğretim okulu öğrencilerine verilen ücretsiz ağız ve diş sağlığı taraması Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi’nde düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Belediyeye ait otobüslerle, öğretmenler ve sağlık personelleri gözetiminde okullarından alınarak Tıp Merkezine getirilen öğrenciler uzman eğitmenler tarafından ağız-diş bakımı, beslenme ve hijyen konularında eğitim veriliyor. Sonrasında uzman diş hekimleri tarafından öğrencilerin muayeneleri yapılıyor. Diş sağlığı problemi olan öğrencilerin tedavileri yine Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi tarafından ücretsiz olarak yapılıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy’de ikamet eden ya da herhangi bir ilköğretim okulunda öğrenim gören çocuklara yönelik yürütülen bu hizmetin önemini vurgulayarak, bu yaşta saptanacak bir sağlık probleminin ileriki yıllarda karşılaşılabilecek daha ağır hastalıkları önleyeceğinden bir hekim olarak emin olduğunu dile getirdi.

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi: “ Çalışmalarımızı; eğitim, koruyucu uygulama çalışmaları ve tedavi uygulamaları olarak 3 grupta değerlendiriyoruz. Yapılan randevu programına göre diş hekimlerince diş temizliği, çekim, kanal tedavisi, dolgu, koruyucu uygulama, flor uygulaması gibi hizmetler vermekteyiz. Muayene ve tedavi sırasında uyum güçlüğü yaşayan çocuklarımız için de psikolog eşliğinde çocuklarımızı terapiye alıyor ve gerekli uyumu göstermelerini sağlıyoruz. Ama bizim çalışmalarımızın asıl meyvesini aileler bilinçlenince alıyoruz. Bir hekim olarak ailelere sesleniyorum: Çocuklarımızın diş temizliği ve ağız sağlığı kontrollerini sürekli yaptırsınlar.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.