Büyükçekmece Hastanesine Kavuşuyor

Büyükçekmece Hastanesine Kavuşuyor
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu beraberindeki Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Hatice Bozdağ ve İlçe Başkan Yardımcıları ile birlikte İlçede yapımı devam eden hastane inşaatını ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldı.


Beraberindekilerle hastane inşaatını inceleyip yüklenici firma yetkilisi ile görüşen Müezzinoğlu; 19 Mayıs 2016 tarihinde hizmete açılmasını istediğini söyledi.


Konuyla alakalı açıklama yapan Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanı Hatice Bozdağ “12 yıldır gece gündüz çalışıyoruz. Arkamızda çil çil eserler bıraktık. Yollarıyla, hava alanlarıyla, tünel geçitleriyle, tüp geçitleriyle, denizin altı, dağın ortası hiç fark etmiyor. Amaç bu millete hizmet. Daha iyisini, daha gelişmişini yapacak, muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki seviyeye milletimizi mutlaka ulaştıracağız. Bu milleti Almanya’yı, İngiltere’yi örnek gösteren değil, ‘orada varmış’ diyen değil, ‘benim ülkemde de var, benim ilimde, ilçemde de var; gelsinler, onlar buraya baksınlar’ diyeceğimiz noktaya inşallah taşıyacağız. Büyükçekmece Devlet Hastanesi de bunun son halkası olacak inşallah. Hastanemizi 19 Mayıs 2016 tarihinde faaliyete sokarak halkımıza çifte bayram yaşatmak istiyoruz. Hayırlı olsun. ” diye konuştu.


Mimarsinan D 100 karayolu üzerinde inşaatına başlanan Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin bölgede sağlık turizmi açısından da büyük bir öneme sahip olacak. 250 yatak kapasitesi ile Büyükçekmece halkına hizmet verecek olan Devlet Hastanesi, aynı zamanda trafik kazalarında ilk yardım hastanesi olarak da hizmet vermesi bakımından büyük bir öneme sahip olacak. Toplam 16 bin 800 metrekare alana yapılacak olan Devlet Hastanesi'nin 76 milyon 397 bin TL mal olacak.


Hastanenin tek ve çift kişilik tüm odaları 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Odalar, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta odası tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak.

Son inşaat teknolojisi ile yaptırılan hastane, deprem anında ve hemen sonrasında kesintisiz hizmet verecek. Hastane tamamlandığında 64 çift kişilik, 54 tek kişilik, 12 suit hasta odası bulunacak.

24 yataklı yoğun bakım, 25 yataklı acil müşahede odası bulunacak hastanede; 11 kuvöz, 8 bebek yoğun bakım, 3 RDLP odası, 3 SDL odası, 12 adet ameliyathane 1 doğumhane, 78 adet poliklinik radyoloji, laboratuvarlar, yönetim odaları, depolar, sterilizasyon, yardımcı mahaller, eğitim, sosyal etkinlik alanları, açık ve kapalı otoparklar yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.