Terlemeye çare çok

Terlemeye çare çok
Sıcaklar here geçen gün artıyor ve herkes aşırı terlemekten dert yanıyor. Aşırı terleme hem sosyal hayatta hem de iş hayatında pek çok soruna yol açabiliyor.
 Öncelikle kişinin hayatını olumsuz etkilediğini söyleyen Liv Hospital Estetik, Plastik ve Rekonstriktüf Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Gürsel Turgut “Sosyal hayat ve özel hayat terlemeden olumsuz etkilenir. Sosyal hayattan bile uzaklaşır” diyor. Prof. Dr. Gürsel Turgut aşırı terlemenin tedavisini anlattı.

Aşırı terleme nasıl tedavi edilir?

Aşırı terleme tedavisinde ilk tercih edilecek yöntem terlemeyi önleyici krem, deodorant ve solüsyonların kullanımı olmalıdır. Ancak bu yöntemlerin sürekli ve uzun süreli kullanımı gereklidir ve etkileri çoğu zaman yetersizdir. Aşırı terleme tedavisinde iyontoforez yöntemi kullanılabilir. Elektrik akımı yoluyla terlemeyi önleyen bir metoddur. Ancak koltukaltı terlemelerinde uygulanamaz. Aşırı terleme tedavisinde en etkin tedavilerden biri botoks injeksiyonlarıdır.

Özellikle yüz, koltukaltı ve avuç içi bölgelerinde tek seans ile terleme tamamen kaybolur. Botoksun etkisi 6-8 ay kadar sürmektedir. Botoks işlemi 15 dakikada uygulanır, herhangi bir anestezi gerektirmez. Tedavinin yan etkisi yoktur. Aşırı terleme tedavisinde cerrahi operasyonlar da uygulanır. Terleme bölgesindeki ter bezlerinin çıkarılması ya da terlemeye neden olan sinirlerin bloke edilmesi yoluyla terleme tedavi edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.