Et Yiyen Bakteri Türkiye'de!

Et Yiyen Bakteri Türkiye'de!
"Et yiyen bakteri" olarak bilinen MRSA bakterisi, başta hastanelerden olmak üzere, çeşitli yollarla bulaşabiliyor.
Deri altına yerleşen bu bakteri, yerleştiği bölgede krater şeklinde derin yaralar açıyor ve kemiğe ulaştığında da hasta için hayati tehlike sinyalleri çalıyor. MRSA enfeksiyonu için ise henüz tam anlamıyla bir tedavi sözkonusu değil. Doktorlar, enfeksiyonun yayılmaması için hastaya antibiyotik tedavisi uyguluyor ve bakteri bulaşan bölge kesiliyor. Ancak bu tedavi, bakterinin tekrar nüksetmesini önleyemiyor. İngiltere’deki hastanelerde yılda 2 bin kişinin bu bakteri nedeniyle hayatını kaybetmesi ile harekete geçen bilim adamları, sarımsağın güçlü antibiyotik etkisinin kullanılmasının, bu ölümcül bakteri ile mücadelede yeni bir umut olacağını vurguluyorlar.
Amerika’da 1997′de 100 kişinin ölümüne yol açarak ülkede büyük bir paniğe neden olan et yiyen bakteri, Florida’da yeniden hortladı MRSA olarak bilinen bakterinin yayılması engellenemeyince bacağı kesilen 19 yaşındaki bisikletçi Nathan Dooley ölümden döndü.

Nathan Dooley’in kabusu çıktığı bisiklet turuyla başladı. Dooley, her akşamüstü yaptığı gibi Florida eyaletine bağlı Oregon’daki evinden bisikletini alarak dolaşmaya çıktı. Bütün gün yağmur yağdığı için yollar kaygan ve çamurluydu. Bir anda bisikletin hakimiyetini kaybeden Dooley yere düştü. Düşerken bacağını kesti. Hastaneye gitmek yerine eve döndü. Çünkü daha önce de bisikletten düşmüş ve bacağında buna benzer kesikler oluşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum