Erkekler için doğum kontrol aşısı yolda

Erkekler için doğum kontrol aşısı yolda
İngiltere'de yapılan bir araştırma, erkekler için geliştirilen doğum kontrol aşısının kadınların kullandığı haplar kadar etkili olduğunu ortaya koydu.
Aşının yan etkilerinin ortadan kaldırılması durumunda kadınlar ve erkekler doğum kontrolünde eşit sorumluluk üstlenebilecek


İngiltere'de geliştirilen aşı, 350 erkek üzerinde denendi. Erkekler için geliştirilen bu doğum kontrol aşısı progesteron ve testosteron hormonlarının bileşiminden oluşuyor.
Hormon enjekte edilen erkeklerin sperm seviyesinin büyük ölçüde düştüğü, üreme sisteminin askıya alındığı gözlendi. Aşı uzun süre kullanıldığında istenmeyen gebelikleri yüzde 96 oranında engellendiği ortaya çıktı.

Bu oran, prezervatifin sağladığı korumanın üzerinde. Aşı, en az kadınların kullandığı doğum kontrol hapları kadar etkili.

DOĞUM KONTROLÜNDE EŞİT SORUMLULUK DÖNEMİ

Aşı, doğum kontrolü sağlamada başarılı ancak deneye katılan erkeklerde depresyon, akne ve cinsel isteksizlik gibi yan etkiler görüldü.

Bu nedenle deney planlanandan erken sonlandırıldı. Ancak uzmanlar hormon dozlarının ayarlanmasıyla yan etkilerin aşılabileceğini belirtiyor.
Deneye katılan erkeklerin dörtte üçü, aşıyı kullanmaya devam etmek istediğini söyledi.

Aşının yan etkileri ortadan kaldırılırsa kadınların ve erkeklerin, doğum kontrolünde eşit sorumluluk üstlenebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.