Domuz gribi ölüm saçıyor

Domuz gribi ölüm saçıyor
Sağlık Bakanlığı Türkiye'de görülen grip vakaları ile ilgili son duruma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Bu grip sezonunda ülkemizde kendisinde grip virüsü olduğu laboratuvarlarca doğrulanmış 42 kişi hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden kişilerden 12'si (yüzde 28,5) 65 yaş ve üzerindedir." ifadelerine yer verildi. 

Sağlık Bakanlığı Türkiye'de görülen grip vakaları ile ilgili son duruma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu grip sezonunda ülkemizde kendisinde grip virüsü olduğu laboratuvarlarca doğrulanmış 42 kişi hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden kişilerden 12'si (yüzde 28,5) 65 yaş ve üzerindedir. Hayatını kaybeden kişilerin 33'ünde İnfluenza A(H1N1), 4'ünde İnfluenza B, ve 5'inde İnfluenza A(H3N2) tespit edilmiştir. Hayatını kaybeden 33 hastadan 18'inin grip ile birlikte farklı bir hastalığı da bulunduğu anlaşılmıştır. 921 numuneden 312'sinde grip virüsü tespit edilmiştir. Ülkemizde son hafta itibariyle grip aktivitesi pik düzeyini tamamlamıştır, ancak halen yüksek düzeydedir. Yüzde 45,2 olan grip vakalarının 11. haftada yüzde 41,2 gerilediği tespit edilmiştir."

Avrupa'da son durum
Sağlık Bakanlığı Türkiye'nin yanı sıra Avrupa ülkelerinde görülen grip vakalarına ilişkin de açıklamada bulundu. Açıklamada, "Grip virüsleri arasında İnfluenza A(H3N2) diğer grip virüslerine göre bu sezon daha fazla görülüyor olmasına rağmen Avrupa'nın güneyinin de dahil olduğu bazı bölgelerde tespit edilen İnfluenza A(H1N1) sayılarında artış mevcuttur. Avrupa'da yüksek olan grip hareketliliği halen devam etmektedir. 34 ülkede çalışılan 2 bin 535 numunenin yüzde 49'unda grip virüsü tespit edilmiştir. 

Amerika'da en yüksek seviyede
Açıklamada Avrupa'nın yanı sıra Amerika'dan da bilgiler paylaşıldı. Buna göre, "Kuzey Amerika'da grip hareketliliği 2014 yılının sonunda ulaştığı en yüksek düzeyden sonra halen yüksek düzeyde devam etmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde ise grip vakaları 2014 yılı Aralık ayında ulaştığı yüzde 30,4'lük düzeyinden yüzde 12,1 düzeyine gerilemiştir" bilgisi verildi. 

Aşılar etki etmiyor!
Öte yandan, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof Dr. Önder Ergönül de bu yıl yapılan grip aşılarının etkili olmadığını açıkladı. NTV'de yer alan habere göre, Önder Ergönül yaptığı açıklamada, "Avrupa Enfeksiyonları Kontrol Altına Alma Merkezi’nin yayın organında, aşının bu yılki grip virüsünden korumada etkili olmadığına ilişkin rapor yayınlandı. Raporda aşının etkinliğinin düşük olduğunu ifade ediyorlar" dedi. Enfeksiyon hastalıklarının tüm dünya için her geçen gün biraz daha tehdit oluşturmaya ve ölüm sebepleri içinde ilk sıralardaki yerini korumaya devam ettiğine dikkat çeken Ergönül, "Giderek artan antimikrobiyal direnç ve yeni ortaya çıkan enfeksiyonlar tüm insanlığı yakından ilgilendiriyor." değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.