Kalp sağlığı için aşık olun, sevin

Kalp sağlığı için aşık olun, sevin
ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Olağan Toplantısı'nın konuğu Medikal Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan oldu
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Olağan Toplantısı’nın konuğu Medikal Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan oldu. Kalp dostu beslenme ve kalp dostu egzersiz için iş insanlarına 10 maddelik bir özet çıkaran Okutan, "Aşık olun, sevin. Kalp dostu beslenin" dedi.

Medikal Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü Prof. Dr. Hüseyin Okutan, ANSİAD Olağan Toplantısı’nın konuğu oldu. Akra Barut Otel’de düzenlenen toplantıya ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Olcay Okutan, ANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, ANSİAD Üyesi İş İnsanları ile basın mensupları katıldı. Prof. Dr. Hüseyin Okutan, ANSİAD Başkan Yardımcısı M. Sadi Kan’ın başkanlık yaptığı toplantıda ’İş Dünyasında Kalp Hastalığı Saha Sık Mıdır? Kalp Dostu Beslenme Var Mıdır’ başlıklı sunum yaptı.

Türkiye’de ve dünyanın pek çok yerinden Antalya’ya tedavi için hastaların geldiğini belirten Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Antalya’nın sağlık sektöründe çok önemli bir merkez olduğunu söyledi. Prof. Dr. Okutan, kalbin çalışma prensibi, koroner arter hastalığı risk faktörleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

EN İYİ BESLENME ŞEKLİ AKDENİZ TARZI 

Beslenmenin dünyada en çok ilgi uyandıran konulardan biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Okutan, ideal sağlığa kavuşmak için başta düzenli sağlık kontrolü, gerekiyorsa tıbbi tedavi, diyetisyen ve uygun bir diyet, uygun egzersiz ve zayıflama ameliyatlarına başvurulabileceğini söyledi.
En iyi beslenme şeklini Akdeniz tarzı olarak açıklayan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, kalp dostu beslenme ve kalp dostu egzersiz için iş insanlarına 10 maddelik bir özet çıkardı. şöyle konuştu:

"Aşık olun, sevin. Kalp dostu beslenin. Vücut savunmalarını ve doğal iyileşme gücünü desteklemek için besin desteklerini doğru kullanın. Hastalık risklerinizi doğru bilin, testlerinizi düzenli yaptırın. Düzenli egzersiz yapın. Yeterince uyuyun. Stres yönetimini öğrenin. Zihin egzersizi yapın. Zihnen ve bedenen esnek olun. Sosyal, aile ve entelektüel bağlarınızı koruyun. Yaşlandığınızı ve hastalıklarınızı inkar etmeyin, uygun tedaviyi alın."

Prof. Dr. Okutan, kalp sağlığı için ayrıca şu önerilerde bulundu: "Kalp dostu beslenme yeterli beslenme, dengeli beslenme, kendimize uygun beslenme, çeşitli beslenme, çevremize ve mevsime uygun beslenmedir. Sebze ve meyveler, patlıcan, elma, bulgur, kara buğday, balık, somon, kuru fasulye, mercimek, badem, az yağlı süt ürünleri, zeytinyağı, az tüketmek kaydıyla kırmızı et, tereyağı kalp dostu yiyecekler arasında yer alıyor. Trans yağlar kullanılmamalı ve tereyağı az tüketilmeli. Restoran, kızarmış yiyecekler ve hamburger gibi gıdalar kalp dostu değildir. Yumurta, makul miktarda yenebilir. Çay ve kahve şekersiz tüketilmeli. Beyaz ya da esmer olsun fark etmez. Şeker kalp düşmanıdır. Kalp, bazen ödül ister. Hafta sonu simit, gevrek yiyebilirsiniz. Salam, sosis gibi işlenmiş etleri önermiyoruz. Fruktozlu, mısır şuruplu ürünlerden kaçınmanızı öneriyoruz."

TELEVİZYONU KAPATIN, YÜRÜYÜŞE ÇIKIN 

Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam arasında önemli ilişkiler olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hüseyin Okutan, iş insanlarına televizyonu kapatıp yürüyüşe çıkma önerisinde bulundu. Sağlıklı kalp için egzersizin şart olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Hüseyin Okutan, yaşam boyu sağlıklı fiziksel aktivitenin korunmasının gerekli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hüseyin Okutan, genç, zayıf, eklem sorunu olmayanların koşabileceğini; orta yaş üstü zayıf olmayan eklem problemi olanların yürüyebileceğini dile getirdi. Prof.Dr. Okutan, hareketsiz yaşam sürenlerde ani ölüm riskinin 7 kat fazla olduğunu belirtti. Aşkın kalbin dostu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Hüseyin Okutan, Kalp krizi geçirenlerin mutlu bir evliliği varsa iyileşmenin daha çabuk olduğunu, sağlıklı cinselliğin de hayatın tamamlayıcı bir yönü ve kalp dostu olduğunu kaydetti. Toplantı, ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan ve ANSİAD Başkan Yardımcısı M.Sadi Kan’ın toplantı konuşmacısı Prof. Dr. Hüseyin Okutan’a plaket takdimiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.