Sinek ısırıklarına dikkat!

Sinek ısırıklarına dikkat!
M-Onep Etiler Kliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ömür Tekeli; bir haftada kendiliğinden geçebilecek birçok sinek-böcek ısırığının ısrarlı kaşımalar neticesinde cilt lekelerine ve izlerine dönüşebileceği uyarısını yaptı.

Taze kapanan yaranın güneşle koruyucu olmaksızın teması,  ısırık bölgesinin sürekli kaşınarak yara iyileşmesinin geciktirilmesi leke ve bazı izlere hatta benlere davetiye çıkarıyor. Isırık bölgelerindeki hassas cilt; parfüm, deodorant, bebe yağı, kolonya vb. kozmetik ürünlerin temasıyla da lekelenebiliyor.
 
Dr. Ömür Tekeli; Ciltte ileride herhangi bir soruna yol açmaması için ısırık bölgesinin dezenfekte edilmesi ve kaşıntının antihistaminik kullanılarak azaltılması gerektiğini belirterek aşırı kaşıntı, şişlik ve çoklu ısırıklarda dermatoloğa başvurulmasının altını çizdi. Yine açık havada bu tür sinek böceklerin yaşadığı ortamda sık bulunanların ve ısırığa aşırı tepki veren kişilerin potansiyel diğer allerjenler için alerji testi  yaptırmasında fayda var.
 
 Sinekler için kullanılan zirai ilaçların solunmaması konusunda dikkatli olması gerekiyor. Bu maddeler çeşitli solunumsal hastalıkları tetikleyebiliyor. Yine kahve yakmak da kanserojen etkiler içerdiği için önerilmiyor. 
 
Eczaneden satın alınabilir bir etken madde olan,  buharlaşarak çevresinde bir aura oluşturarak parazit ve sinekleri uzaklaştıran “Kafur” ve kaliteli markaların sinek uzaklaştırıcı losyonları ise güvenle kullanılacak haşere kovucular arasında. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.