Prof. Dr. Deniz Arslan Kanser Vakfı açıldı

Prof. Dr. Deniz Arslan Kanser Vakfı açıldı
Prof. Dr. Deniz Arslan Kanser Vakfı, Beylikdüzü'nde açıldı. Büyükçekmece, Avcılar, ve Esenyurt'tan çok sayıda kişinin katıldığı törende vakfın amacı, hizmetleri ve hedefleri hakkında bilgiler verildi.

Kanser Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof Dr. Deniz Arslan, toplumun tüm dezavantajlı bireylerinin de faydalanacağı (PRDAKAV) kanser vakfındaki yaşam köyü projesinin önemine değindi. Yerel belediyelerin, devlet kamu, kurum ve kuruluşlarının da  yaşam kötüne destek beklediğini belirtti. Makro planda ise, tam (MULTİDİSİPLİNER)  bir onkoloji hastanesinin gerekliliğine değinen Arslan, vakıf olarak da mutlaka bu hedeflerini başarmak istediklerini söyledi.

Kanser tedavilerinin ülkemizde daha İleri seviyelere taşınmasını desteklemenin, vakfın en önemli misyonu olduğunu belirten Deniz Arslan, Türk Bilim İnsanları ve Devlet kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte  (AR-GE) merkezleri kurmak için şimdiden projeler geliştirmeye başladıklarını iletti.


Her çalışmayı destekleyeceğiz

Beylikdüzü Belediye Başkanı Sn; Mehmet Murat Çalık adına vekaleten davete katılan Müslüm Akülker, vakıfların doğru ve eğil kişiler tarafından yönetildiğinde topluma ve denli yararı dokunduğunu ve faydaları olduğuna değindi. Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Deniz Arslan ile yakın aile dostları olduklarını da ifade eden Akülker, ailesinde kanser tedavisi gören yakınlarının da bakımlarını Arslan'ın önderliğinde başarılı bir şekilde yürütüldüğünü dile getirdi. Kanser vakfının toplum yararına yapacağı her çalışmayı mutlaka destekleyeceklerini söyledi.


Beni hayata döndürdü

Vakfın mütevelli heyet, üyesi, kurucusu ve yönetim kurulu başkanlığını yürüten Azize Öztürk de toplum ile İç içe bir vakıf olarak görev yapacaklarını ve bunun da önemini bildiklerini söyledi. Öztürk; "Yaşadığım zor ve duygusal süreç ile vakıf kurma kararını kurucular kurulumuz ile ortak aldık. Tedavimin tam sonuç vermesiyle yeniden hayata tutundum. Vakıf kurma sürecine de tedavi olurken başladım. Tedavimi gerçekleştiren ve beni hayata döndüren Sayın Deniz Arslan ile vakıf kurma düşüncelerimizi paylaştık. Vakıfta adımızın yaşamasını ve başarılarımızın tüm insalığa hizmet etmesi gerekliliğinden bahsettim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.