KÜÇÜKÇEKMECE’DE KISIRLIK VE TÜP BEBEK TEDAVİSİ KONUŞULDU

KÜÇÜKÇEKMECE’DE KISIRLIK VE TÜP BEBEK TEDAVİSİ KONUŞULDU
Küçükçekmece Belediyesi ve Atakent Acıbadem Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen söyleşide uzman konuklar, “ Kısırlık ve Tüp Bebek Tedavisi” ile ilgili katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide, Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği Başkanı Aliye Sibel Tuzcu kısırlığın psikolojik boyutunu katılımcılara anlatırken, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yrd. Doç. Turgut Aydın da  tüp bebek tedavisi ile ilgili önemli bilgiler verdi. 

“TOPLUMUN YÜZDE 15’İNDE GÖRÜLÜYOR”

Yrd. Doç. Dr. Turgut Aydın, 1 yıllık korunmasız ilişki ile gebelik oluşmaması sonucu kısırlığın ortaya çıktığını ifade ettiği konuşmasında, “ Toplumda bu durumu yüzde 15 olarak görüyoruz. Sperm problemi olan erkekler, tüpleri kapalı olan kadınlar ve genetik hastalıklı çocuk doğma riski olan çiftlere tüp bebek tedavisini uyguluyoruz. Tüp bebek tedavisi iğne tedavisi, 3 günde bir ultrason ve embriyo transferi olmak üzere toplamda 2 haftada tamamlanan bir süreçtir” diyerek, tüp bebek tedavisinin aşamalarını anlattı. 

“ERKEKLERİ KONUNUN DIŞINDA BIRAKMAYIN”

Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği Başkanı Aliye Sibel Tuzcu ise kısırlık problemi olan çiftlerin konuyu herkesle paylaşmamaları gerektiğine dikkat çekerek, “ Sizi dinleyecek insanlarla bu konuyu konuşun. Sizi yargılayan, bilerek veya bilmeden önerilerde bulunan kişilerle paylaşmayın. Olumlu düşünün. Stres, tedaviyi olumsuz etkileyen bir etmendir. Sonuç ne olursa olsun çabanızın çok değerli olduğunu unutmayın. Bu son şansım diye düşünmeyin. Erkekleri konunun dışında bırakmayın. Kısırlık, iki kişinin yani eşlerin ortak problemidir” dedi. 

“YUMURTALAR 35 YAŞTAN SONRA HIZLA AZALIYOR”

Tuzcu, kısırlıkta en büyük problemin yumurta yetmezliği ve sperm sorunu olduğunu söyleyerek, gebelik isteyen kadınların hamileliği ertelememesi gerektiğini, yumurtaların 35 yaşından sonra hızla azaldığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.