Sağlıkta 'kriz': Devlet 10 aydır ödeme yapmıyor

Sağlıkta 'kriz': Devlet 10 aydır ödeme yapmıyor
Medikal firmalar, Sağlık Bakanlığı ile üniversite hastanelerinden alacaklarını tahsil edemediklerini açıkladı.
Krizin sağlık sektörüne etkileri tartışılırken medikal firmalardan 10 aydır devletten alacaklarını tahsil edemedikleri açıklaması geldi. 

Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, medikal firmaların yıl başından bu yana kamudan (Sağlık Bakanlığı ve üniversite hastaneleri) alacaklarını tahsil edemediklerini söyledi.

Sadece 2017 alacaklarrnı bu yıl içinde tahsil ettiklerini belirten Demir, "Alacakların vadelerinde ödeneceği söylenmişti ama ocak ayından bu yana üniversitelerden; özellikle mal alımı yoluyla verilen malzemelerle ilgili herhangi bir ödeme yok" şeklinde konuştu.

Dünya gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanlığı'nın da şubat 2018'in yarısını ödediğini söyleyen Demir, "Kalan dönemin ödemesini alamadık. Tıbbi malzemeler dolar kuru 3,5 lira iken verildi." dedi.

Sözleşme yükümlülüklerinden doğan herhangi bir uyuşmazlık anında firmaların teminatlarının gelir kaydedildiğini ancak alıcı tarafa herhangi bir yükümlülük işletilmediğini söyleyen Demir, "Hastaların sıkıntı yaşamamaları için hassas davranıyoruz ancak kamu tarafı yüzde 20 fazla mal isteme yoluna gitti. Düşük kurdan satın aldığı fiyattan almak için firmayı zorluyor. Bunu yapmazsan teminatını irat kaydederim diyor. Bu durumu bakanlığa ilettik ancak talepler hala devam ediyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.