Sağlıkta şiddete son verilmeli

Sağlıkta şiddete son verilmeli
TTB ve ATO şiddete uğrayan hastası kadını korurken yaşamını yitiren Dr. Aynur Dağdemir'i andı. Açıklamada; Sağlıkta şiddetin son bulacağı politikalar üretilsin ve uygulansın istiyoruz" denildi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu ile Ankara Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu, eşi tarafından şiddete uğrayan hastasını korurken yaşamını yitiren Dr. Aynur Dağdemir'i andı. TTB Genel Merkezi'nde yapılan açıklamayı Dr. Güleser Karakoç okudu. Karakoç, "Kadını ve kazanılmış haklarını yok sayan, sahiplenilmesi gereken bir mal gibi gören, kadın düşmanı erkek egemen politikalar, alınmayan koruyucu önlemler, işletilmeyen düzenleyici mekanizmalar ve cezasızlık politikaları hayatımızın her alanını kuşatmaya devam ediyor. Güvenli çalışma alanları ve sağlıkta şiddete karşı göstermelik adımlar dışında önlemler alınmıyor. Sağlıkta şiddetin son bulacağı politikalar üretilsin ve uygulansın istiyoruz" diye konuştu.


Açıklama öncesinde konuşan Dr. Ayşe Uğurlu, "Bugün ne yazık ki erkek cinayetinde katledilen bir meslektaşımız ve bir arkadaşımızın ölüm yıldönümünde bir araya geldik. Bizler için ölüm yıl dönümleri bir ritüel haline geldi. Bundan dolayı da üzgün olduğumuzu belirtmek isterim. Dünyanın tüm coğrafyalarında hayvan ve insana dönük kırımların olanca vahşeti ile devam ediyor. Ne yazık ki bu vahşetlere savaşlar da eklenmiş durumda. Birilerinin refahı birilerin sefaleti oluyor. Buradan Filistin'de yaşanan katliama da dikkat çekmek istiyoruz" dedi.


Basın açıklamasını okuyan Dr. Güleser Karakoç açıklamada şunları söyledi. "Sekiz sene önce 19 Kasım'da meslektaşımız, kız kardeşimiz Dr. Aynur Dağdemir eşi tarafından şiddete uğrayan sekreterini korumaya çalışırken; Mirabal kardeşler ise 25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele verirken katledildi. Bu nedenle kolumuz 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nü Dr. Aynur Dağdemir'e adamıştır. İki gün de kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizin sembolleşen günleridir. Acımız ve öfkemiz hâlâ taze, mücadelemiz ise sonsuz. Onların hikâyesi mücadeleleri ve cesaretleri bizlere umut ve ilham kaynağı olmaya devam ediyor."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.