Hepatit C hastalarını sevindiren haber

Hepatit C hastalarını sevindiren haber
Hepatit C hastaları için 3 ilaç ödeme listesine eklendi.
CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer geçtiğimiz Şubat ayından beri bu güne kadar Hepatit C hastaları için çalışmalar yürütüyordu.

Biçer,TBMM'de Hepatit C hastaları için hayati önem taşıyan ilaçların ödemesinin devlet tarafından yapılması gerektiğini gündeme getirmişti .

Aylar önce başlatılan bu mücadele sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hastaların iyileşme süresini kısaltan ve tüm dünya tarafından kesin tedavi yöntemi kabul edilen 3 yeni Hepatit C ilacını ödeme listesine ekledi.

CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer Şubat ayından bu yana bu hastalığa dikkat çekmek için TBMM'de,meclis kürsüsünden yaptığı konuşmalarla ,araştırma ve soru önergeleriyle,hastalarla yaptığı bölgesel toplantılarla sosyal medya üzerinden yürüttüğü kampanyalar ve en son da hazırlanan videolarla change.org'da başlattığı imza kampanyalarıyla sonuç almaya çalıştı ve beklediği sonuç nihayet gerçekleşti.


Hepatit C İlaçları ödeme kapsamına alınsın #DevletHalkınıYaşatsın" başlığıyla,başlatılan kampanya sonucunda , SGK Başkan Yardımcısı Orhan Koç,Sağlık Bakanlığı ile Hepatit C'ye karşı etkin mücadele kararı aldıklarını, bu kapsamda, hastaların tedavi başarısını yüzde 95 ila yüzde 100'e çıkaran, tedavi süresini kısaltan ve tüm dünya tarafından kesin tedavi yöntemi kabul edilen,3 yeni Hepatit C ilacının ödeme listesine alınmasının kararlaştırıldığını açıkladı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türkiye'de yaklaşık 500 bin hasta için hayati önem taşıyan 3 yeni Hepatit C ilacını ödeme listesine ekledi ve Resmi sitesindede 21.06.2016 tarih ile SUT'da Değişiklik tebliği olarak yayınladı.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer; bu kararın çok yerinde olduğunu büyük bir mağduriyeti giderdiğini,Hepatit C hastalarının uzun ve ağrılı bir sürecin sonunda ölümü beklemek yerine çok da iyi bir yaşam sürecek tedavi koşullarına kavuştuğunu belirterek bu çalışmaya katkı sunan herkese teşekkür etti.

Biçer:"Meclis'teki bir hekim vekil olarak sağlık alanında ilk yaptığım çalışmanın sonuç vermiş olması motivasyonumu arttırdı. Yapmış olduğum çalışmalara TBMM destek olan tüm Dr. CHP Milletvekili arkadaşlarıma ,change org da başlattığımız kampanyaya destek veren herkese, tüm emeği geçen doktor arkadaşlarımıza , Hepatit C hastalarımıza, hasta yakınlarımıza, Kamuoyuna kısaca tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Kamuoyu desteğini arkamıza aldıktan sonra yapamayacağımız hiç birşey yok. Muhalefet yaparken halk için çalışmak,hükümeti halk için harekete geçirebilecek kamuoyu baskısı oluşturmanın önemli bir örneğini vermiş olduk."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.