DİYABET HASTALARI İÇİN PÜF NOKTALARI

DİYABET HASTALARI İÇİN PÜF NOKTALARI
Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği sağlık söyleşilerine katılan Yrd. Doç. Dr. Esra Şüheda Hatipoğlu ve Diyabet Eğitim Hemşiresi Yıldız Karahan, diyabetle yaşamanın püf noktalarını anlattı.
Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide konuşan Hatipoğlu ve Karahan, diyabetle ilgili önemli bilgiler verdi.


“GÜNDE 30 DAKİKA YÜRÜYÜŞ DİYABETTEN KORUYOR”

Diyabet hastalığının ortadan kaldırılamadığına değinen Yrd. Doç. Dr. Esra Şüheda Hatipoğlu, ancak zararlarının engellenebileceğini kaydetti. Hatipoğlu, “Her üç senede bir diyabetten dolayı bir kişinin ayağının kesildiği tahmin ediliyor. Dünyada körlüğe neden olan ilk 3 hastalıktan biri. Diyabetten korunmak için ise yapılması gereken boya uygun vücut ağırlığı hedeflemek, dengeli beslenmek ve günlük 30 dakika yürüyüş yapmak” dedi. Diyabetin bireysel bir hastalık olduğuna da değinen Hatipoğlu, diyabetin şifresinin sağlıklı beslenme ve egzersiz olduğunu söyledi.

Diyabet Eğitim Hemşiresi Yıldız Karahan ise diyabetli hastalar için el, ayak ve ağız bakımını anlatarak, diyabet hastalarının mutlaka evde kan şekeri tahlili yapmayı öğrenmeleri gerektiğini kaydetti. Hatipoğlu ve Karahan söyleşi sonunda vatandaşların sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.