Sıcak hava erken doğuma yol açıyor!

Sıcak hava erken doğuma yol açıyor!
Aşırı sıcaklıklardan en çok etkilenenlerin başında anne adayları geliyor. Özellikle gebeliğin son 3 ayında şikayetler artıyor.
Aşırı sıcaklıklardan en çok etkilenenlerin başında anne adayları geliyor. Çünkü gebelik döneminde artan metabolizma hızı vücut ısısını yükseltiyor, buna bir de hava sıcaklığı eklenince anne adayı daha fazla zorlanıyor.

Yaz döneminde anne adaylarının yaşadığı sıkıntılara değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nazmiye Şentürk, bu sorunları; sıcak basmaları, avuç içi ve ayak tabanlarında terlemeler, uykusuzluk, alerjik problemler, nefes darlığı, halsizlik, bulantı ve kusma olarak genelledi.
Özellikle gebeliğin son 3 ayının yaz mevsimine denk gelmesinin şikayetleri arttırdığını belirten Şentürk, "Aşırı sıcaklıkların verdiği çaresizlik anne adaylarını doğum ile ilgili endişelerini de artırır" ifadelerini kullandı.

'GÜNDE EN AZ 8-10 BARDAK SU İÇİN'

Dr. Nazmiye Şentürk, yüksek sıcaklıklarla başa çıkmanın yolunun bol su içmekten geçtiğine dikkat çekerek, "Gebelikte vücudun susuz kalması, rahimde kasılmalara ve doğum sancılarına hatta erken doğuma bile sebebiyet verebilir. Bu yüzden hamileler için bol sıvı tüketilmesi hayati önem taşıyor. Ancak sık idrara çıkartarak sıvı kaybına sebep olan çay ve kahveden uzak durulmalı.

Vücutta şişliği artıran gazlı meşrubatlar da bu dönemde uzak durulması gereken içecekler arasında yer alıyor. Hamilelik için en uygun içecek ise su. En az günde 8-10 bardak su içilmesi gerekiyor. Buzlu nane ve limon aromalı içecekler de içilebilir” diye konuştu.

'HAMİLELER GİYSİLERİNE DE DİKKAT ETMELİ'

Hamilelerin vücudunu serin tutacak kıyafetleri tercih etmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Şentürk, “Hamilelikte kan dolaşımını engellemeyen pamuklu keten materyalden yapılmış rahat kıyafetler tercih edilmelidir. Açık renkli kıyafetler güneş ışınlarını yansıttığı ve vücudu serin tuttuğu için hamilelerin gardıroplarında yerlerini almalı. Naylon ve vücudu saran giysiler vücut ısısını artırdığı için giyilmemeli. Alçak topuklu spor ayakkabılar tercih edilmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.