Eczanelerde grip ilacı bulunamıyor!

Eczanelerde grip ilacı bulunamıyor!
Domuz gribi vakaları çoğalmasıyla birlikte eczanelerde bu virüse yönelik ilaçlar bulunmaz oldu. İlaç fabrikaları artan talebe yetişemiyor
  Domuz gribi vakaları arttı, tedavide kullanılan ilaçları bulmak zorlaştı.
Eczacı Oğuz Marangozoğlu “Grip ilaçlarında direkt tedaviye yönelik olarak kullanılan antiviral ilaçlar maalesef bulunmuyor” derken Eczane Çalışanı Fatih Hak ise “Ben kendime almak istesem yok. Kendim, yakınlarım, çocuğum için almaya çalışsam yine de bulamam. Olmayınca nasıl tedavi oluyor? Boğaz spreyi, ağız pastili öneriyorum ama aynı şey değil. Antiviral değil, yokluktan takviye amaçlı onları tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu. 

Domuz gribi tedavisine yönelik 3 ana antiviral ilaç var. Biri zaten Türkiye'de hiç yok. Diğer ikisi Türkiye'de üretiliyor ama ilaç fabrikaları talebe yetişemiyor. 

Eczacı Dilara Ayyıldız durumu, “İlaçların çoğu bulunmuyor. Birinin tableti var. Şurubu yok. Çocuklar için şurup kullanılıyor. 10 gündür talepte bulunuyoruz ama yok” sözleriyle aktarıyor.

O ilaçlardan birini üreten şirketin yönetim kurulu başkanı Bülent Atabay, yurt dışından hammadde getirmekte sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Ay sonuna kadar da 150 bin kutu ilacı piyasa vereceklerini belirtti. 

ECZANE YERİNE HASTANE ÖNERİSİ

Eczacı Oğuz Marangozoğlu da “Depolardan talepte bulunuyoruz, her gün soruyoruz ancak yok, fabrikadan yeterli miktarda gelmediğini söylüyorlar” ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise eczanede ilaç yoksa aile hekimlerinde olduğunu, reçeteli ilacın aile sağlığı merkezlerinden, devlet hastanelerinden alınabileceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.