DEVLET HASTANESİ YETMİYOR!

DEVLET HASTANESİ YETMİYOR!
Silivri eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın döneminde 2008 yılında ilçeye kazandırılan 223 yatak kapasiteli ve tam donanımlı Devlet Hastanesi, yoğunluk nedeniyle yetersiz kalıyor.
150 bin nüfuslu ilçede her gün 3 bin hastaya bakıldığı öğrenilen Silivri Devlet Hastanesinde yoğunluk nedeniyle ek binaya da ihtiyaç duyuluyor.

Silivri’de 2008 yılından bu yana hizmet veren Devlet hastanesi,  yoğunluk nedeniyle yetersiz kalıyor.  Günde 3 bin hastanın sahlık hizmeti aldığı hastane 223 yatak kapasiteli olup, Acil Servisi, Yoğun Bakım Ünitesi, Fizik Tedavi Ünitesi ve birçok branşta polikliniği bünyesinde barındırıyor. Son günlerde Silivri Devlet Hastanesinde yaşanan yoğunluk nedeniyle, Ek Binaya ihtiyaç olduğu da gözler önüne seriliyor.  Özellikle yaz aylarında nüfusun artması ve mevsim geçişlerinde yaşanan sağlık sorunları nedeniyle polikliniklerin yetersiz kaldığı öğrenilen hastaneye ek bina yapılması için vatandaşlar yetkilileri göreve davet ediyor.

YOĞUNLUK RANDEVU SİSTEMİNİ ALT ÜST ETTİ

Hastaneye tedavi görmek için giden vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle uzun süre poliklinikler önünde beklemek zorunda kalıyor. Randevu sistemi uygulamasına göre polikliniklerden sıra alınan hastanede, yoğunluk nedeniyle vatandaşlarda, doktorlar da sıkıntı yaşıyor. Hastane yönetimi tarafından ek bina yapılmasıyla ilgili her hangi bir çalışma yapılıp- yapılmadığı merak konusu olurken, yoğunluk nedeniyle zaman kaybı ve sıkıntı yaşayan vatandaşlar bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.  



BÖLGEDE ENGELLİ RAPORU VEREN TEK HASTANE

Diğer yandan bölgemizde engelli hastalara rapor veren tek hastane olma özelliğine sahip olan Silivri Devlet Hastanesinde, engelli hastalara yardımcı olma konusunda daha hassas davranılıyor. Uzun süredir engelli hastalara rapor veren Silivri Devlet Hastanesi, bölgede bulunan diğer ilçelerde bundan faydalanıyor.    

Haber/ Fatma Sarıbıyık Yıldırım 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.