Güzelliğiniz Yağda Saklı

Güzelliğiniz Yağda Saklı
İnsan için yağ dokusunun önemi yıllar geçtikçe daha fazla ortaya çıkıyor.

Silivri Medicalpark Hastanesinden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ercan Demirbağ bilgilendiriyor. Yıllardır korkulu rüya olan yağ dokusu yapılan çalışmalarla daha iyi anlaşılmaya başlandı. Yapılan bilimsel araştırmalarda, yağ dokusunun yoğun kök hücre içerdiği tespit edildi. Yağ dokusunun bir yerden bir yere transferi olan yağ enjeksiyonu ile gizli kalan güzelliğiniz ortaya çıkarılıyor. Yağ enjeksiyonu ; yağ dokusunun özel enstrumanlarla vücuttan alınarak, işlemden geçirilmesi ve sonrasında tekrardan ihtiyaç olan bölgeye/bölgelere uygulanmasıdır.

Yağ enjeksiyonunu; dudakları belirginleştirmek ve kalınlaştırmak, yüzde bulunan çizgileri doldurmak, elmacık kemiğini ve çene ucunu belirginleştirmek, alın ve kaş arasındaki kırışıklıkları doldurmak, özellikle zayıf kişilerde yanakların dolgunlaştırılması, yüzdeki her türlü çökme ve düzensizlikte, bacaklardaki eğriliklerde, meme asimetrilerinde, liposuction ameliyatı sonrası oluşmuş çukur alanlarda, el sırtında gençleştirme amacıyla, yüz germe ve diğer operasyonlarla kombine edilerek de uygulanabilir. Konulan yağ belli oranda erir. Yağların erimesinin vücuda herhangi bir zararı yoktur ve gerek görülürse işlem tekrarlanır. İşlem sırasında alınan yağın fazlası depolanarak sonrasında yağ alma işlemi yapılmaksızın gerekli bölgelere sadece enjeksiyon ile verilebilir.


Yağ dokusu, teorik olarak yağ hücresinin olduğu her alandan alınabilir. Ancak pratikte sıklıkla karın,basen ve uyluk bölgeleri kullanılmaktadır. Yağ almak için 2-3 mm lik cilt kesileri yapılır ve özel enstrumanlarla yağlar toplanır,işlemden geçirilir. İhtiyaç olan bölgeye özel iğnelerle verilir.


Yağ enjeksiyonu ile uygulama bölgesine hacim kazandırılır. Hacim yanında yağ hücrelerinin yoğun kök hücre içermesi nedeniyle cilt kalitesinde ve canlılığında artış sağlanır. Uygulanan bölgede cilt altından yapılmış bir makyaj gibi cildi canlandırır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.