Koronavirüste belirtiler değişti: Bu varyant yüzde 40 daha bulaşıcı!

Koronavirüste belirtiler değişti: Bu varyant yüzde 40 daha bulaşıcı!
Koronavirüs salgını dünya genelinde tehlike saçmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün "en bulaşıcı Covid-19 varyantı" olarak tanımladığı Covid XBB.1.5 ile ilgili endişelendiren bir açıklama geldi. Koronavirüsün belirtileri konusunda da

Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü yeni mutasyonlarla hızla yayılmaya devam ederken, bilim insanları Covid-19 XBB.1.5 ile ilgili endişe yaratan açıklamalarda bulundu.

 

Koronavirüste belirtiler değişti: Bu varyant yüzde 40 daha bulaşıcı! - Resim: 2

Dünya Sağlık Örgütü’nün “en bulaşıcı Covid-19 varyantı” olarak tanımladığı ve “Kraken” olarak da bilinen bu yeni corona virüsü türünün önceki varyantlara göre yüzde 40 daha bulaşıcı olduğunu söyleyen bilim insanları bu hastalığın belirtilerini de açıkladı.

Koronavirüste belirtiler değişti: Bu varyant yüzde 40 daha bulaşıcı! - Resim: 3

Chicago Kamu Sağlığı Departmanı’ndan komiser olarak görev alan Dr. Allison Arwady, “İnsanların grip benzeri belirtiler gösterdiğini görüyoruz. Burun akıntısı, boğaz ağrısı, öksürük ve burun tıkanıklığı gibi belirtiler yaygın” dedi.

Koronavirüste belirtiler değişti: Bu varyant yüzde 40 daha bulaşıcı! - Resim: 4

Yüksek ateş gibi belirtilerin ise daha az görülmeye başlandığını dile getirdi. Kent Üniversitesi’nde görevli profesör Martin Michaelis, “Şu an XBB.1.5’in belirtilerinin önceki Omicron varyantlarından farklı olduğuna dair bir iz yok” dedi.

Koronavirüste belirtiler değişti: Bu varyant yüzde 40 daha bulaşıcı! - Resim: 5

Öte yandan doktorlar XBB.1.5'in en belirgin semptomlarını açıkladı. Huff Post'a konuşan ABD'li sağlık uzmanlarına göre, XBB.1.5'in en belirgin 5 semptomunu şöyle;

Koronavirüste belirtiler değişti: Bu varyant yüzde 40 daha bulaşıcı! - Resim: 6

Kas ağrısı, şiddetli öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, burunda tıkanıklık.

Koronavirüste belirtiler değişti: Bu varyant yüzde 40 daha bulaşıcı! - Resim: 7

Aynı gazeteye konuşan New Jersey, New Brunswick'teki Saint Peter's Üniversite Hastanesi'nde bulaşıcı hastalık şefi Dr. Henry Redel yeni varyant ile eskiden görülen bazı semptomlar ile artık daha az karşılaştıklarını belirtti. Daha az yaygın semptomlar arasında tat ve koku kaybı ve nefes darlığı bulunuyor. Öte yandan yeni varyanta yönelik henüz yeterli araştırma bulunmuyor.

Koronavirüste belirtiler değişti: Bu varyant yüzde 40 daha bulaşıcı! - Resim: 8

Dünya Sağlık Örgütü, XBB.1.5'in şimdiye kadarki 'en bulaşıcı' Covid varyantı olduğu konusunda uyardı. DSÖ adına açıklamalarda bulunan Dr. Maria Van Kerkhove Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi; 'Özellikle Avrupa'daki bazı ülkeler ve ABD'deki büyüme avantajından endişe duyuyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.