Sakızla birlikte sabun yemek zevk veriyor

Sakızla birlikte sabun yemek zevk veriyor
39 yaşındaki Canan İleri 10 yıldır sabun yiyor. Dünya çapında sadece 2 kişide görülen hastalık doktorları şaşırtıyor.

sabun_ic.jpgDünya çapında sabun yiyen 2 kadından biri olduğunu öğrenince daha çok şaşırdığını belirten 39 yaşındaki Canan İleri, "Ben yaklaşık 23 yıllık evliyim. 4 çocuk annesiyim. Mutlu giden bir evliliğim var. 10 yıl önce bir anda içimden köpük yeme isteği geldi. Bu isteğimi karşı koyamadım. Sonra sıvı sabun ve ardından özellikle kokulu ve yağlı sabunlar yemeye başladım. Bu durumum ilk başlarda eşim ile çocuklarımı çok şaşırtıyordu. Sonra benim bu durumuma alışmaya başladılar. Özellikle küçük parçalar haline getirdiğim sabunları sakızla birlikte yemekten büyük zevk alıyorum. Haftada kaç kalıp sabun yediğimi bugüne kadar hiç hesaplamadım" dedi.

"Hastalığıma kesin çözüm arıyorum"

Florida'da yaşayan ve haftada 5 kalıp sabun yiyen 19 yaşındaki hemşirelik okulu öğrencisi Tempestt Henderson'un da aynı şekilde sabun yediğini ve doktorların, "PİCA" teşhisi koyduğunu belirten Canan İleri, "Bu hastalığa yakalandıktan sonra hemen doktora başvurdum. Kan tahlili yaptılar. Başlarda kandaki demir eksikliği çıktı. İlaç kullanamıyorum. İlaç içinde kusuyorum. Doktorlar kan takviyesi yaptılar. Bir dönem sabun yemekten tiskiniyorum ancak, bir süre sonra yeniden canım sabun yemek istiyor. Gittiğim değişik doktorlar, yabancı madde yeme alışkanlığı anlamına gelen 'Pika' teşhisi koydular. Toprak, kağıt, iplik, kireç, gibi normalde yenmeyen maddeleri yiyenlere de 'Pica' hastalığı teşhisi konuyormuş. Ancak, sabun yiyen hasta konusunda kalıcı bir tedavi uygulaması bulunamamış. Benim konumum aslında araştırma konusuymuş. Bu durum neden kaynaklandığı tam olarak tespit edilemiyormuş. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Artık bu hastalıktan kurtulkmak istiyorum. Aksi taktirde ileride sağlığım tehlikeye girecek" dedi.

Uzm.Dr.Şenışık: "Canan hanımın durumu ders niteliğinde"

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Uzman Doktor olarak görev yapan Seher Çağdaş Şenışık, "Canan hanımın sabun yeme durumunu öğrenince çok şaşırdım. Çünkü mesleği yaptığım süre içinde böyle bir vaka ile karşılaşmamıştım. Hemen kan değerlerine baktım. Kan değerleri düşük çıktı. Kendisi ilaç içince elinde olmayan nedenden dolayı kustuğunu söyledi. Bir başka meslektaşım ise kendisine kan takviyesi yapmış. Canan hanım, kan takviyesinden sonra sabunu görünce tiksinme geldiğni söyledi. Ancak, bir süre sonra yeniden yemeye başlamış. Bu durum kan değerlerinden demir eksikliğinden veya psikilojik bozukluklar yüzünden kaynaklanmış olabilir. Canan hanımının durumunun daha detaylı bir şekilde incelenmesi için İzmir 9 Eylül Tıp Fakültesi'ne sevkini yaptık. Oradaki hocalar iyi bir araştırma yaptığı taktirde Canan hanım bu hastalığından kurtulur. Aksi taktirde bu ilginç sağlık sorununu yaşamaya devam eder" dedi.

Doktorlar Herderson'un durumunu araştırıyor

tempestt.jpgStres nedeniyle sabun yemeye başladığını ve isteğine karşı gelemediğini söyleyen ve Florida'da yaşayan ve 19 yaşındaki Tempestt Henderson yabancı basına yaptığı açıklamada, "Hem tatlı, hem tuzluydu. Çok sevdim. Duşta sabunu köpürtüp, baloncukları yalamayı seviyorum. Bu temizlik hissi veriyor" diye açıklama yapmıştı. Kızının bağımlılığını keşfeden anne, kızını okuldan eve geri getirdiğini ve evdeki tüm katı sabunları yok ettiğini, sadece sıvı sabun kullandıklarını söyledi. Doktorlar, Henderson'ın besleyici olmayan maddeyi neden yediği konusunu araştırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.