Küçükçekmece sağlıklı

Küçükçekmece sağlıklı
Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece halkına pek çok alanda verdiği ücretsiz sağlık hizmetleriyle adından söz ettiriyor.
İlçenin sosyal yaşamının düzenlenmesinde insanı merkeze koyan, her kesimin eşit hizmet almasını öncelik edinen Küçükçekmece Belediyesi, sosyal belediyeciliğin önemli bir ayağını temsil eden sağlık alanında da Küçükçekmecelilere önemli hizmetler sunuyor.

ÜCRETSİZ HASTA NAKLİ

Vatandaşa yönelik poliklinik hizmeti kapsamında, ilaç yazımı, muayene, enjeksiyon gibi işlemleri ücretsiz gerçekleştiren Sağlık İşleri Müdürlüğü; ayrıca, ilçede ikamet edip, kendi imkanları ile evinden hastaneye, hastaneden evine gidemeyen yatalak, felçli, ameliyat olmuş veya trafik kazası geçirmiş vatandaşlara ambulansla ücretsiz nakil hizmeti sunuyor.

LABORATUAR VE RÖNTGEN HİZMETİ

Beşyol’da bulunan Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’nde vatandaşa laboratuar ve röntgen hizmeti de veriliyor. Ücretli gerçekleştirilen tetkikler, fakirlik belgesi beyanında bulunan vatandaşa ise ücret alınmadan yapılıyor.

DİŞ TARAMALARI OKULLARDA DEVAM EDECEK

Ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesi ile işbirliği içerisinde ilçedeki tüm ilk ve ortaokullarda ücretsiz diş taraması gerçekleştiren Küçükçekmece Belediyesi, geçen yıl başlattığı kampanya çerçevesinde bugüne dek 7181 öğrencinin diş taramasını gerçekleştirerek, 491 öğrencinin ücretsiz diş tedavisini takip altına aldı. Diş taramaları yeni eğitim öğretim yılında da okullarda devam edecek.

‘YENİ DÖNEMDE MADDE BAĞIMLILIĞI VE OBEZİTEYLE MÜCADELE EDECEĞİZ’

Kendisi de doktor olan Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Sibel Güllüçayır, yeni dönemde de ücretsiz sağlık hizmetlerine devam edeceklerini ifade ederek , ‘ Önce insan sağlığı ilkesinden hareket ediyoruz.

Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Ücretsiz olarak sunduğumuz poliklinik hizmetlerimiz devam ederken, yeni dönemde de bünyemize katacağımız, diyetisyen ve psikologlarla obeziteyle ve madde bağımlılığıyla mücadele etmeyi hedefliyoruz.’ diyerek, pek çok yeni projeyi de hayata geçireceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.