Esencan’dan Ardahan Kültür Evi üyelerine indirim

Esencan’dan Ardahan Kültür Evi üyelerine indirim
Esenyurt’un öncü sağlık kuruluşu Esencan ile yine Esenyurt’un en aktif derneği Ardahan Kültür Evi arasında imzalanan protokole göre Ardahan Kültür Evi üyelerine %20 indirim sağlanacak.

Esenyurt’un önde gelen iki kuruluşu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Ardahan Kültür Evi’nde düzenlenen imza töreni öncesinde Esencan Hastanesinden Beyin ve Sinir cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Özkan Ateş tarafından bir panel düzenlendi.

 

Panelde Ardahan Kültür Evi Üyelerine Bel ve sırt ağrıları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özkan Ateş, bel ağrılarının yüzde 70'inin ataklar şeklinde aniden meydana geldiğini belirterek, vücutta omurgaların zamanla yıpranması nedeniyle sinirlere baskı, dokularda yırtılmalar olduğunu ve buna bağlı olarak ağrıların medyana geldiğini söyledi.

En büyük düşmanı sigara”

 

Bel ağrıları için en iyi tedavinin 1-2 günlük istirahat olduğunu kaydeden Ateş, 5-10 gün gibi uzun süreli istirahatların vücuda zarar vermeye başlayacağını belirterek, “Sert zemin yerine ortopedik yataklarda yatılması gerekir. Bel fıtığı ve bel ağrısı olanlara özellikle belirtmek istiyorum ki omurgalarda yer alan hücreler ve dokunun en büyük düşmanı sigaradır. Sigara omurgaların beslenmesini engellemektedir. Sigara kullanmayacağız, kilolarımıza dikkat edip zayıflayacağız. Bununla birlikte egzersiz yapacağız. Bu 3 şeyi yapmak omurgalar için oldukça faydalıdır ve bizleri bel fıtığından, bel ağrısından korur. Bizim temel hedefimiz tedavi değil, önleyici sağlık hizmetleri olmalı. Sağlığımıza dikkat edersek, ameliyata gerek kalmaz. Bununla birlikte moral ve motivasyonu yüksek tutmak hastalıklara karşı direncimizi artırır. Hastalıklarda mümkün oldukça moralimizi yüksek tutmalıyız” dedi.

Kültür Evi Üyelerine % 20 indirim

Panelin ardından Ardahan Kültür Evi ile Esencan hastanesi arasında yapılan indirim hakkında Pazarlama Müdürü Aslıhan Aytemur bilgi verdi. Yapılan anlaşmaya göre tüm üyelere indirim kartı çıkartılarak, %20 indirim uygulanacak. Üyeler kartları dernek merkezinden temin edebilecek.

 

Çifçi çalışmalar hakkında bilgi verdi

 

Dernek başkanı Efrail Çifçi ise yeni dönemde yapılan çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi. Çifçi yakın bir zamanda dernek merkezinde açılacak olan ücretsiz kurslar hakkında detaylı bilgilendirmenin yapılacağını belirtti.

.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.