SAĞLIK HAFTASINDA SAĞLIKLI BESLENDİLER

SAĞLIK HAFTASINDA SAĞLIKLI BESLENDİLER
Küçükçekmece, Dünya Sağlık Haftası’nı sağlıklı beslenerek kutladı.
Kiano Tohumu, Tako, Siez Bulguru ve Organik Tarhana yiyen Küçükçekmeceliler, ‘Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa’ mesajı verdi.

 Küçükçekmece İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Sağlık Haftası Programı’na Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Saniye Yıldız başta olmak üzere pek çok öğrenci ve öğretmen katıldı.

 İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından programda söz alan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, herkesin Dünya Sağlık Haftası’nı kutlayarak, “Sağlıklı olabilmek için 3K’ya dikkat etmemiz gerekiyor. Bunlar nedir; Kafa, Kalp ve Karın. Bu üçünü iyi şeylerle ve bilinçli doldurursak sağlıklı oluruz” dedi.

 
SAĞLIK SOFRASINA OTURDULAR

 
Program kapsamında Kiano Tohumu, Tako, Siez Bulguru, Kefir, Ayran ve Organik Tarhana’dan oluşan sağlık sofrası kuruldu. Organik yiyeceklerden oluşan sofraya oturan protokol üyeleri ve öğrenciler Dünya Sağlık Haftası’nı sağlıklı beslenerek kutladı. Küçükçekmeceliler, ‘Sağlıklı Beslen Sağlıklı Yaşa’ mesajı verdi.

 
Küçükçekmece İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Şefi Erkan Kıyıcıoğlu, sağlık sofrasındaki yiyecekleri tanıttı. Sağlık mönüsünde, Kiona Salatası, Siez Bulgurlu Pilav, Organik Biberli ve Kızılcık Tarhana, Yabani Pirinçli Domates olduğunu kaydeden Kıyıcıoğlu, günümüzde sağlıklı beslenmenin eskisi kadar kolay olmadığını ifade etti.

 SAĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI

 Erkan Kıyıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Her sene sağlıklı beslenen insan sayısı iki katına çıkıyor. Dışarıda insanlar artık sağlıklı beslenmenin yolunu arıyor. Sağlıklı gıdalar ve sağlıklı pişirme teknikleri gün geçtikçe daha revaçta oluyor. Organik ürünler çok pahalı. Sağlıklı beslenmek illaki organik gıda tüketmek değil. Gıdayı doğru zamanda ve doğru miktaerda tüketmek de gerekiyor. Bunun için doğru teknikte pişirerek mevsim yiyecekleri tüketebilirler” dedi. Pazarlardaki sebze ve meyvelerin takibinin yapılmasının çok zor olduğunu kaydeden  Erkan Kıyıcıoğlu sadece şekle aldanmamak gerektiğini mevsiminde meyve ve sebze tüketmek gerektiğini belirtti.

 Dünya Sağlık Haftası Programı kapsamında ayrıca Küçükçekmece İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, şiirler okudu, şarkılar söyledi. Sağlık çalışanlarının yaşadıkları trajikomik olayların anlatıldığı tiyatro gösteri ise tüm katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı. Program sonunda ise Moyaküler Gastronomi alanında İngiltere’ye gitmeye hak kazanarak orada eğitimini tamamlayan okul öğrencilerine sertifika verildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.