Esencan’da ameliyat oldu, gözlüklere veda etti

Esencan’da ameliyat oldu, gözlüklere veda etti
Esencan Hastanesi’nin başarılı doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Tamer Tatar’ın gerçekleştirdiği katarakt ameliyatı, son teknoloji cihazının kullanımıyla başarılı bir şekilde sonuçlandı.

Esencan Hastanesi’nin başarılı doktorlarından Yrd. Doç. Dr. Tamer Tatar, son teknolojiyle üretilmiş dünyada yeni bir cihaz ile başarılı bir şekilde katarakt ameliyatını gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili kısa bir konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Tatar: ‘’Hastamız Satiye Sel’in şikâyeti kalın gözlüklerle uzağı görememekti. İki gözünün numarası 12 derece idi. Öncelikle biz sağ gözüne fako yönetimiyle katarakt ameliyatı yaptık. Gözün içine multifokal lens dediğimiz, uzağı ve yakını bir arada gösteren göz içi lensi yerleştirdik. Bir hafta sonra da sol gözüne yine aynı ameliyatı yaparak multifokal göz içi merceğini yerleştirdik. Şu an kendisi gözlüksüz uzağı ve yakını iyi gördüğünü ifade ediyor’’ dedi.

Bu yöntem ile kalın gözlüklere artık elveda

Kalın gözlük camından kurtulmak isteyen kişilerin şansının Esencan Hastanesi’nde olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Tatar: ‘’Bu multifocal mercekler, göz numaranın hesaplanmasıyla yerleştirilirse çok güldürücü sonuçlar elde ediliyor. Bizim kullandığımız cihaz, dünyada son teknolojiyle üretilmiş yeni bir cihazdır. Birçok yüksek numaralı kalın cam kullanmak zorunda olan hastalar var ama kendileri bu yeni cihazdan haberdar değiller’’ ifadesini kullandı.

Hasta mutlu, doktor mutlu

Başarılı bir şekilde katarakt ameliyatı geçiren hasta Satiye Sel ise duygularını şu şekilde ifade etti; ‘’Kızım daha önce Esencan Hastanesi’ne lens almak için gelmişti. Başka hastaneleri araştırıyordum. Lakin kızım ‘Anne gel Esencan’a gidelim, gözlüklerini değiştirelim’ dedi. Ben de kabul ettim. Muayenemden sonra hocalarımla konuştum. Onlar da ameliyatı uygun gördüler. Ameliyatımın zor olacağını düşünüyordum ama öyle geçmedi. Allah’a şükürler olsun şu an çok memnunum, mutluyum, kalın gözlük camlarımdan kurtuldum’’


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.