Maske tartışmasına yeni soluk: 'Koronavirüs gözden de bulaşabiliyor'

Maske tartışmasına yeni soluk: 'Koronavirüs gözden de bulaşabiliyor'
Koronavirüste maske kullanımı tartışmalarını yeniden alevlendirebilecek bir araştırma yapıldı. Johns Hopkins Üniversitesi uzmanları, ağız ve burnu kapatan maskelerin yeterli olmadığını, virüsün göz aracılığıyla da bulaşabildiğini öne sürdü.

Koronavirüs dünya genelinde can almaya devam ederken, hastalığın bulaşma yollarıyla ilgili yeni çalışmalar da ortaya çıkıyor. Solunum yoluyla insandan insana geçtiği bilinen virüsün, göz aracılığıyla bulaştığı da öne sürüldü.

ABD’nin Johns Hopkins Üniversitesi uzmanları, ACE2 isimli enzimle ilgili kritik bir araştırma yürüttü. Özellikle solunum yolu organlarında bulunan bu enzim koronavirüsün hücreye takılmasına ve içine girmesine izin vererek, sağlıklı hücreleri de enfekte ediyor.

MASKELER YETERSİZ KALABİLİR

ACE2’nin gözde de bulunduğunu tespit eden uzmanlar, virüsün bu şekilde de bulaşabildiği konusunda uyardı.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişiler üzerinde yapılan çalışmalar neticesinde bu sonuca ulaşan uzmanlar, maske kullanımının yetersizliğini de ortaya koydu.

Uzmanlar, ağız ve burnu kapatıp göz çevresini açıkta bırakan maskelerin riski sıfıra indirmediğini, havaya saçılan damlacıkların göze girmesiyle koronavirüs yayılabildiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.